Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Καθαριότητα Ακτών.

       
Στη συνέχεια του προγράμματος που εφαρμόζει η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, την Παρασκευή 15 Μαϊου 2015, οργάνωσε την καθαριότητα των ακτών με την βοήθεια του ΚΤΕΛ Ευβοίας και των υπολοίπων φορέων ΕΛ.ΑΣ,  ΠΣ, Νοσοκομείου, της Ε.Ε.Β.Κ. Κύμης και περιχώρων, των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου και βασικά μαθητών των σχολείων και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.Ένα σπουδαίο μάθημα διδάχθηκε σήμερα στους μαθητές , μέσω της δράσης καθαρισμού των ακτών.
       Οι μαθητές έφθασαν στον προορισμό τους με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ευβοίας, όπου τους καλοδέχτηκα τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων και τους μοίρασαν γάντια μιας χρήσης, σακούλες σκουπιδιών και νερό.Χωρίστηκαν σε   ομάδες και με συνοδεία των εκπαιδευτικών καθάρισαν κατά μήκος των ακτών.  Πολλά έμειναν έκπληκτα από τα σκουπίδια που βρήκαν και εξέφρασαν την απορία πώς είναι δυνατόν κάποιοι να πετούν τέτοιου είδους αντικείμενα στη θάλασσα.
        Μετά το πέρας του καθαρισμού συγκεντρωθήκαμε σε κατάλληλους χώρους , όπου ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κύμης κ.Χρήστου Χριστάκης μίλησε στα παιδιά για τη σημασία του να κρατάμε τις ακτές και γενικότερα το περιβάλλον καθαρό.  Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Λιμενικού Σώματος για την ασφάλεια των ακτών μας και εξήγησε στα παιδιά γιατί δεν πρέπει να κάνουν μπάνιο με γεμάτο στομάχι.
     Για άλλη μια φορά το μάθημα έγινε έγινε, σε λίγα χρόνια θα δούμε το αποτέλεσμα, γιατί αυτά που βλέπουμε τώρα μετά την συγκέντρωση των σκουπιδιών, εμπεδώνουμε την άποψη ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε καταλάβει τι κάνουμε με το περιβάλλον. Ελπίζουμε για άλλη μια φορά στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου