Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Και γραπτώς ζητάμε να μας ενημερώσουν! Αυτοί ξέρουν;

Εκεί που κρεμούσαν οι κλέφτες τ΄άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια. Ενώ θα έπρεπε να   ενημερώσουν τα μέλη του Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, μας συνιστούν, μέσα στο πνεύμα ότι για όλα είναι υπεύθυνοι οι υπάλληλοι του Δήμου, να το ζητήσουμε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Δεν πιστεύω ότι ούτε αυτοί δεν το ξέρουν αλλά θα τους κάνουμε τη χάρη και ήδη το ζητήσαμε το έγγραφο που παραθέτω αυτούσιο για την ενημέρωση των Δημοτών, όχι μόνο επί της ουσίας αλλά και επί της νοοτροπίας.
Θα περιμένουμε όσο χρόνο προβλέπει ο νόμος και θα επανέλθουμε.
Ακολουθεί το υποβληθέν έγγραφο, προς κάθε υπεύθυνο

  Υποστράτηγος ε.α.
            Άγγελος Μαργέλης
            Σύμβουλος Δ. Κ. Κύμης              
            τ. Πρόεδρος Συμβουλίου
            Δ. Κ. Κύμης
            e-mail: aggmarg@gmail.com
Κύμη  27        Ιουλίου  2015
  
Προς:  Πρόεδρο Συμβουλίου          Δντρια Τεχν. Υπηρεσίας
             Δ.Κ.Κύμης                                           Δήμου Κύμης – Αλιβερίου
             κ.Πόγκα Δημήτριο                              Πλατεία Κονά
             Ιππ. Βάχλα 14                                    Κύμη 34003
             Κύμη 34003
Κοιν.:  Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου  Αντιδήμαρχο Δ.Ε.Κύμης
            κ.Μπουραντά Αθανάσιο         κ. Θεοδώρου Αλέξανδρο
            Μπακολα 30                           Ιππ. Βάχλα 14
            Αλιβέρι 34000                    Κύμη 34003
         
 κ. Θωμά Δημήτριο                   κ. Παππά Λουκά
     Σύμβουλο Δήμου                   Σύμβουλο Δ.Κ.Κύμης
           

Κύριε Πρόεδρε

Λαμβάνοντας υπόψη την απάντησή σας κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου της 22. 07. 2015, σχετικά με το αίτημα που υπέβαλα για την χορήγηση του Τεχνικού Προγράμματος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, «να υποβάλω εγγράφως το αίτημα στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου», παρά του ότι είχατε την υποχρέωση όχι μόνο να μου χορηγήσετε αντίγραφο αλλά να παρέχετε και απαντήσεις σε τυχόν απορίες και ερωτήσεις, υποβάλω γραπτώς το αίτημα ώστε να μου χορηγήσετε στο προβλεπόμενο υπό του νόμου χρονικό διάστημα:
1ον. Αντίγραφο του Τεχνικού Προγράμματος του 2015, που υποβάλατε στον Δήμο για έγκριση.
2ον. Το εγκριθέν αρχικά  από το Δήμο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015, της Δ.Κ.Κύμης.
3ον. Το αναμορφωμένο μετά τις διάφορες τροποποιήσεις   Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015, που ισχύει σήμερα   και εφαρμόζεται, με πλήρη και σαφή κοστολόγηση.

Το παρόν έγγραφο υποβάλετε και στην Δντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, με βάση την απάντησή σας, η οποία υποχρεούται υπό του νόμου, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, να παραδώσει τα αιτούμενα έγγραφα, άνευ άλλης υπόμνησης.
Ευχαριστώ θερμά.
.


  Με εκτίμηση

     .
       Άγγελος Μαργέλης

                                                                                            Υποστράτηγος ε.α

12 σχόλια:

  1. Το υποστράτηγος ε.α. νομίζω δεν ταιριάζει στα δημοτικά έγγραφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αξιώματα που απονέμονται αποτελούν τίτλους τιμής, δεν είναι υποχρεωτική η χρήση, αλλά είναι απαξίωση όταν δεν τα αναφέρεις. Τιμάς διά του τίτλου του Αξιώματος το Αξίωμα.

      Διαγραφή
    2. Άγγελε, οι βαθμοί και τα αξιώματα χρειάζονται για την εσωτερική λειτουργία του στρατεύματος. Όταν αποστρατευόμαστε, είμαστε απλοι ΠΟΛΙΤΕΣ και έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα με αυτούς. Ας μην παραμυθιάζουμε τον κόσμο!

      Διαγραφή
    3. Επιμένεις σε κάτι που έχεις άδικο και σοβαρό λάθος. Ο Ελληνας Αξιωματικός ποτέ, μα ποτέ δεν γίνεται πολίτης. Φέρει εφ΄ όρου ζωής τον βαθμό με τον οποίο αποστρατεύθηκε και πάντα υπάγεται στις τάξεις της εφεδρείας. Βέβαια έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους πολίτες, που σε διαβεβαιώνω ότι είναι πολλά περισσότερα από όταν είσαι εν ενεργεία. Ο κόσμος μας ξέρει καλά και ξέρει και ποιοι είμαστε και δεν "παραμυθιάζουμε" κανέναν μια και δεν υπάρχει και λόγος. Αλλά όταν ο άλλος λέει Υπουργός .....τάδε, καθηγητής, γιατί ο Στρατηγός θα πρέπει να το κρύβει; Δεν τον τιμά; Τέλος πάντων προφανώς δεν έχουμε την ίδια άποψη γι' αυτό που υπηρετήσαμε με πάθος και μας τίμησε ανάλογα και δεν νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε αυτό το θέμα. Μπορείς να έχεις την άποψή σου, ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι έχω αναλάβει την ηθικοπλαστική βελτίωση των ανθρώπων.Καλό υπόλοιπο (βροχερής για την Κύμη), Κυριακής.

      Διαγραφή
    4. Εγώ δεν είπα να το κρύβουμε το πρώην επάγγελμά μας, αλλα το λέμε αλλά εκεί που χρειάζεται. Οταν αναφέρεσαι σε δημοτικά θέματα της Κύμης, αναφέρεσαι με την ιδιότητα του τοπικού συμβούλου και οχι με την ιδιότητα του στρατηγου εα. Όταν πηγαίνεις σε κάποιο στρατιωτικό Νοσοκομείο, η στρατιωτική Λέσχη για φαγητό, η σε στρατιωτικό πρατήριο για ψώνια, σαφώς και θα αναφέρεις την ιδιότητα του στρατηγού εα.

      Διαγραφή
  2. ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ,ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΤΩ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;
    ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΖΕΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΤΕ;
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΑΙΤΑ:
    1) κάνουμε τη χάρη και είδη το ζητήσαμε ΣΩΣΤΟ ήδη
    2) Πρόεδρο Συμβουλίο ΣΩΣΤΟ Συμβουλίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΑΙΤΑ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ

      Διαγραφή
    2. Κατ΄ αρχήν ευχαριστώ για τις διορθώσεις στα λάθη τα οποία και κάνω συχνά. Ελπίζω να μένω στα ορθογραφικά λάθη.
      Η υποχρέωση ενημέρωσης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας είναι του Προέδρου και κακώς μας παραπέμπει σε υπάλληλο του Δήμου προφανώς γιατί δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και γιατί από τις πολλές τροποποιήσεις του Προϋπολογισμού, που επιφέρει τροποποιήσεις και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, αμφιβάλω αν κάποιος γνωρίζει ακριβώς τι προβλέπεται.
      Πάντως το άρθρο 87 του Ν.3852 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) στην παράγραφο 3 αναφέρει τα παρακάτω:
      "3. Ο πρόεδρος του συμβουλίου, της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας στον οποίο κοινοποιούνται όλες οι ενέργειες, πράξεις και παρατηρήσεις των οργάνων και υπηρεσιών του δήμου που αναφέρονται στις αποφάσεις γενικά του συμβουλίου της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας, υποχρεούται να ενημερώνει αμέσως το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας".
      Άρα ο Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος εκ του Νόμου να ενημερώσει το Συμβούλιο για το τι ενέκρινε ο Δήμος αλλά και τι αλλαγές έγιναν εκ των υστέρων.
      Η μη εφαρμογή του νόμου αποτελεί αδίκημα και ελέγχεται.
      Ευχαριστώ για την επικοινωνία και θα περιμένω ποιο πυκνά σχόλια.

      Διαγραφή
    3. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ. ΜΕ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΕΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ.

      Διαγραφή
    4. Δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη λόγο των πολλαπλών προσθαφαιρέσεων και γιατί δεν υπάρχει η ανάλυση του έργο. Δλδ. όταν λέει "οδικό δίκτυο" πρέπει να αναφέρει λεπτομέρειες.. Πάντως η προθεσμία, απαντώντας σε τηλεφωνική ερώτηση, είναι 50 ημέρες. Υπομονή.

      Διαγραφή
    5. ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ 50 ΗΜΕΡΕΣ (Ν.3230/2004 ΑΡΘΡΟ 11 ΠΑΡ.2 ΦΕΚ 44Α/11-2-2004),ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΔ 28/2015 ΦΕΚ 34Α/23-3-2015 ΑΡΘΡΟ 1 ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΑΡ.1,2, ΚΑΙ 6 (20 ΗΜΕΡΕΣ). Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΜΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

      Διαγραφή
  3. Λόγο του ότι ο χρόνος δεν είναι υπέρ της Συμπολίτευσης τους αφήνω να εκτεθούν και τους το λέω μάλιστα, αλλά προφανώς δεν τους ενδιαφέρει. Εδώ είναι που ανησυχώ, γιατί δεν με ενδιαφέρει η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά η εφαρμογή προγραμμάτων που είδη εγκαταλείπονται. Ο Δήμος έχει γίνει εντελώς ετεροβαρείς υπέρ του άλλου άκρου, με την υποστήριξη και τον εντελώς αποτυχημένων του Δύστου. Θα δούμε με καλή πρόθεση για κάθε καλό.Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή