Επειδή η ανάρτηση της κ. Ντίνη (eviakosmos) είναι σαφής, πλήρης και περιγράφει πλήρως τα γεγονότα, για λόγους αρχείου την αναδημοσιεύω αυτούσια
«Ασέβεια» Μπουραντά στο πρόσωπο του εφευρέτη Κουμιώτη γιατρού Γεωργίου Παπανικολάου; – «Πετάει» εκτός Ινστιτούτου Παπανικολάου δύο γιατρούς και την Κόκκορη γιατί προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη για τις απαντήσεις που δεν της έδινε ο ίδιος…
Μετά από 3 χρόνια η δημοτική αρχή Μπουραντά, «πετά» εκτός Διοικητικού Συμβουλίου την ανιψιά του Κουμιώτη εφευρέτη του test Pap Γεωργίου Παπανικολάου, Γιούλη Κόκκορη την οποία απαξίωνε επί μήνες χωρίς να απαντά στα έγγραφα που του έστελνε και αφορούσαν τη λειτουργία του Ινστιτούτου.
Κι επειδή εκείνη αναγκάστηκε να προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη για να της απαντήσει…Πράξη που όπως όλα δείχνουν συνιστά «εκδίκηση» για το Μπουραντέικο, καθώς τόλμησε η απόγονος του αειμνήστου γιατρού να «σηκώσει κεφάλι» στη Δημοτική Αρχή που όπως όλα δείχνουν, θέλει να τους έχει όλους να στέκονται… «κλαρίνο», πρότειναν την αποπομπή της οικογένειας από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γ. Παπανικολάου!
Το Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου συνεδρίασε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στην Κύμη. Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς εισηγήθηκε το θέμα αλλαγής του καταστατικού, λίγους μόλις μήνες πριν από τις εκλογές. Ανάμεσα στις προτάσεις που έκανε ο δήμαρχος ήταν και η αποπομπή των μελών της οικογένειας Παπανικολάου από το Διοικητικό Συμβούλιο στην οποία συναίνεσαν και δύο Κουμιώτες:
Ο Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κύμης Λίνος Τριανταφυλλίδης και η κα Αθανασία Χονδρονικόλα, διοικητική υπάλληλος στο Νοσοκομείο της Κύμης και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων της ευρύτερης περιοχής. Ακολουθεί με θετική ψήφο και ο Αλιβεριώτης φαρμακοποιός Γιώργος Παγώνης και ο δήμαρχος όπως ήταν αναμενόμενο!
Λευκό ψήφισαν ο Αντιδήμαρχος της Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου και η ανιψιά του εφευρέτη γιατρού Γεωργίου Παπανικολάου Γιούλη Κόκκορη ενώ καταψήφισαν πάντα σύμφωνα με τα πρακτικά, η Αρετή Μπάτσα και ο γιατρός Βασίλης Ντόβολης.
Ακόμα και προεκλογικά θα έλεγε κανείς πως ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, συνεχίζει τα «πολιτικά του καπρίτσια» αδιαφορώντας για τον κοινωνικό αντίκτυπο που έχει η κίνηση του να αφαιρέσει από το Διοικητικό Συμβούλιο την οικογένεια του αειμνήστου γιατρού και εφευρέτη του test Pap, Γεωργίου Παπανικολάου. Πολλοί από τους παραβρισκόμενους στη συνεδρίαση του Δ.Σ στη Κύμη έκαναν λόγο ακόμα και για ασέβεια του Μπουραντά στη μνήμη του Ευεργέτη γιατρού Παπανικολάου. Χωρίς όπως όλα δείχνουν να ιδρώνει το αυτί του…
Το θέατρο του παραλόγου με την ψηφοφορία στην Κύμη…
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, η Επικεφαλής του συνδυασμού των Νέων Οριζόντων στο Δ.Σ, Αρετή Μπάτσα, η οποία ήταν παρούσα στην συνεδρίαση αλλά και στην ψηφοφορία, αρχικά και σύμφωνα με τη διαδικασία το θέμα δεν θα περνούσε καθώς και η κα Χονδρονικόλα είχε ψηφίσει, λευκό. Όμως, μετά την καταγραφή των πρακτικών σύμφωνα με την κα Μπάτσα βρέθηκε κι εκείνη να ψηφίζει υπέρ της πρότασης του δημάρχου.
«Σε ότι αφορά στην ψηφοφορία, είχαμε όλοι σηκωθεί για να φύγουμε. Δηλαδή έχει τελειώσει το συμβούλιο και βγαίνοντας εγώ έδωσα μία συνολική εικόνα της ψηφοφορίας. Και είπα τα εξής: Έχουμε ψηφίσει εγώ και ο κύριος Ντόβολης κατά. Η κα Κόκκορη, ο κ. Θεοδώρου με την κα Χονδρονικόλα λευκό και εκεί μονάχα υπήρξε μία ένσταση σε σχέση με τον κύριο τον κ. Ντόβολη, ο οποίος είχε αποχωρήσει. Όταν όμως είχε αποχωρήσει, είχε πει ήδη ότι καταψηφίζει την εισήγηση.
Παρόλα αυτά ακόμα και έτσι να το δεχτούμε δηλαδή να μη δεχτούμε ότι ο κ. Ντόβολης ήταν παρών στο κλείσιμο της συνεδρίασης, υπήρχαν εκείνη την ώρα καταγεγραμμένα σύμφωνα και με δική μου αποτίμηση, 3 λευκά και 3 κατά. Το θέμα συνεπώς δεν περνούσε. Και εκεί, ενώ ήταν όρθιος ο κ. Μπουραντάς και οι υπόλοιποι σύμβουλοι. Υπήρξε μία στιχομυθία με την κα Χονδρονικόλα γιατί ψήφισες λευκό. Η κα Χονδρονικόλα είπε νομίζω περνάει το θέμα. Δηλαδή, υπήρξε μία, όπως καταλαβαίνετε προχειρότητα σε σχέση με το τι θα ψηφίσουν και γιατί θα το ψηφίσουν.
Φύγαμε όλοι με την εντύπωση ότι δεν περνάει το θέμα. Ήταν παρόντες και αρκετοί δημότες της Κύμης και μάλιστα και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου. Και φύγαμε με την εντύπωση ότι το θέμα δεν περνάει. Ξέρετε, δεν είναι τόσο απλό. Δε θα ήθελα να μείνετε μόνο σε αυτή καθ’ αυτή την ψηφοφορία, όσο γενικότερα το θέμα πως προσεγγίζεται»
Η ανιψιά του αειμνήστου γιατρού Γιώργου Παπανικολάου παίρνοντας το λόγο κατά τη συνεδρίαση ανέφερε χαρακτηριστικά: «»
Ενώ τη Δευτέρα σε συνέντευξή της στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι όλα αυτά τα χρόνια επι δημαρχίας Μπουραντά εκτός από 3 εκδηλώσεις δεν έγινε τίποτα. Και το σπίτι του γιατρού στην Κύμη παραμένει ερμητικά κλειστό χωρίς εκείνοι που επισκέπτονται την περιοχή να μπορούν να το επισκεφθούν.
Η δημοτική αρχή Μπουραντά είναι αυτή που ζήτησε πριν από 3 χρόνια να συμμετέχουν και μέλη της Οικογένειας στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γ. Παπανικολάου. Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί 4 μήνες πριν τις εκλογές προτείνει την αποπομπή τους από το Δ.Σ; Γιατί πλέον η κα Κόκκορη δεν τους είναι αρεστή; Μήπως γιατί νόμισαν ότι θα μπορούσαν να την έχουν υποχείριο τους; Και μόλις εκείνη τους έδειξε ότι λειτουργεί αμερόληπτα στο Δ.Σ, λειτούργησαν «εκδικητικά» απέναντι στο πρόσωπο της, χωρίς ίχνος σεβασμού απέναντι στον μεγάλο Εφευρέτη Γιατρό, γόνος του οποίου είναι η κα Κόκκορη;
Η απάντηση έρχεται να δέσει με τα λεγόμενα της κας Κόκορη στο Δ.Σ. :
«Θα πρέπει να πω ότι η τροποποίηση καταστατικού δεν προσωποποιείτε μόνο εμένα γιατί ως μέλος της οικογένειας δεν είμαι μόνο εγώ. Υπάρχει και μία αναπληρώτριά μου η οποία για λόγους επαγγελματικούς δε βρίσκεται εδώ σήμερα. Να πω ότι εδώ και ενάμισι χρόνο είναι πάγια τακτική της δημοτικής αρχής να μας ειδοποιεί δύο μέρες πριν, τα e mail έρχονται Παρασκευή μεσημέρι. Μεσολαβεί πάντοτε Σαββατοκύριακο και μας καλείτε για την Τρίτη ή την Τετάρτη. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε. Εκ του αποτελέσματος τείνω να πω ότι αυτό γίνεται και λίγο επίτηδες.
Και στο γράμμα που έστειλα ήθελα να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή και βασικά τον κ. Σκουλάκη που έκανε όλη την προεργασία που δέχτηκε να με βάλει στο Δ.Σ. Παρόλα αυτά θεώρησα εκ των ουκ άνευ από την αρχή, ότι δε θ ακολουθούσα την όποια άποψη της δημοτικής αρχής. Θεώρησα ότι θα μπαίναμε μέσα στο Συμβούλιο σαν οικογένεια, σαν μία ανεξάρτητη φωνή που θα μπορούσα να τηρήσω ίσες αποστάσεις και όποτε πραγματικά είχε δίκιο η δημοτική αρχή, να συμφωνήσω μαζί της και όποτε δεν είχε δίκιο, θα είχα όλο το δικαίωμα να διαφωνήσω.
Είχαμε κάνει μία συνάντηση τον Ιούλιο του 2015 παρουσία και του Αλέξανδρου που σας είπα να ανοίξει επιτέλους το Μουσείο. Έστω και αυτός ο χώρος κάτω. Με κάποιο τρόπο να μπορέσει να λειτουργήσει και έχουμε σαν οικογένεια πάρα πολύ υλικό να δώσουμε. Και μάλιστα σας είπα βάλτε και ένα εισιτήριο να έχει και κάποια έσοδα. Να πουληθούν βιβλία, να γίνουν εκδηλώσεις.
Να γίνει μία μικρή αρχή. Από τον Ιούνιο του 2015 έχουν περάσει περίπου 3,5 χρόνια και στο σημείο αυτό δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Φτάσαμε να κάνουμε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια, στα οποία συζητάγαμε, βάζαμε κάτω προτάσεις, έχουμε πάρει αποφάσεις να γίνουν έργα. Τίποτα δεν ξεκίνησε και δεν έγινε στα 3 χρόνια.
Αρχίσαμε και να σας στέλνουμε κάποιες επιστολές. Στις επιστολές που σας έχουμε στείλει με την τελευταία να έχει ημερομηνία 24 Ιουλίου. Φτάσαμε να σας στείλουμε όλες αυτές τις επιστολές επειδή δε μας απαντούσατε και γραπτώς πλέον στις ανησυχίες μας και σε όλα τα θέματα που έχουμε θέσει κατά καιρούς πάντοτε στα Διοικητικά Συμβούλια. Αυτό που προσδοκούμε είναι να ανοίξει το Μουσείο Παπανικολάου.
Και τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα ως προς αυτό και αναγκαστήκαμε αφού δεν απαντούσατε να απευθυνθούμε στο Συνήγορο του Πολίτη. Μια ανεξάρτητη αρχή από τη στιγμή που απευθυνόμασταν σε μία δημόσια υπηρεσία μετά από 3 επιστολές που δεν μας απαντάτε, να δούμε γιατί δεν απαντάτε. Η απάντηση σας ήταν άμεση και στο Συνήγορο του Πολίτη. Αμέσως μετά συγκαλέσατε Διοικητικό Συμβούλιο. Μεταφέρετε την αρμοδιότητα σας στο Διοικητικό Συμβούλιο να εκλέγει τα μέλη της οικογένειας. Δεν θα το σχολιάσω…»
Δυσανασχέτησε ο δήμαρχος, όταν η κα Κόκκορη που όλα αυτά τα χρόνια έβλεπε ότι δεν γινόταν τίποτα για το Ινστιτούτο. Άρχισε να στέλνει έγγραφα στον κ. Μπουραντά και να περιμένει απαντήσεις σχετικά με το τι θα κάνουν στο Ινστιτούτο. Χωρίς όμως η ίδια όπως ανέφερε να παίρνει καμία απάντηση από τον ίδιο. Αυτή η απαξίωση του δημάρχου προς το πρόσωπο απογόνου του Γιατρού Γ. Παπανικολάου και δη της κας Κόκκορη, μετά από 3 επιστολές στον δήμαρχο, έκανε την ίδια να προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη.
Δεν άρεσε στον Μπουραντά που η Κόκκορη προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη για να πάρει απαντήσεις που ο ίδιος δεν της έδινε…
Δεν μπορεί να το φανταστεί ο ανθρώπινος νους ότι κάποιοι παίζοντας το «εξουσία» θα έκαναν «επίδειξη δύναμης» χωρίς ίχνος σεβασμού στους απογόνους του ευεργέτη γιατρού Γεωργίου Ν. Παπανικολάου από την Κύμη, όπως είδε ο περισσότερος κόσμος την κίνηση Μπουραντά. Αλήθεια, ποιον νομίζει ότι «τιμωρεί» ο Θανάσης Μπουραντάς; Αναρωτιούνται…
Ακόμη και «τιμής ένεκεν» θα έπρεπε να είχαν δοθεί και άλλες θέσεις στην οικογένεια, στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου. Γιατί η οικογένεια και προτάσεις είχε άμεσα υλοποιήσιμες αλλά και όλο εκείνο το υλικό του αείμνηστου γιατρού που θα μπορούσε εδώ και χρόνια να φιλοξενείται στην οικία του στην Κύμη, όπως δήλωσε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm η κα Κόκκορη σε συνέντευξη της τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου. Ένα σπίτι που όχι απλά μένει ερμητικά κλειστό όλα αυτά τα χρόνια αλλά δεν έχει συντηρηθεί καν, επι δημαρχίας Μπουραντά.
«Πετάει» έξω και τους γιατρούς ο Μπουραντάς από το Ινστιτούτο Παπανικολάου
Δυο γιατρούς έβαλε στο «μάτι» ο Μπουραντάς! Δύο γιατροί ο ένας μέλος του Δ.Σ διορισμένος από το Υπουργείο, ο κ. Φωτόπουλος και η άλλη γιατρός στο Εποπτικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Παπανικολάου.
Ένα Ινστιτούτο που φέρει το όνομα του Εφευρέτη γιατρού Παπανικολάου, τι τους θέλει τους γιατρούς όταν έχει «κεφαλή» Μπουραντά; Τους θέλει; Εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ο λαός: «Όλα τα σφάζει…Όλα τα μαχαιρώνει..» ο «Μέγας Ευεργέτης» της Κύμης Θανάσης Μπουραντάς…
Και δε φτάνει που δεν πρόσφερε τίποτα στο Ινστιτούτο τόσα χρόνια, όπως λέει ο κόσμος της Κύμης, προσπαθεί να διαλύσει και ότι απέμεινε. Χωρίς ίχνος σεβασμού απέναντι στον αείμνηστο Γιατρό Γεώργιο Παπανικολάου.
«Έχουμε τουλάχιστον δυο γιατρούς εδώ, χωρίς να τους χρειαζόμαστε να τους έχουμε. Εμείς σε ότι αφορά το γιατρό που έχουμε στο Ινστιτούτο, έχουμε ζητήσει εδώ και ένα χρόνο να μην τον έχουμε. Γιατί δεν έχει κάνει τίποτα ούτε αυτός. Αν θέλει να είναι εδώ για διάφορους λόγους, ας κάνει κάτι άλλο» είπε στην εισήγηση του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ινστιτούτου Παπανικολάου στην Κύμη ο Θανάσης Μπουραντάς και συνέχισε:
« Πρέπει να ομολογήσω ότι εδώ στο συμβούλιο κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη για το θέμα του Εποπτικού Συμβουλίου σε ότι αφορά τη γιατρό που ήταν».
Γιούλη Κόκκορη: «Το θεωρώ ντροπή και για μένα προσωπικά που συμμετέχω σε ένα τέτοιο Διοικητικό Συμβούλιο, που δύο χρόνια δε μπόρεσα να κάνω τίποτα»
Διαφορετική άποψη είχε η κα Κόκκορη η οποία σχετικά με τον γιατρό Δημόσιας Υγείας κ. Φωτόπουλο ανέφερε τα εξής:
«Πραγματικά ο κ. Φωτόπουλος, τα τρία χρόνια που είμαι εγώ, ήταν εδώ. Και παρόλες τις ενστάσεις του, Ιατρικού Επιπέδου, είναι ένας γιατρός Δημοσίας Υγείας, ο οποίος αν του παρείχατε και σας το είχα πει επανειλημμένως στα Διοικητικά Συμβούλια, φως, νερό, τηλέφωνο, internet και θέρμανση»είπε η κα Κόκκορη και συνέχισε:
«Να μην παγώνει στα 400 τ.μ, θα μπορούσε να διεκπεραιώσει το θέμα της ενημέρωσης. Παρόλα αυτά ούτε αυτό το κάνατε…Ούτε να του ανοίξετε το γραφείο, να του το παρέχετε για να μπορεί όποιος άνθρωπος έρχεται επι αυτού του θέματος της πρόληψης να ενημερώνει. Θεωρώ ανεπίτρεπτο να έρχεται ένας ξένος στην Κύμη, στην Πατρίδα του Παπανικολάου και να μη μπορεί να δει το στοιχειώδες, το σπίτι του. Το θεωρώ ντροπή και για μένα προσωπικά που συμμετέχω σε ένα τέτοιο Διοικητικό Συμβούλιο, που δύο χρόνια δε μπόρεσα να κάνω τίποτα»
Η απάντηση του κ. Μπουραντά στην κα Κόκκορη: «Δηλαδή χρειαζόμασταν ένα γιατρό εκεί να κάνει γραμματειακή υποστήριξη…Αυτό μας λείπει»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου