Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

ΔΣ της 12.01.2018- Σχόλια και Επισημάνσεις.

Παρακολουθείσαμε το απόγευμα της Παρασκευής 12.01. 2018, σε απευθείας μετάδοση από τα ηλεκτρονικά μέσα, τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.
 Βασικό θέμα η συνταχθείσα μελέτη για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης. Ολοι οι Σύμβουλοι Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης εξ αρχής είχαν δηλώσει ότι θα ψήφιζαν θετικά υπέρ της έγκρισης της συνταχθείσης μελέτης και την προώθηση αυτής.
Παρά του ότι όλοι οι Σύμβουλοι ήταν θετικοί ως προς την έγκριση και προώθηση της μελέτης, επακολούθεισε έντονος διάλογος, χωρίς ουσιαστικές εκπλήξεις.
Οι μεν μελετητές έδωσαν με λεπτομέρειες στοιχεία της μελέτης, η Συμπολίτευση τους ευχαρίστησε και τους υποστήριξε, η Αντιπολίτευση τόνισε την καθυστέρηση, ευχαρίστησε τους μελετητές  και επεσήμανε την χρηματοδότηση μέρους του κόστους από την Περιφέρεια και επεσήμανε τυπικά λάθη διαδικασίας, τα οποία όμως μπορεί να στοιχίσουν και άλλη καθυστέρηση. Τελικά η μελέτη εγκρίθηκε ομόφωνα και μακάρι να υλοποιηθεί το συντομότερο, γιατί η κατάσταση είναι απελπιστική και για τα παιδιά, αλλά και για το ιστορικό κτίριο του 1ου Δ.Σ.
Την όλη μετάδοση την παρακολουθείσαμε από μια οπτική γωνία, αφού η λήψη ήταν σταθερά πάνω στον κ. Δήμαρχο και τον κ. Μπενάκη, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Όποιος και να μιλούσε, ή λήψη σταθερή.
Έτσι λοιπόν είδαμε τον εκνευρισμό του κ. Δημάρχου, όταν τον λόγο είχαν άτομα της Αντιπολίτευσης, είδαμε τον κ. Μπενάκη να γελά όταμ μιλούσε ο κ. Μπελιάς, ο Ανεξάρτητος Συμβουλος, και να τον διακόπτει λέγοντάς του ότι "είναι εκτός θέματος".
Βέβαια δεν είδαμε ότι κάποιοι μιλούσαν διαβάζοντας τις σημειώσεις που τους είχαν δόσει και δεν μάθαμε γιατί έγινε η ολογόλεπτη διακοπή. Πάντως κάποιοι, για το καλό τους, είναι καλύτερο να μην ομιλούν, γιατί δεν το έχουν το αντικείμενο.    

7 σχόλια:

  1. Έπρεπε η κάμερα να δείχνει και τα πρόσωπα της αντιπολίτευσης να βλέπαμε το ύφος που είχαν για την πρόοδο των εργασιών του 1ου δημοτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άργησες όμως στον καφενέ και θα κρυώσουν οι μπάμιες στο σπίτι

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα, αν και δεν θα το έλεγα " πρόοδο" μετά από 4 χρόνια καθυστέρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσο αργεί και η απόδοση της δικαιοσύνης. Ίσως και περισσότερο.Όμως, η πρόοδος ξεκινάει από την πρώτη μέρα όταν υπάρχουν έσοδα περισσότερα από τα χρέη. Εσείς κύριε Μαργέλη τι παραδώσατε;Ούτε ένα στυλό.Ακομα και το πολύμπριζο πήρατε από το γραφείο του δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανάξιο σχολιασμου, επιπέδου ανάλογου του " Ανώνυμου".
    Λάσπη και μόνο. Υπάρχει όμως και μια πρόοδος. Σταμάτησε να με αποκαλεί με το μικρό μου όνομα "Αγγελή" και πήγε στο επίθετο "κ. Μαργέλη". Το αναγνωρίζω, αλλά επιμένω. Εάν μια φορά απαντήση ή σχολιάσει την ουσία της ανάρτησης θα το κάνω κύριο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Μαργέλη τι επίπεδο είναι αυτό; Δεν σας αναγνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή