Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Ημέρα Αλλαγής & Απαλλαγής!

104 και Σήμερα
(Εργασίες το 2013)


Κάθε μέρα και μια φωτογραφία από τότε που η Κύμη ήταν εργοτάξιο 
και 
πριν η Συμπολιτεία την κάνει κενοτάφιο!

1 σχόλιο:

  1. Νέοι Ορίζοντες
    18 Οκτωβρίου 2018 ·
    Επειδή πολλά ακούγονται τελευταία, ακολουθεί ένα ιστορικό των ενεργειών του δεκαετούς αγώνα του Δημήτρη Θωμά , για την κατασκευή του λιμένα της Κύμης, ενός από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν στο Νομό .
    Όσα ψέματα και ειπωθούν ο κόσμος γνωρίζει….
    Ας μάθουν λοιπόν και όσοι το 2014 είδαν που βρίσκεται και πως διαμορφώθηκε το λιμάνι της Κύμης.

    Τους προκαλούμε να παραθέσουν έστω και ένα στοιχείο μελέτες , σχέδια , ομάδα μελέτης κλπ) . Ούτε καν εγκαίνια δεν έκαναν!!

    Ιούλιος 2004: Με ενέργειες και συνεχείς πιέσεις του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά , στους αρμόδιους φορείς, εγκαινιάζεται η λειτουργία της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής «Κύμη - Λήμνος - Ν. Μουδανιά» παρουσία φορέων του νομού αλλά και του Ανατολικού Αιγαίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής.

    Ιούνιος 2005 : Σύσκεψη στην Κύμη σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λήμνου με θέμα: “Ανάπτυξη ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στο Β.Α. Αιγαίο μέσω του λιμανιού της Κύμης. Αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού άξονα Κύμης-Εθνικής Οδού” - Παρουσίαση Αναγνωριστικής μελέτης του Διευρωπαϊκού άξονα Χαλκίδα – Κύμη που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά.

    Ιούλιος 2007: Ανάθεση και επίβλεψη από τον Δήμο της «ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΥΜΗΣ».
    Ιούνιος 2008: Χρηματοδότηση ανάθεση και επίβλεψη της μελέτης από το Δήμο, : «Τροποποίηση και εκσυγχρονισμός λιμένα Κύμης» . Στα τεύχη δημοπράτησης του έργου, λόγω της σπουδαιότητας του έργου η επίβλεψη έγινε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας στη Λαμία .

    Σεπτέμβριος 2009: Ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα : ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007 – 2013 με δικαιούχο τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

    Ιούλιος 2010 : Με μελέτη του Δήμου Κύμης χαρακτηρίζεται διατηρητέο μνημείο ο «ΡΙΧΤΗΣ» Η απόφαση με αριθμό ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/53802/1186/19-7-2010 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 308/ΑΑΠ/30-7-2010, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η δημοπράτηση.

    Μάρτιος 2011: Δημοπράτηση του έργου «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ EΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΚΥΜΗΣ» Αρχικός Προϋπολογισμός: 8.979.000 € , η επίβλεψη έγινε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας στη Λαμία .

    Ιούλιος 2014 : Ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου

    ΑπάντησηΔιαγραφή