Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

Σήμερα Παρασκευή 16 Οκτ. 2015 και ώρα 10.00 συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις   για τα θέματα:
      1ο. Πρόταση ονομασίας και μετονομασίας οδών Δ.Κ. Κύμης.
            Το θέμα, μετά από εισήγηση του Συμβούλου κ. Μαργέλη, με τις προτάσεις του Προέδρου θα σταλεί στην Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να γνωματεύσει επί των προτάσεων και θα υποβληθεί εκ νέου στο Συμβούλιο για να ληφθεί απόφαση.
      2ο. Κατατέθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης τα θέματα που είχε ζητήσει ο Σύμβουλος κ. Μαργέλης.(Έχει γίνει προηγούμενη ανάρτηση με όλα τα στοιχεία για τα θέματα, τις ερωτήσεις και τις προτάσεις/εισηγήσεις της αντιπολίτευσης του Συμβουλίου της Δ.Κ.Κύμης).
           
Τα θέματα θα τεθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου. Ειδικά για το θέμα της ακτής στο Σουτσίνι και γενικά όλης της περιοχής, το θέμα θα εξετασθεί σε΄άλλη συνεδρίαση που θα το έχει ως μοναδικό θέμα.Πάντως διαπιστώθηκε ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία προεργασία.
       Για τα άλλα θέματα, για τα νεκροταφεία δεν δόθηκε απάντηση και για το τεχνικό τεχνικό πρόγραμμα η θέση του Προέδρου δήλωσε ότι αυτό του έδωσε η Τεχνική Υπηρεσία. Τι έχει γίνει ή τι θα γίνει δεν μάθαμε.
       Όλοι οι συμμετέχοντες και εκ του ακροατηρίου συμφώνησαν ότι τα θέματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και επείγοντα και απαιτούνται ενέργειες.
       3ο. Ο Σύμβουλος κ. Λουκάς Παππάς έθεσε θέματα για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Κύμης και της λειτουργικότητας του γηπέδου.
       Ο Σύμβουλος κ. Τριανταφυλλίδης έκανε μία σύντομη ενημέρωση για την αξιοποίηση του  "Λιμανιού της Κύμης"
       Ο πρώην σύμβουλος της Δ.Κ. Κύμης κ. Γεωργίου, έθεσε θέματα για την περιοχή "Φαλάριο".
       Τέλος η Πρόεδρος της Ε.Ε.Β.Κ. Κύμης και περιχώρων έθεσε θέματα της αρμοδιότητάς της και έθεσε και το θέμα της άθλιας  κατάστασης που βρίσκεται και το κτήριο της Εργατικής Εστίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία τη Ένωσης, άποψη που υποστηρίχθηκε και από την κ. Κατερίνα  Γκέγκε, ως εκπροσώπου του συλλόγου "Αξάνεμες," που χρησιμοποιούν τον χώρο για τις ανάγκες του χορευτικού συλλόγου.
       
       Για όλα τα θέματα ο Πρόεδρος της Δ.Κ.Κύμης κ Πόγκας υποσχέθηκε ότι θα ενεργήσει για το καλύτερο κατά το δυνατόν αποτέλεσμα. Κοινή διαπίστωση είναι ότι ο Πρόεδρος κ. Πόγκας, προσπαθεί αλλά τα παράπονα αυξάνονται.Αναφέρθηκε ως παράδειγμα ότι ενώ καθημερινά αλλάζονται λάμπες στο δημοτικό φωτισμό, η Κύμη είναι στο σκοτάδι. Επίσης διαπιστώθηκε εκ των λεχθέντων ότι η Δ.Κ. Κύμης πρέπει να εντείνει την πίεσή της προς τον Δήμο μέσω της Δ.Ε.Κυμης προκειμένου να υπάρχουν αποτελέσματα. 
       Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο πρώην  Δήμαρχος κ Σιδεράκης Γ., ο Σύμβουλος κ. Παππάς Β, πρώην Αντιδήμαρχος , οι οποίοι με τις πολύτιμες επεμβάσεις τους στα διάφορα θέματα έδωσαν καλύτερη εικόνα στα θέματα, ώστε να γίνουν πλέον σαφή και κατανοητά.  Επίσης παρευρέθηκαν η Πρόεδρος και ο Ταμίας της Έ. Ε. Β. Κ . Κύμης και περιχώρων κ Λιάπη Μ. και Μπουρίκας Δ. εκπρόσωπος του συλλόγου ΄'Αξάνεμες' κ. Κατερίνα Γκέγκε και δημότες.
       Δεν παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου και η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας για τους οποίους υπήρχαν και προσωπικές ερωτήσεις. Όπως τι γίνεται με τις κεραίες της τηλεόρασης; Το 80% της Κύμης έχει ψηφιακό σήμα, αλλά το 20% βλέπει την παλαιά τηλεόραση, η οποία συνήθως δεν βλέπεται. Τι θα γίνει; Και άλλα πολλά! 

1 σχόλιο:

  1. Η αλητες βουλιαξαν την κυμη στο σκοταδι την εξαφανισαν απο τον χαρτη σα δεν ντρεπονται η ΑΛΗΤΕΣ η σωτηρες της κυμης η συγκοπριτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή