Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Περί Νεκροταφείων.

nekrotafia-kozanis-1
    Κατά την συνεδρίαση στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Κύμης, υπό τον Δήμαρχο κ. Μπουραντά και με τους Προέδρους και Συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Κύμης, λαμβάνοντας τον λόγο, είχα αναφερθεί στα Δημοτικά Νεκροταφεία και είχα καυτηριάσει τον τωρινό τρόπο λειτουργίας.    Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσω ότι τα νεκροταφεία είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας και ότι ο υπάρχον κανονισμός λειτουργίας τους, για το σύνολο του Δήμου είναι έργο προσωπικό δικό μου και εφαρμόζεται ή θα πρέπει να εφαρμόζεται μια και μετά την έγκρισή του από την Περιφέρεια αποτελεί νόμο  του Κράτους.Εγκρίθηκε δε στις αρχές Απριλίου του 2013, οπότε και άρχισε να εφαρμόζεται.

   Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο αρμόδιος για τα νεκροταφεία Αντιδήμαρχος κ. Μούντριχας, με σκαιό τρόπο με κατηγόρησε ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου, ο Δήμος δεν είχε ούτε ένα ευρώ έσοδα από τα νεκροταφεία.
   Τα έσοδα για το 2013 από 10.04.2013 ήταν 4.050,00 ευρώ  και για το 2014 μέχρι 28.11.2014, ήταν 5.740,00 . Οι αναλυτικοί πίνακες εσόδων του Δήμου είναι σε πρόγραμμα exel και είναι διαθέσιμοι σε όποιον επώνυμα ενδιαφέρεται και από εμένα και από τον Δήμο.
    Επειδή δεν συνηθίζω να μην απαντώ, παραθέτω στη συνέχεια την απάντηση του Δήμου, του οποίου την αρμόδια υπηρεσία ευχαριστώ γιατί ανταποκρίνονται πάντα στα αιτήματά μου, για την ενημέρωση των Δημοτών αλλά και του κ. Αντιδημάρχου.

                        
 ΘΈΜΑ:  «Αντίγραφο εσόδων τελών Νεκροταφείων Δημοτικής Κοινότητας Κύμης».

             Σε απάντηση της αίτησης σας, σας επισυνάπτουμε αντίγραφο εσόδων των Νεκροταφείων της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης. Γίνεται μνεία ότι στα ανωτέρω έσοδα συμπεριλαμβάνεται και το ετήσιο τέλος φύλαξης οστών της Δ.Ε. Κύμης διότι.  το μηχανογραφημένο σύστημα της οικονομικής υπηρεσίας δεν έχει την δυνατότητα διαχωρισμού των εσόδων ανά Τοπική-Δημοτική Κοινότητα αλλά μόνο ανά Δημοτική Ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου