Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ερωτήματα & Εισηγήσεις για τη Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης της 16 Οκτ. 2015.

                       
Λαμβάνοντας υπόψη ότι παρά την παραίνεση της πλειοψηφίας του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, όπως υποβάλουμε έγκαιρα τα θέματα που επιθυμούμε να συζητηθούν κατά τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, προκειμένου να τεθούν στα θέματα ημερησίας διάταξης ώστε να μην αιτείται η συζήτησή τους εκτός των προγραμματισμένων, καταθέτω το παρόν, προκειμένου να ενσωματωθεί, μετά την ανάγνωσή του, στο πρακτικό της συνεδρίασης του Συμβουλίου της 16 Οκτωβρίου 2015.
                        Τα παρακάτω ερωτήματα και εισηγήσεις αποτελούνται από τα θέματα που εγγράφως ζητήθηκε να τεθούν στα θέματα ημερησίας διάταξης και έλαβε αρ.πρ.: 19153 της 1ης Οκτ. 2015 και τα οποία δεν συμπεριελήφθησαν στα θέματα ημερησίας διάταξης.  Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να τα θέσουμε προ ημερησία διάταξης και να συμπεριληφθεί το παρόν στο πρακτικό.        

 
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1ο Θέμα: Ενημέρωση για την αιτηθείσα συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης με μοναδικό θέμα την σχεδίαση για το μέλλον της ακτής λουομένων στο Σουτσίνι και ειδικά τις συνθήκες λειτουργίας καντίνας.

Το θέμα αφορά τρία θέματα:
     α.         Καντίνα.: Ποία η θέση εγκατάστασης, πότε θα γίνει ο διαγωνισμός πλειοδότη, τι διάρκεια θα έχει η ενοικίαση
 Εισήγηση: Να διευθετηθεί κατάλληλα ο σημερινός χώρος και να επιτραπεί κατ΄ εξαίρεση η χρήση του, να γίνει ο διαγωνισμός εντός του 2015 και η διάρκεια μίσθωσης να είναι για τέσσερα χρόνια.
β.     Αγία Μαρίνα: Ποία η σχεδίαση για την αποκατάσταση της βάσης εδραίωσης προκειμένου σε δεδομένη στιγμή να ανακατασκευασθεί ο Ι. Ναός;
Εισήγηση: Να συνεχισθούν οι εργασίες αποκατάστασης της βάσης, όπως είχε δεσμευτεί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κα να σημανθεί ο χώρος που ανήκει στον Ιερό Ναό.     
               γ.         Ακτή Σουτσίνι: Υπάρχει κάποια σχεδίαση για εργασίες αξιοποίησης της περιοχής ειδικά για το Σουτσίνι και όχι μόνο αυτής, αλλά και των άλλων όπως «Καλόγηρου» και «Λένωση», όπως οδικό δίκτυο και άλλες διευκολύνσεις         
                           Εισήγηση: Να διευθετηθεί το οδικό δίκτυο για πεζούς,  από τον κεντρικό δρόμο του ορεινού δρομολογίου, μέχρι τη θάλασσα, να τοποθετηθούν καμπίνες και νερό, σε όλες τις ακτές και να συμπεριληφθούν στο επόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, για να γίνει μια αρχή. ‘Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός’ και αν δεν ξεκινήσει κάτι ποτέ δεν θα γίνει.

2οΘέμα:. Περί αγροτικής οδοποιίας και συντήρησης ορεινών δρομολογίων(δασοδρόμων)
                 Το οδικό δίκτυο, ορεινό και πεδινό, δεν συντηρήθηκε με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να είναι αδιάβατο. Εκτελέσθηκαν εργασίες κατόπιν πίεσης σε ελάχιστα σημεία και βασικά σε τουριστικές ή εκκλησιαστικές περιοχές όπως Χωνευτικό ή Μοναστήρι  και σε κάποιες άλλες με προσωπική εργασία ή έξοδα αιρετών της περιοχής. Το ορεινό οδικό δίκτυο  και ειδικά των δασοδρόμων η κατάσταση είναι άθλια και αναδεικνύει την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος του Δασαρχείου για την περιοχή.
                 Εισήγηση: Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες αλλά και τα αιτήματα των Δημοτών σε συνδυασμό και με την επερχόμενη περίοδο συλλογής της ελιάς, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν όσες εργασίες απαιτούνται για την διευκόλυνση των εργασιών και την πρόσβαση. Ως για το ορεινό οδικό δίκτυο  και ειδικά των δασοδρόμων η κατάσταση είναι άθλια και απαιτούνται άμεσα εργασίες αποκατάστασης γιατί σε περίπτωση ατυχήματος οι ευθύνες θα βαρύνουν και τον Δήμο αλλά και το Δασαρχείο.
3οΘέμα:. Περί εσόδων δημοτικού νεκροταφείου Εισοδίων της Παναγίας της Κύμης.
                 Η υπενθύμιση των ιδιοκτητών οικογενειακών τάφων περί της υποχρεώσεώς τους για την καταβολή των ετησίων τελών, είναι υποχρέωση της Δ.Κ.Κύμης και η παράληψη αυτή αποτελεί παράβαση καθήκοντος. Το ίδιο ισχύει και για τα τέλη φύλαξης των οστών. Τα έσοδα από τα τέλη αυτά αποτελούν την δυνατότητα συντήρησης των Δημοτικών             Νεκροταφείων.
                 Εισήγηση: Άμεσα θα πρέπει να αποσταλούν οι ειδοποιήσεις για να υπάρχουν οι δυνατότητες εργασιών και συντήρησης.

 
4οΘέμα:ο. Ενημέρωση περί του Τεχνικού Προγράμματος της Δ.Κ. Κύμης έτους 2015.
                 Προ διμήνου ζητήσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Δ.Κ. Κύμης για το 2015. Μας δόθηκε μια απάντηση, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και κανένας χαρακτηρισμός δεν θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Θεωρούμε δε απαράδεκτο, ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, διά της διευθύντριάς της, εις την οποία είχε αποσταλεί προσωπική επιστολή για την ενημέρωσή μας, ανεξάρτητα προς το αίτημα που είχε κατατεθεί στην Δημοτική Κοινότητα, δεν υπέβαλε καμία απάντηση, αλλά και αν υπέβαλε αλληλογραφία προς την Δ.Κ.Κύμης, ήταν υποχρεωμένη να την κοινοποιήσει και σε μας. Η αδιαφορία της υπαλλήλου του Δήμου, προς αιρετά μέλη του συμβουλίου είναι ιδιαίτερα προσβλητική και επιφυλασσόμενα για οποιαδήποτε δίωξη.
                  Εισήγηση: Απαιτούμαι να ενημερωθούμε άμεσα για το τεχνικό πρόγραμμα της Δ.Κ. Κύμης του 2015, με λεπτομέρειες έργων και κόστους που έγιναν και υπολείπονται.

Παρακαλώ για την καταχώρηση .


4 σχόλια:

  1. εγω πιστευω οτι τιποτα απο αυτα τα θεματα δεν θα συζητηθει θα σας μοιρασουν φυλλαδια για τον ΓΣΚοτι η ομαδα παει καλα....... και οπα οπα οπα θα χωρεψετε και ενα καλαματιανο και η παρασταση ελαβε τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και δεν σε παω μαργελη με τιποτα θα σου πω μπραβοοο!!!Οι κυριοι ειναι ανικανοι στην κοινοτητα και καλα θα ηταν να παραιτηθουν!!!Ξεχασες να βαλεις και τι γινεται με το σχολειο!!!Αυτος ο αχριστος τι εκανε με τις μελετες?ολα δωρεαν ελεγε και τωρα εμαθα τα παρατησε!!!εταξαν οτι θα εχουν μελετες εδω και 10 μερες τελικα τις εχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε ναι της εχουν αλλα δεν ειναι μελετες αλλα ΟΜΕΛΕΤΕς που της φτιαχνουν καθε μεσημερι στην μουρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή