Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα σήμερα στο Μυλωνοπούλειο.

ΠΗΓΗ: eviakosmos.gr

 Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα σήμερα το πρωί στην Κύμη μετά την πτώση του παλιού μαντρότοιχου στον αύλειο χώρο του Μυλωνοπούλειου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος όπου σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM το πρωί και την εκπομπή «τάδε έφη», στο σημείο το τελευταίο διάστημα γίνονταν εργασίες από εργολάβο της Περιφέρειας.
Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ό,τι ενημερώθηκε για την κατολίσθηση γύρω στις 7 το πρωί και πως από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα καθώς εκείνη την ώρα με λεωφορείο μεταφέρονται παιδιά στα σχολεία και ο δρόμος όπου κατέληξαν οι πέτρες, παρουσιάζει κίνηση.
«Είμαστε σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και αύριο θα έρθουν στην περιοχή για να ερευνήσουν το θέμα και να πάρουμε απαντήσεις για το πώς προκλήθηκε αυτή η ζημιά» είπε ο κ. Θεοδώρου εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του και για ένα μεγάλο πεύκο που γέρνει προς το δρόμο και είναι επικίνδυνο να πέσει στο οδόστρωμα, καθώς η κατολίσθηση σταμάτησε σε αυτό.
Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή και ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός. Δεν γνώριζε αν η κατολίσθηση έχει να κάνει με την εργολαβία που γίνεται στο χώρο, αν θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί μέτρα για να μην πέσει ο μαντρότοιχος καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες θα είναι έτοιμες να ρίξουν φως στα αίτια της κατολίσθησης μετά την αυριανή επίσκεψή τους στο σημείο.
Με μηχανήματα του Δήμου κατάφεραν μετά από πολλές ώρες να απομακρύνουν τις πέτρες από το δρόμο, να ξεριζώσουν το δέντρο που κινδύνευε να πεσει στο δρόμο και να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία. Μέχρι να αποκατασταθεί το οδόστρωμα η αστυνομία έκανε εκτροπή των οχημάτων που ανέβαιναν από την παραλία για την Κύμη, μέσω του δρόμου που οδηγεί στην Ενορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου