Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Στομίου Ανάβαση ή Κατάβαση, από όπου το βλέπεις!


Ορισμένα πράγματα δεν τα καταλαβαίνω.

Γιατί ο Δήμαρχος δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την έγκαιρη αποπεράτωση ενός έργου;
Γιατί ο Δήμαρχος δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την ασφαλή μετακίνηση των Δημοτών του;
Γιατί ο Δήμαρχος δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την δυνατότητα άφιξης επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές του Δήμου του;
Όλο τον χειμώνα ο ίδιος Δήμαρχος δεν έτρεχε για να χρηματοδοτηθεί το έργο;
Όλο τον χειμώνα ο ίδιος Δήμαρχος δεν έτρεχε για να δουλεύει το εργοτάξιο;
Ποιος είχε οργανώσει τις εβδομαδιαίες συναντήσεις; Το ΤΕΕ Ευβοίας; 
Γιατί τώρα ενοχλεί κάποιους που τους γνώριζαν μόνο οι συγγενείς τους, άντε και κάνα δυο γείτονες ακόμα;
Και είναι και αυστηροί!
Και κάνουν και συστάσεις! Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα του κριτικού και του επικριτικού; 
Ποιος τους υποχρέωσε να απαντήσουν άμεσα;
Μήπως τους ενδιαφέρει να γίνουν γνωστοί στην περιοχή;
Άντε να τους δούμε και στις εκλογές, του Μαΐου του 2014. Γι' αυτές δεν δουλεύουν; Για τον εαυτό τους ή για άλλους;
Όχι όμως για τον δρόμο.

Παραθέτω αυτούσια την απάντηση του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου, όπως έκανα και με την ανακοίνωση του ΤΕΕ Ευβοίας και ο καθένας που ανεβοκατεβαίνει την παράκαμψη, ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Αλλά ορισμένα πράγματα δεν τα αντέχω.

Δρόμος Στομίου

Με αφορμή δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε σήμερα 11/6/13 από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Π.Τ. Εύβοιας κ. Μπουραντά και αφορά στην εξώδικη διαμαρτυρία μας για το έργο στο Στόμιο, διευκρινίζουμε τα εξής:


Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 5/6/13 στην Πλατάνα, ήταν μία από τις πολλές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για την εξέλιξη του έργου στο Στόμιο.
Αποτελεί δε συνέχεια της πρώτης συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου τον Νοέμβριο του 2012 στο κέντρο «ΦΑΡΟΣ» στο Στόμιο, πριν το ξεκίνημα του έργου.  Συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι ανάδοχοι του έργου, εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου της περιοχής.  Στην πρώτη εκείνη συνάντηση, οι ανάδοχοι είχαν δεσμευτεί ενώπιον όλων, ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν το ερχόμενο καλοκαίρι και ο δρόμος θα έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία πριν τον Ιούλιο 2013. Αντιλαμβανόμενοι προφανώς τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα είχε το κλείσιμο αυτού του δρόμου για την περιοχή. 
Οι εργασίες παρότι άργησαν να ξεκινήσουν- και μάλιστα όταν ξεκίνησαν τα μηχανήματα έργου που εγκαταστάθηκαν ήταν εντελώς ακατάλληλα- από το Φεβρουάριο του ΄13 έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2013, εξελίχθηκαν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, κάτι που τα δημοσιεύματα των πολλών μετέπειτα συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν ανακοίνωναν.  Στις συγκεντρώσεις αυτές, που μοναδικό σκοπό είχαν την ενημέρωση του κόσμου, οι ανάδοχοι του έργου επέλεξαν να μην παρίστανται. Αντίθετα  στις περισσότερες από αυτές παρευρέθηκαν και οι επιβλέποντες του έργου κ.κ. Πολίτης και Λολακάς οι οποίοι από τη μεριά τους ενημέρωναν τους παρευρισκομένους.


Όμως από τις 2 Μαΐου 2013 και μέχρι τις 5 Ιουνίου 2013 οι εργασίες σταμάτησαν σχεδόν ολοκληρωτικά.  Ο κόσμος και οι επαγγελματίες της περιοχής άρχισαν να ανησυχούν αλλά και να αντιδρούν έντονα για τη διακοπή του έργου.  Βλέποντας να κινδυνεύει η περιοχή να συνεχίσει να παραμένει αποκλεισμένη και το καλοκαίρι.
Στη συγκέντρωση της 5/6/13 αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί εξώδικη διαμαρτυρία προς κάθε υπεύθυνο, με αποκλειστικό στόχο να αναληφθούν εκ μέρους τους οι πρέπουσες ευθύνες και να επισπευτούν οι εργασίες εκείνες που θα επιτρέψουν  να ανοίξει ο δρόμος πριν τον Ιούλιο. Εκτιμώντας ότι με τους ρυθμούς που προχωρούσε το έργο ήταν αδύνατο στις 10 Ιουλίου 2013, ημερομηνία περαίωσης των εργασιών βάσει της σύμβασης του έργου, να έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές εργασίες ώστε να ανοίξει ο δρόμος το καλοκαίρι.
Ως Δήμαρχος που επί 11 έτη υπηρετώ τον τόπο με την εντολή των συμπολιτών μου, θεωρώ ότι η αποστολή αυτού του εξωδίκου ήταν μια από τις πιο ήπιες ενέργειες που μπορούσαν να γίνουν για την επίσπευση ενός έργου που η καθυστέρησή του εξελίσσεται πλέον σε καταστροφή για τον τόπο μας.
Ελπίζω  ότι μετά από τα παραπάνω, ο κ. Μπουραντάς και όσοι από τη Δ.Ε. του ΤΕΕ Εύβοιας συνέταξαν και υιοθετούν τα γραφόμενα σε αυτήν την χαρακτηριζόμενη από υπερβάλλοντα ζήλο επιστολή, (της οποίας το απαξιωτικό και προσβλητικό ύφος αντιπαρέρχομαι), να πείστηκαν πλήρως για τους σκοπούς αυτής μας της ενέργειας.
 Πάντως, είμαστε πλέον συγκρατημένα αισιόδοξοι, ότι ο δρόμος του Στομίου αρχές Ιουλίου θα αποδοθεί στην κυκλοφορία, αφού είναι γεγονός ότι μετά την αποστολή του συγκεκριμένου εξωδίκου, οι εργασίες συνεχίζονται σχεδόν πυρετωδώς.
Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή, δίχως βέβαια να επηρεαζόμαστε από όψιμους κριτές και τιμητές της περιοχής μας, για τους οποίους ταιριάζει απόλυτα το ρητό  «έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου