Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Εκδηλώσεις στην Κύμη

 
Ημέρα του Ήρωα των Ηρώων 
Ταγματάρχη Ιωάννη Βελισσαρίου.

Φωτογραφία του Δημήτρης Αθανασίου.  Εορτάσθηκε στην Κύμη η ετήσια εκδήλωση στην μνήμη του Κυμαίου Ήρωα Τχη Ι. Βελισσαρίου. Ήταν μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών, η οποία υπό την οργάνωση και εποπτεία του Προέδρου της Δ.Κ.Κύμης κ. Πόγκα και την παρουσίαση της κ. Πόπης Βεναρδή, διεξήχθη κατά άψογο τρόπο, συμπράττοντας  και του καιρού. Προ της εκδηλώσεως πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου, για πρώτη φορά,μεταξύ των μαθητών Λυκείου , Γυμνασίου και των Δημοτικών Σχολείων Κύμης. Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Περ. Συμβουλος κ. Μ. Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, ο Αντιδήμαρχος κ Μπόκαρης, ο Δκτής Της Σχολής Πεζικού , Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας, εκπρόσωποι του Συλλόγου των εν Αττική Κυμαίων και των συλλόγων εν αποστρατεία μονίμων και εφέδρων Αξιωματικών και πλήθος κόσμου. 
Φωτογραφία του Δημήτρης Αθανασίου.Φωτογραφία του Δημήτρης Αθανασίου.Και από το σημείο αυτό, πρέπει να αναφερθούμε στην εθελοντική προσφορά του καθηγητού μουσικής κ. Παν. Θεοδώρου, ο οποίος για άλλη μια φορά με την μουσική του επένδυση αλλά ιδιαίτερα με την απόδοση του με μουσική και τραγούδι του ύμνου του Βελισσαρίου έδωσε άλλο τόνο στην όλη εκδήλωση.
Φωτογραφία του Δημήτρης Αθανασίου.

  Τιμητική εκδήλωση για την αρχαιολόγο Έφη Σαπουνά–Σακελλαράκη.

ΠΗΓΗ: EVIAKOSMOS

Κάλεσμα να συνεχίσουν το έργο της έκανε στην Αρχαιολόγο Εφη Σαπουνά- Σακελλαράκη ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Βαρδακώστας. Στη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κύμη, την Κυριακή το πρωί προς τιμήν της αρχαιολόγου Έφης Σαπουνά Σακελλαράκη, απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Βαρδακώστας ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό της έργο της. Καλώντας την να πιαστούν χέρι –χέρι και να συνεχίσουν το έργο της στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Βαρδακώστας ευχαρίστησε την κ. Σακελλαράκη για τη σημαντική προσφορά της και της απένειμε μια ανθοδέσμη εις ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό της.Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, τον δήμο Κύμης και την Τοπική Κοινότητα Οξυλίθου, με τη συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας. Το 1983 η κ.Έφη Σαπουνά- Σακελλαράκη πρωτοδιορίστηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας. 

;Άξια συγχαρητηρίων η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου κ. Κλαίρη Κάτσαρη που επιμελήθηκε την όλη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου