Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης: Και εις ανώτερα!

Η ίδρυση του πρώτου Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης έγινε στην Κύμη το 1893 και αποτέλεσε ένα από τα ιστορικά αθλητικά σωματεία στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος. Τρία χρόνια πριν την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα (1896), στις 21 Αυγούστου 1893 τελέσθηκαν στην Κύμη τα εγκαίνια του ιστορικού συλλόγου.
Ομάδα μπάσκετ Γυμναστικού Συλλόγου ΚύμηςΤο 1897 ο Γ.Σ. Κύμης ήταν ένα από τα 28 σωματεία τα οποία συμμετείχαν στη σύσταση του Σ.Ε.Α.Γ.Σ. (νυν Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), ο οποίος με αυτό τον τρόπο υπήρξε η πρώτη ομοσπονδία στη χώρα και η έβδομη στον κόσμο. [Πρώτη ιδρύθηκε η αθλητική Ομοσπονδία της Μ. Βρετανίας (1880), δεύτερη της Ν. Ζηλανδίας (1887), τρίτη των Η.Π.Α. (1888), και στη συνέχεια του Βελγίου (1889), της Σουηδίας (1895), της Νορβηγίας (1896), της Ελλάδας, της Τσεχοσλοβακίας και της Ουγγαρίας (1897) και ακολούθησε της Γερμανίας (1898).
Το 2010, μια ομάδα νέων από την Κύμη, παρακινούμενη από την αγάπη τους για τον Αθλητισμό και τον τόπο καταγωγής τους, προχώρησαν στην ίδρυση αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης» ως συνέχεια του Γ.Σ. Κύμης του 1893, με το ίδιο έμβλημα (θεά Αθηνά), προκειμένου να τιμηθεί ο ιστορικός αυτός σύλλογος ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή. Την ίδια χρονιά (αγωνιστική περίοδος 2010-2011), ο νέος Γ.Σ.Κύμης ξεκίνησε την αθλητική του δραστηριότητα με ομάδα Καλαθοσφαίρισης ανδρών. [Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτοι αθλητές αυτής της ομάδας, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους μεγάλωσαν και ζουν στην Κύμη, ήταν οι: Γιώργος Γέραλης, Γεώργιος Γλάρος, Νικόλαος Γλυκός, Κωνσταντίνος Δημάς, Προκόπιος Δούνας, Χαράλαμπος Κωνσταντούρας, Aλέξανδρος Θεοδώρου, Ιωάννης Ιορδανίδης, Νικόλαος Κουτέλος, Ελευθέριος Μαλανδρής, Νικόλαος Γιαννιός, Δημήτριος Γιαννακός, Ευάγγελος Σέγκος, Ελευθέριος Πόγκας, Αναστάσιος Πέτσας, Χρήστος Μπασινάς, Βασίλειος Παπασταμέλος, Νίκος Πολιτάκης, Βασίλειος Σιδεράκης, Δημήτριος Σιδεράκης, Ιωάννης Σπανός, Σπυρίδων Τσικλιδής, Περικλής Ψύχας. Βασικός χορηγός του Γ.Σ. Κύμης/2010 είναι ο ένθερμος υποστηρικτής και λάτρης του Αθλητισμού, νεαρός επιχειρηματίας Αλέξανδρος Θεοδώρου, φίλαθλος αλλά και αθλητής και ο ίδιος.Η έδρα του Γ.Σ.Κ. είναι το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Κύμης «Νίκος Μαρίνος».
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης,εφέτος 2014-2015, 
ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής, 
γεγονός που εξαργύρωσε κατακτώντας τον τίτλο και την άνοδο στην Α2.
 Σήμερα λοιπόν είμαστε στην ευχάριστη θέση 
να συγχαρούμε τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας 
και να τους ευχηθούμε ολόψυχα 
καλή τύχη στην Α2 
και 
 "εις ανώτερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου