Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Τα Παραλειπόμενα της Συνεδρίασης του Συμβουλίου της 11.05.2018.

     
Η συνεδρίαση ξεκίνησε σε πολύ καλή ατμόσφαιρα και συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Πόγκας, ο κ. Τριανταφυλλίδης, ο κ.   Δρακίδης, ο κ. Μαργέλης και  παρακολουθούσαν   ο κ. Τράκος, ο κ. Θαλασσινός και η κ. Ντοβίνου, της Έ.Ε.Β.Κ. Κύμης και περιχώρων
            Η συνεδρίαση εξελίσσεται κανονικά μέχρι να τεθεί το θέμα: 
                             Καθιέρωση ημέρας εορτασμού μνήμης Γ.Ν.Παπανικολάου.
           Η ένταση προέκυψε και ακολούθησε σφοδρή συζήτηση μεταξύ των προέδρων Δ.Κ.Κύμης και Ε.Ε.Β.Κ. Κύμης, όταν ο Πρόεδρος της Δ.Κ. αμφισβήτησε το δικαίωμα της Ένωσης να οργανώσει μια εκδήλωση αυτού του τύπου, αλλά και γιατί σε τυχαία συνάντηση μεταξύ του Αντιδημάρχου Δ.Ε.Κύμης και του κ. Θαλασσινού και της κ. Ντοβίνου, είχαν καταλήξει σε κάποια συμφωνία . Ιδιαίτερα στάθηκε ο κ. Πρόεδρος της Ένωσης , ο οποίος εκπροσωπεί όλο των ζωτικό ιστό της Κύμης,   στους χαρακτηρισμούς του κ. Δημάρχου "... για καραγκιοζιλίκια της Ένωσης..." και άλλα τινά.
                              Όταν όμως συνεδρίασε το συμβούλιο της Ένωσης, έλαβε διαφορετικές αποφάσεις και εξέδωσε ανακοίνωση, χωρίς να ενημερώσει τον κ. Αντιδήμαρχο, εξ ου και η αντίδραση του Προέδρου.
                   Τότε κλήθηκε από τον κ. Πόγκα ο κ. Αντιδήμαρχος, ο οποίος και επιβεβαίωσε τα προαναφερθέντα. 
                            Η απόφαση στην οποία κατέληξε το Συμβούλιο της Δ.Κ.Κύμης,αναφέρεται σε προηγούμενη ανάρτηση.

Σχόλιο: Η Κύμη είναι μικρό μέρος και δεν είναι δύσκολο να συναντηθούν διάφορα άτομα, ιδιαίτερα εάν έχουν και φιλικούς δεσμούς και να κάνουν και κάποιες συζητήσεις για θέματα που τους απασχολούν. Είναι όμως απαράδεκτο ο κ. Αντιδήμαρχος, να έχει την απαίτηση να ενημερωθεί πριν την ανακοίνωση για την απόφαση της Ένωσης. Γιατί; Μήπως γιατί αν δεν του αρέσει να την αλλάξει ή να προσπαθήσει να την αλλάξει; Και το κάνει και θέμα ο κ. Πρόεδρος του Συμβουλίου, ο οποίος και το εξέθεσε  ;

                               Στη συνέχεια ο κ. Αντιδήμαρχος κατά τρόπο σκαιό και απαράδεκτο για την ιδιότητά του, όταν ο Πρόεδρος έδωσε τον λόγο στο υποφαινόμενο για να δευτερολογήσει, ως  εισηγητής του θέματος, με εκφράσεις του τύπου: " Έχω μαζέψει πολλά για τον κ. Μαργέλη, τι να μας πεί; Λείπει και γράφει ότι του πούνε!..." και διάφορα τα οποία δεν θέλω να αναφέρω. Όταν δε ζήτησα επί προσωπικού το λόγο, ο κ. Αντιδήμαρχος, σηκώθηκε να φύγει και τον κάλεσα ονομαστικά να παραμείνει και να ακούσει αυτά που θα του έλεγα. Είναι δυνατόν να λέει ότι λείπω από την Κύμη, τη στιγμή που γνωρίζει ότι απουσίασα γιατί είχα στην οικογένειά μου τρεις θανάτους, σύζυγος, μητέρα και πεθερά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μετά από μακροχρόνιες ασθένειες;  Παρέμεινε για λίγο όρθιος ο κ. Αντιδήμαρχος  κινούμενος και μουρμουρίζοντας διάφορα τα οποία δεν συγκράτησα γιατί είχα εκνευρισθεί και αποχώρησε.     
                        
Σχόλιο:Την  παραπάνω συμπεριφορά την χαρακτηρίζω ως απαράδεκτη και δεν είναι ανάλογη του ονόματος του πατέρα του και της μητέρας του, τους οποίους γνωρίζω καλά. Η ιδιότητα του Αντιδημάρχου επιβάλει κάποια συμπεριφορά και δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται στους άλλους, σαν να αντιμετωπίζει υπαλλήλους του, πολλώ μάλλον όταν αναφέρεται σε εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου.

                             Όλα τα παραπάνω τα καταγράφω γιατί αν και είχα ζητήσει να λειτουργήσει το σύστημα καταγραφής ώστε να ηχογραφούνται οι συνομιλίες, λόγο βλάβης δεν ενεργοποιήθηκε, αλλά επειδή πιστεύω ότι πρέπει να μείνουν στην ιστορία των συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης.

                            
                    
Μετά την αποχώρηση του κ. Αντιδημάρχου, η συνεδρίαση συνεχίσθηκε κανονικά και ομαλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου