Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Θέματα για Συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

 Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και αφού είχαν εξαντληθεί όλα τα υπόλοιπα θέματαζήτησα τον λόγο εκτός ημερησίας διάταξης  για να θέσω ερωτήματα για διάφορα θέματα, αρκετά εκ των οποίων είχα θέση και σε άλλες συνεδριάσεις αλλά δεν είχα πάρει απαντήσεις αλλά και θέματα που έπρεπε να είχαν είδη προγραμματισθεί, όπως η ημέρα τιμής του Ήρωα των Ηρώων Ταγματάρχη Ι. Βελισσαρίου.
Για το τέλος είχα αφήσει δύο θέματα, την λειτουργία του Α΄ βιολογικού σταθμού Κύμης και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας.
Τότε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος σηκώθηκε να φύγει λέγοντας ότι ήταν πολλά τα θέματα, ενέργεια που αποδέχθηκε συρόμενος και ο Πρόεδρος  και διέκοψε την συνεδρίαση. 
Χαρακτηρίζω την ενέργεια απαράδεκτη και εσκεμμένη λόγο των θεμάτων, έλλειψη πολιτικού θάρρους και αδυναμία δυνατότητας διοικήσεως εκ μέρους του Προέδρου.
Ακολουθώντας όμως την προτροπή του Αναπληρωτού Προέδρου υποβάλω πλέον γραπτά και με επιστολή αίτημα τοποθέτησης θεμάτων, στα θέματα ημερησίας διάταξης της  επομένης συνεδρίασης του Συμβουλίου. Δεν θέτω τα δύο(2) θέματα που είχα σκοπό να θέσω στην προηγούμενη συνεδρίαση και προανέφερα, θεωρώντας ότι είναι υποχρέωση του Προέδρου αυτοβούλως να τα θέση στα θέματα ημερησίας διάταξης.
Στη συνέχεια παραθέτω αυτούσια την επιστολή που υπέβαλα για ενημέρωση των δημοτών και ως αποδεικτικό στοιχείο για μελλοντική χρήση.

Υποστράτηγος ε.α.
            Άγγελος Μαργέλης
            Σύμβουλος Δ. Κ. Κύμης              
            τ. Πρόεδρος Συμβουλίου
            Δ. Κ. Κύμης
            e-mail: aggmarg@gmail.com
Αθήνα 6 Μαΐου  2015
           
Πρόεδρο Συμβουλίο
Δ.Κ.Κύμης
Κύριο
Πόγκα Δημήτριο
Ιππ. Βάχλα 14
Κύμη 34003

Κοιν.:
Αντιδήμαρχο Δ.Ε.Κύμης
κ. Θεοδώρου Αλέξανδρο
Ιππ. Βάχλα 14
Κύμη 34003
Σύμβουλο Δ.Κ.Κύμης
κ. Παππά Λουκά

Κύριε Πρόεδρε

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόταση του Αναπληρωτού Προέδρου της Δ.Κ.Κύμης, να υποβάλω τα θέματα που επιθυμώ ώστε να τεθούν ως θέματα εντός της ημερησίας διάταξης, ο οποίος διέκοψε την τελευταία  συνεδρίαση του Συμβουλίου και εσείς κάνατε δεκτή την βίαιη διακοπή πριν ολοκληρώσω τα θέματα που είχα υπόψη μου, αιτούμαι την τοποθέτηση των παρακάτω θεμάτων για την συζήτησή τους στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου:
1ον. Κατανομή από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου της κεντρικής πλατείας στα ενδιαφερόμενα καταστήματα, καθώς και πεζοδρομίων και οδοστρωμάτων σε όσα καταστήματα ενδιαφέρονται σε όλη την πόλη της Κύμης και της Παραλίας Κύμης, εκτός χώρους ενδιαφέροντος του Λιμενικού Ταμείου.
2ον. Περί ονοματοθεσίας οδών στο όνομα Δημητρίου Τρίμη και Ναυάρχου Νικολάου Παππά.
3ον. Μέτρα προστασίας πευκοδάσους περιοχής Κάβος- Σουτσίνι
.


  Με εκτίμηση

     .
              Άγγελος Μαργέλης


                                                                                                     Υποστράτηγος ε.α

26 σχόλια:


  1. Απάντηση σε ανάρτηση στο « intzou.blogspot.gr», από τον κ. Άγγελο Μαργέλη με τίτλο
    «Θέματα για Συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.»


    Κύμη 8/5/2015
    Κύριο Άγγελο Μαργέλη
    Σύμβουλο Δ.Κ. Κύμης
    Μόλις πληροφορήθηκα τη δημοσίευση που αναρτήσατε σε κάποιο το οποίο δεν παρακολουθώ. Διάβασα την ανάρτηση και σας γνωρίζω τα ακόλουθα σχετικά με το περιεχόμενο της::
    Κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΚ Κύμης, και μετά την εξάντληση όλων των θεμάτων ζητήσατε από τον πρόεδρο κ.Δημήτρη Πόγκα τον λόγο για μια σειρά από θέματα και ερωτήματα που η ανάγνωσή τους και μόνο μαζί με τα αρχικά σχόλιά σας, σας πήρε ένα τέταρτο. Τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο όχι μιάς αλλά πολλών συνεδριάσεων.
    Εσεις λοιπόν αποφασίσατε για προφανείς λόγους να μην ενημερώσετε από την αρχή το συμβούλιο και να το αιφνιδιάσετε ορίζοντας εκ των υστέρων ολόκληρη ημερήσια διάταξη .Και αυτό το κάνατε για να εκβιάσετε πολιτικά να συζητηθούν , χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία στην οποία θα είχε προβεί το Συμβούλιο αν είχε ενημερωθεί. Μάλιστα για να γίνει πιό δραματικός ο τόνος της σχετικής ανάρτησης εμπλέξατε απρεπώς και ανοίκεια και το όνομα του πράγματι « Ήρωα των Ηρώων Ταγματάρχη Ι. Βελισσαρίου»!!
    Τον σχετικό πολιτικό σχεδιασμό σας, προσπαθήσατε με παρελκυστικά μέσα να εφαρμόσετε ,αναγκάζοντας το συμβούλιο να παρακολουθεί έναν μονόλογο με την απαρίθμηση θεμάτων, επί παντός επιστητού. Και περιμένατε, όλοι μας να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την απαρίθμηση χύδην όλων όσων είχατε σκεφθεί κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα που όπως μας αναφέρατε με έμφαση ήταν πάνω από εκατόν είκοσι ζητήματα.
    Τέτοιος και τόσος σεβασμός στο συμβούλιο και τις διαδικασίες!! Χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, χωρίς προγραμματισμό , χωρίς επείγοντα , έτσι …χωρίς πρόγραμμα, αλλά με αταλάντευτη διάθεση σας να μας υποχρεώσετε να σας παρακολουθούμε ρητορεύοντα και καταλογίζοντα δήθεν λάθη και παραλήψεις της πλειονοψηφίας.
    Και ασφαλώς αντέδρασα. Και θα το έκανα και πάλι εφόσον ,χωρίς σεβασμό στην διαδικασία εισαγάγατε προς συζήτηση συλλήβδην και χύδην θέματα. Επιπλέον θέλετε να μου υπαγορεύσετε ακόμη και την στάση του σώματός μου, επειδή σηκώθηκα όρθιος μη αντέχοντας τον μονόλογο. Τα περί «βίαιας διακοπής» προτιμώ να μην τα σχολιάσω γιατί αγγίζουν το όριο του πολιτικά φαιδρού
    Αλλά δεν φθάνει αυτό. Προσπαθείτε κατά τρόπο εντελώς παλιομοδίτικο και απρεπή πολιτικά στο σχετικό έγγραφό σας, να πλήξετε την ενότητα της πλειονοψηφίας, εμφανίζοντάς με να υποκαθιστώ την βούληση του προέδρου, του οποίου η λειτουργία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του είναι άψογη, νηφάλια και προσηνής. Ερμηνεύετε όπως θέλετε τις ενέργειές μου, που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μια δικαιολογημένη αυθόρμητη αντίδραση απέναντι σε ένα μονόλογο με προφανή πολιτική στόχευση και ελιγμό που δεν σας βγήκε.
    Ας προσέχετε στο μέλλον τον τρόπο εισαγωγής των θεμάτων σας .Από την πλευρά μου ως αντιπρόεδρος, υπάρχει πάντα η καλή διάθεση και η καλή πίστη να συζητούνται τα θέματα σε κλίμα και τρόπο συμβατό με την σπουδαιότητα που αυτά έχουν και με τρόπο, όρια και κλίμα πολιτισμένο που θα συνδιαμορφώνουμε χωρίς να προσπαθείτε να μας επιβάλλετε μονομερώς τον δικό σας.
    Τέλος ,τα παραπάνω αφορούν την προσωπική σας στάση απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα και δεν έχουν στόχο και σκοπό να σας υποδομήσουν πολιτικά όπως πολύ φοβάμαι ότι επιχειρείται στην σχετική ανάρτησή σας.
    Λίνος Τριανταφυλλίδης
    Αρχιτέκτονας Μηχανικός Χωροτάκτης
    Master Πολεοδομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης
    Αντιπρόεδρος Δ.Κ. Κύμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή