Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Ανακεφαλαίωση!

    Ας κάνουμε λοιπόν μια ανακεφαλαίωση, για να κρίνουμε με αντικειμενικά στοιχεία τις δύο βασικές παρατάξεις που διεκδικούν το στερέωμα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου. Είναι περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα που "Οι Νέοι Ορίζοντες" διοίκησαν τον Δήμο, με το ίδιο διάστημα που διοικούν της "Συμπολιτείας". Τολμηρή προσπάθεια  θα έλεγα.
    Αρχηγός.
    Νέοι Ορίζοντες: Δ. ΘΩΜΑΣ. Ο Αρχηγός. Αναμφισβήτητος ηγέτης, δημιούργησε τους Νέους Ορίζοντες με όραμα και στόχους, με πιστούς οπαδούς και φανατικούς αντιπάλους. Και τα δύο αποδεικνύουν το μέγεθος του ανθρώπου. Έχει έργο πίσω του και έχει χαράξει το πέρασμά του. Και δεν έχει ολοκληρώσει.Πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια αλλά κατάφερε να διατηρήσει τον συνδυασμό αρραγή. Τον πολέμησαν με κάθε μέσον, μέχρι και με πλαστογραφημένα έγγραφα, τον δίκασαν τουλάχιστον είκοσι (20) φορές, αλλά αθωώθηκε και συνεχίζουν και θα συνεχίζουν μέχρι τις εκλογές , γιατί ο Θωμάς είναι ο εφιάλτης τους.
Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Αθανάσιος Μπουραντάς, βιογραφικό
    Συμπολιτεία: ΑΘ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ. Βρέθηκε υποψήφιος Δήμαρχος, αφού αντικατέστησε άλλους δύο από την θέση του υποψηφίου. Κομματικό  στέλεχος, συνδικαλιστής, αποτυχών Νομάρχης   και αποτυχών Αντιπεριφερειάρχης. Τόσα χρόνια ανώτατος άρχων του νομού και το οδικό δίκτυο άθλιο και ήρθε στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου να δώσει λύσεις. Ως Πρόεδρος του Ιδρύματος Παπανικολάου το έχει "θέσει εν υπνώσει". Και εδώ αποτυχών! Οι μισοί Δημοτικοί Σύμβουλοί του, μηδέ του Προέδρου του ΔΣ εξαιρουμένου, δεν τον ακολουθούν, αλλά επιμένει μέχρι πλήρους διαλύσεως του συνδυασμού του. Ένας ο στόχος του και μια η αποστολή του: Να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο Θωμάς!
    Επιτελείο.
    Νέοι Ορίζοντες: Οι πρώην εκλεγμένοι Σύμβουλοι και ιδιαίτερα οι πρώην αντιδήμαρχοι αποτελούν τους στενούς συνεργάτες του Δ. Θωμά. Δεν διαθέτει έμμισθους τεχνοκράτες συμβούλους και η εμπειρία του καθώς και οι ικανότητες των συνεργατών του, καλύπτουν της υπάρχουσες ανάγκες. Σκοπός όλων η βελτίωση των συνθηκών για τους Δημότες. Είναι γνωστό ότι η σκληρή δουλειά με τα επιτυχή αποτελέσματα, είναι ο φάρος που οδηγεί. 
    Συμπολιτεία: Σύμβουλοι από το σκοτεινό παρελθόν, με δυσμενή για τον τόπο αποτελέσματα. Οι Αντιδήμαρχοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι πιόνια στα χέρια των συμβούλων, πρώην αποτυχημένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ή άπειροι και αμόρφωτοι. Χωρίς όραμα, όσοι έχουν απομείνει ενεργοί, προσπαθούν να υλοποιήσουν ή να ολοκληρώσουν τα έργα του Θωμά, κατά βάση χωρίς επιτυχία και με μεγάλη καθυστέρηση και με μοναδικό στόχο να μην είναι ο Θωμάς υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
    Έργα.
    Νέοι Ορίζοντες: Επιγραμματικά μόνο στην Κύμη : Α' Βιολογικός Σταθμός, Μυλωνοπούλειο, Λιμάνι, Οικία Παπανικολάου, Ιστορικό Κέντρο, αύλιος χώρος Αγίου Κυπριανού, χώρος στάθμευσης Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, Β' Όροφος 2ου Δημοτικού Σχολείου, Ανάβαση Κύμης, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κλπ,κλπ
    Συμπολιτεία: Ουδέν! ! !
    Όραμα.
    Νέοι Ορίζοντες: Β' Βιολογικός Σταθμός Κύμης, συνέχιση εργασιών Β' σταδίου του Ιστορικού Κέντρου, ενεργοποίηση και λειτουργία οικίας Παπανικολάου, Λιμάνι Κύμης, δρόμος Κύμη - Χαλκίδα, πεζοδρόμηση στα σοκάκια της Κύμης, ολοκλήρωση και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης, χώροι στάθμευσης, Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας, γήπεδα και λοιποί χώροι άθλησης, Μηλωνοπούλειο, Κυτταρολογικό Κέντρο. Και ακόμα πολιτιστικές δραστηριότητες, ενημέρωση για θέματα πολιτικής άμυνας και βελτίωση συνοικισμών, όπως Χιλή, Σουτσίνι, Πετισούνας κλπ
    Συμπολιτεία: Να μην ο Θωμάς υποψήφιος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές!

ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ
Κάντε μια σύγκριση μόνο για την Δ.Ε. Κύμης και βγάλτε μόνοι σας το συμπέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου