Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σε απάντηση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου για την εξώδικη διαμαρτυρία για το έργο του δρόμου στο Στόμιο



    Το ΤΕΕ π.τ. Εύβοιας αφού έλαβε την  εξώδικη διαμαρτυρία και το ψήφισμα από συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής που πραγματοποιήθηκε στην Πλατάνα της Κύμης, με σκοπό την  ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών στον δρόμο του Στομίου, που κατασκευάζει η εργοληπτική επιχείρηση «ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ», με υπεύθυνη υπηρεσία την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου. 
    Από την απάντηση του ΤΕΕ Ευβοίας, την οποία παραθέτω αυτούσια,  συγκρατώ  και επισημαίνω την ακόλουθη παράγραφο. Εδώ θα είμαστε να δούμε κατά πόσον θα τηρηθεί η άτυπη συμφωνία.

" Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η αρμόδια υπηρεσία και ο ανάδοχος, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία που υφίστανται οι διερχόμενοι και ότι λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, οι επιχειρήσεις της περιοχής πρέπει να διευκολυνθούν κατά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχουν άτυπα συμφωνήσει, να δωθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία στις 10 Ιουλίου και έχετε ενημερωθεί τόσο εσύ όσο και ο Δήμαρχος Σκύρου για αυτό. "




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου για την εξώδικη  διαμαρτυρία
για το έργο του δρόμου στο Στόμιο


Αγαπητέ Συνάδελφε,

Το ΤΕΕ π.τ. Εύβοιας έλαβε μια εξώδικη διαμαρτυρία και ένα ψήφισμα από συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής που πραγματοποίησες με σκοπό να τους ενημερώσεις για την εξέλιξη των εργασιών στον δρόμο του Στομίου, που κατασκευάζει η εργοληπτική επιχείρηση «ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ», με υπεύθυνη υπηρεσία την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Δεν παρεβρισκόταν ούτε ο επιβλέπων του έργου ούτε εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας, οι οποίοι σύμφωνα με το Νόμο 3669/2008 για τα δημόσια έργα, είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για το έργο, γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη των εργασιών και μπορούν να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες.   

Στην εξώδικη διαμαρτυρία και στο ψήφισμα αναφέρεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα για την μεγάλη και «εγκληματική» καθυστέρηση του έργου, που προκύπτει από την ενημέρωση που τους παρείχες και ότι προτίθενται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εάν το έργο δεν παραδοθεί πριν τον Ιούλιο.

Οι ενέργειές σου, ως υπεύθυνου δημοτικού άρχοντα και Μηχανικού, είναι περίεργες και δεν διευκολύνουν την ομαλή εξέλιξη του έργου, όταν αντί να συνεργαστείς με την αρμόδια υπηρεσία και κατασκευάστρια εταιρεία, τοποθετείσαι απέναντι και τροφοδοτείς τους πολίτες με πληροφορίες ή και ελπίδες που δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν.

Γνωρίζεις άλλωστε ότι υπάρχει σύμβαση με την οποία ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να παραδώσει σε 300 ημέρες από την εγκατάσταση του στο έργο. Μέχρι σήμερα οι εργασίες εξελίσσονται μέσα στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος του έργου και δεν υφίσταται «εγκληματική» καθυστέρηση.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η αρμόδια υπηρεσία και ο ανάδοχος, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία που υφίστανται οι διερχόμενοι και ότι λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, οι επιχειρήσεις της περιοχής πρέπει να διευκολυνθούν κατά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχουν άτυπα συμφωνήσει, να δωθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία στις 10 Ιουλίου και έχετε ενημερωθεί τόσο εσύ όσο και ο Δήμαρχος Σκύρου για αυτό.

Γνωρίζεις ως Μηχανικός ότι η σύμβαση που έχει υπογράψει μια κατασκευάστρια εταιρεία και το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του έργου δεν τροποποιούνται με όσα ψηφίσματα ή εξώδικα και αν εκδόσει κανείς. Διότι άλλοι έχουν την ευθύνη εκτέλεσης του έργου.

Επομένως γιατί γίνονται όλα αυτά;  Ποιος σκοπός εξυπηρετείται;

Πιστεύουμε ότι την όποια ταλαιπωρία υφίστανται οι πολίτες δεν επιτρέπεται να την εκμεταλλεύεται κανένας. Η ταλαιπωρία είναι πρόσκαιρη, αλλά το έργο θα μείνει για πάντα και θα διευκολύνει τους πολίτες που θα κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για την Δ.Ε. του ΤΕΕ Π.Τ. Εύβοιας
Ο Πρόεδρος


Γιώργος Μπουραντάς        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου