Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Έκοψε την πίτα και τους έκαψε!

Μία ακόμη τεράστια επιβεβαίωση ότι οι πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, αγκαλιάζουν τους Νέους Ορίζοντες και ενισχύουν τον Δημήτρη Θωμά, αποτελεί η σημερινή (Κυριακή 21/1) συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, όπου ο συνδυασμός των Νέων Οριζόντων έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα. Η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους πολίτες, καθώς πολλοί βρίσκονταν όρθιοι, τόσο στην αίθουσα όσο και στον εξωτερικό χώρο. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της αίθουσας αναγκάστηκαν να τοποθετήσουνμεγάφωνα και έξω από το Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να ακούνε όσοι βρίσκονταν εκεί.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρώην Αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Κιούσης, ο οποίος τόνισε ότι η Νέοι Ορίζοντες με επικεφαλής τον Δημήτρη Θωμά θα κερδίσουν τις επόμενες εκλογές στο Δήμο και στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Δημήτρης Θωμάς, που ευχαρίστησε τους πολίτες για την μεγαλειώδη συμμετοχή τους. Τόνισε μάλιστα ότι, κάποιοι έκαναν προσπάθειες με έμμεσες ή και άμεσες απειλές, να αποτρέψουν τη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση.
Στην ομιλία του ο Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε στην απραξία της Δημοτικής Αρχής, η οποία ασχολείται μόνο με τον Δ. Θωμά και προσπαθεί από την αρχή της θητείας να λειτουργήσει ως Εισαγγελέας. Μίλησε για την τρομοκρατία που υπάρχει απέναντι στο προσωπικό του Δήμου, ενώ ειδική αναφορά έκανε στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς η αγροτική οδοποιία, ο ηλεκτροφωτισμός αλλά και η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι τομείς στους οποίους ο Δήμος υστερεί τραγικά.
Ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων αναφέρθηκε ακόμη στους κοινόχρηστους χώρους που δεν καθαρίζονται και δεν συντηρούνται, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις παραλίες.

 Για τα  οικονομικά του Δήμου, σήμερα, ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων τόνισε ότι, η σημερινή δημοτική αρχή, αντί να παράγει έργο, έχει ήδη 2 εκ ευρώ ως καταθέσεις στις τράπεζες τα οποία δεν αξιοποιούνται: “Δεν ξέρω εάν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να δείξουν ότι κάτι έκαναν ή απλά εάν έχουν χαθεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας” τόνισε ο Δ. Θωμάς. Υπενθύμισε μάλιστα ότι, οι Νέοι Ορίζοντες πήραν ένα δήμο με οφειλές 8 εκ ευρώ και τον παρέδωσαν με οφειλές 1,8 εκ ευρώ. 
Αναφορικά με την ύδρευση και την αποχέτευση, ο Δ. Θωμάς αναφέρθηκε σε μια σειρά σημαντικών έργων και εγκαταστάσεων που απαξιώνονται καθημερινά. Ειδική αναφορά έκανε επίσης ο πρώην Δήμαρχος στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων., τονίζοντας ότι επί δικής του θητείας έγινε τεράστια προσπάθεια για την δημιουργία της μονάδας κομποστοποίησης, ενώ σήμερα, ο Δήμος δίνει 900.000 ευρώ το χρόνο για την μεταφορά των σκουπιδιών στη Χαλκίδα και τη Θήβα, καθώς εκείνοι οι οποίοι έχουν σήμερα τα ηνία του Δήμου, ήταν ορκισμένοι πολέμιοι του εργοστασίου κομποστοποίησης.
Αναφερόμενος στα χιόνια που έπεσαν πέρυσι και είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί κυριολεκτικά η Κύμη, τόνισε ότι, παρά την άσχημη εμπειρία που είχαν πέρυσι, φέτος δεν έφτιαξαν ούτε ένα πλάνο για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων.
Για την παραφιλολογία με το “πόρισμα” και τους καταλογισμούς, ο Δημήτρης Θωμάς τόνισε ότι την προηγούμενη θητεία αναγκάστηκε να κινηθεί πολλές φορές στα όρια της τυπικότητας προκειμένου να λειτουργήσει ο Δήμος. Αυτό συνέβη γιατί ο προϋπολογισμός του Δήμου δεν έχει εγκριθεί από την εποπτεύουσα αρχή και ταυτόχρονα δεν μπορούσε να προχωρήσει ο Δήμος σε τροποποίηση προϋπολογισμού, γιατί ήταν προεκλογική περίοδος. “Αναλάβαμε την ευθύνη και δώσαμε εντολή να πληρωθούν δαπάνες για την λειτουργία του Δήμου (επισκευές οχημάτων, καύσιμα κλπ), δώσαμε χρήματα σε σχολεία που ήταν απαραίτητο, προσλάβομε εργάτες με αποδείξεις δαπάνης για να γίνουν εργασίες στις δημοτικές ενότητες και για όλα αυτά έρχονται σήμερα και μας κατηγορούν” τόνισε ο πρώην Δήμαρχος, συμπληρώνοντας: “Η αθώωση του Βασίλη Ντόβολη δείχνει το δρόμο. Είμαι σίγουρος ότι για όλα θα αθωωθούμε, όχι μόνο από τις δικαστικές αρχές αλλά και στην συνείδηση του κόσμου, γιατί αυτό μετράει περισσότερο”.Επισήμανε δε ότι, ακόμη και στο πόρισμα που έγινε μετά από 8μηνο “στενό” μαρκάρισμα του Επιθεωρητή από το Δήμαρχο και τον Ι. Γκοσιμίδα καταγράφεται το γεγονός ότι δεν λείπει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου και γίνεται λόγος μόνο για τυπικές παραλείψεις.
Ο επικεφαλής των Νέων Οριζόντων αναφέρθηκε ακόμη στα έργα που είχαν δρομολογηθεί για το Αλιβέρι, όπως η Πλατεία Ζωντού αλλά και η ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου, τα οποία σταμάτησαν από τη σημερινή δημοτική αρχή, καθώς δεν τους ήταν αρεστοί οι εργολάβοι, με αποτέλεσμα να έχουν καθυστερήσει τραγικά.
Ειδική αναφορά έκανε ο πρώην Δήμαρχος στο θέμα της ύδρευσης και στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης που κατάφερε τελικά να ακυρώσει τις τεράστιες αυξήσεις στο νερό που θέλησε να επιβάλλει η Δημοτική Αρχή, ενώ έκανε επίσης αναφορά σε μια σειρά έργων που είχαν εκτελεστεί και παραμένουν αναξιοποίητα, όπως είναι το Σπίτι του Παπανικολάου στην Κύμη, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και άλλα.
Κλείνοντας, ο Δημήτρης Θωμάς, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους πολίτες για την συμμετοχής και τους κάλεσε σ’ επαγρύπνηση ώστε στις επόμενες εκλογές, ν΄αποτελεί η θητεία του Θανάση Μπουραντά, μια θλιβερή παρένθεση για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.
ΠΗΓΗ: evialead.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου