Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Πέφτει το πόρισμα εναντίον του Δ. Θωμά


 ΠΗΓΗ : evialead.gr

Πέφτει το πόρισμα εναντίον του Δ. Θωμά – Το μισό κατηγορητήριο αφαίρεσε ο Ανακριτής


Ξεφτίζει σιγά – σιγά, όσο προχωρά η δικαστική διερεύνηση, το πόρισμα σε βάρος του Δημήτρη Θωμά και πρώην συνεργατών του αναφορικά με την διαχείριση κατά την διάρκεια της θητείας του πρώην Δημάρχου στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.
Σήμερα, Τετάρτη, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις στον Ανακριτή, τόσο του Δημήτρη Θωμά όσο και υπαλλήλων, προέδρων σχολικών επιτροπών και αιρετών. Συνολικά απολογήθηκαν 9 άτομα.
Αναφορικά με τον Δημήτρη Θωμά, ο Ανακριτής αφαίρεσε το μισό κατηγορητήριο ως αβάσιμο, ενώ για το άλλο μισό, ο πρώην Δήμαρχος απολογήθηκε με ένα υπόμνημα 600 σελίδων, το οποίο απαντά σε όλα όσα του έχει “καταλογίσει” το πόρισμα.
Με κοινή απόφαση Ανακριτή – Εισαγγελέα, τέθηκαν οι ελάχιστοι τυπικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) και χρηματικές εγγυήσεις από 1.000 έως 3.000 ευρώ. Σε κάποιους από τους κατηγορουμένους δεν επιβλήθηκε κανένας όρος.
Πλέον, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θ’ αποφασίσει εάν θα παραπέμψει ή όχι σε δίκη τους κατηγορούμενους ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.
Στο “στρατόπεδο” του πρώην Δημάρχου το κλίμα ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξο, καθώς επιβεβαιώθηκε πλέον ότι οι αρχές αρχίζουν να κατανοούν την ουσία της υπόθεσης και είναι βέβαιο ότι το κατηγορητήριο θα πέσει, είτε στο Συμβούλιο Εφετών είτε στο ακροατήριο.

1 σχόλιο:

  1. Στην πρώην Δήμαρχο Ταμυναίων είχαν επιβληθεί 15.000 ευρώ εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 8.000 ευρώ στον πρώην ταμεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή