Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΕΞΩΔΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΜΑΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΑ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
Εξώδικη Διαμαρτυρία – Δήλωση – Πρόσκληση
Του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Γ. Θωμά, δι’ εαυτόν ατομικά ως Δημάρχου, αλλά και ως εκπροσώπου των συλλογικών φορέων και των  πολιτών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, που συγκεντρώθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα Πλατάνας την Τετάρτη 5-6-2013 με σκοπό την λήψη μέτρων για την έγκαιρη αποπεράτωση του έργου αντιστήριξης, προστασίας και απόδοσης στο κοινό, του Επαρχιακού παραλιακού δρόμου Γέφυρας Οξυλίθου-Στομίου – Πλατάνας- Παραλίας Κύμης, στη θέση Στόμιο.  
ΠΡΟΣ
Την Ανάδοχο του Έργου εταιρεία με την επωνυμία « ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ», που εδρεύει στη Χαλκίδα και νόμιμα εκπροσωπείται
Κοινοποιούμενη και προς:
1. Περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά, στη Λαμία.
2. Αντιπεριφερειάρχη κ.  Αθ. Μπουραντά, στη Χαλκίδα,
3. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
4. Υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου,
5. Βουλευτές του Νομού Ευβοίας
6. Επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος
7. Εμπορικό Επιμελητήριο Εύβοιας
8. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Η συγκέντρωση της 5 Ιουνίου 2013 στην Πλατάνα είναι η τελευταία από μια σειρά παρόμοιων συγκεντρώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, με ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση, από τους κατοίκους και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Κύμης και του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου γενικότερα.
Το έργο της αντιστήριξης και προστασίας του παραλιακού επαρχιακού δρόμου στο Στόμιο  σύμφωνα με την Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Αναδόχου του έργου, έχει οριστεί να παραδοθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2013. Σύμφωνα με την σύμβαση λοιπόν ο δρόμος οφείλει να αποδοθεί ελεύθερος σε χρήση την ημερομηνία αυτή. Όμως από την Μεγάλη Πέμπτη 2/5/2013 το έργο ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί, σχεδόν ολοκληρωτικά, στην τύχη του από τον ανάδοχο και φυσικά είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2013, αν δεν συνεχιστούν τα έργα άμεσα, από αύριο το πρωί,  και με πολύ εντατικούς ρυθμούς. Είμαστε πλέον αγανακτισμένοι από την όλη κατάσταση. Το όλο γεγονός έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία και θυμό στους κατοίκους του Δήμου μας, ιδίως σε εκείνους που διαμένουν στις άγρια πληττόμενες και ουσιαστικά αποκλεισμένες εδώ και μήνες περιοχές του Στομίου, της Πλατάνας, της Παραλίας της Κύμης, της ευρύτερης περιοχής της Κύμης, αλλά και της νήσου Σκύρου που προσεγγίζεται από τον λιμένα της Κύμης.
Δεδομένου μάλιστα ότι βασικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν ολόκληρο το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, όπως το Νοσοκομείο και η Οικονομική Εφορία, βρίσκονται στην αποκλεισμένη περιοχή της Κύμης, το πρόβλημα αφορά και το σύνολο των Δημοτών μας. Η αποκλεισμένη περιοχή είναι και τουριστική και οι επαγγελματίες αναμένουν τους προσεχείς καλοκαιρινούς μήνες να αρθεί ο οδικός αποκλεισμός της, ώστε να αναπληρώσουν μέρος του χαμένου εισοδήματος τους. Μέσα στη δίνη της τρέχουσας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας της περιοχής μας από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση απόδοσης στην κυκλοφορία αυτού του τόσο σημαντικού  δρόμου. Η περιοχή κυριολεκτικά πλέον καταστρέφεται. Μέχρι σήμερα έχουμε επιδείξει τεράστια υπομονή, ανοχή και μακροθυμία. Όμως όλα αυτά πλέον εξαντλήθηκαν. Εδώ δεν πρόκειται για το συμφέρον μόνο μιας μικρής κοινότητας αλλά  για το γενικότερο συμφέρον του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται για την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου, όχι μόνο για να μην στερηθεί δημοτικά τέλη και εισφορές που του αναλογούν από τους επαγγελματίες της αποκλεισμένης περιοχής, αλλά το κυριότερο γιατί επιθυμεί να δει την περιοχή να επανέρχεται άμεσα και χωρίς εμπόδια σε ρυθμούς εύρυθμης λειτουργίας.
Εχουμε συνεπώς όλοι κάθε λόγο να είμαστε ανήσυχοι και βεβαίως να είμαστε διατεθειμένοι να προστατέψουμε με κάθε δυνατό κοινωνικό, πολιτικό  και νόμιμο τρόπο, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τις κείμενες διατάξεις, την ζωή μας, την περιουσία μας και το συμφέρον του τόπου μας. Δεν είμαστε με κανένα τρόπο διατεθειμένοι να γίνουμε έρμαιο στις διαθέσεις εκείνων που ευθύνονται γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και ενδεχομένως κερδοσκοπούν από αυτήν.
Απαιτούμε να αποπερατωθεί άμεσα και δίχως καμία καθυστέρηση ή αναβολή αυτό το έργο και να αποδοθεί ελεύθερος σε χρήση από 1-7-2013 ο Εθνικός Επαρχιακός Παραλιακός Δρόμος Στομίου – Πλατάνας – Λιμένος Κύμης, ώστε να μπορέσει επιτέλους να επανέλθει ο αποκλεισμένος σήμερα τόπος μας στους φυσιολογικούς του ρυθμούς, να σταματήσει η ολέθρια καταστροφή που υφίσταται και να δουλέψουν οι επαγγελματίες του καλοκαιρινούς μήνες.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παράταση επιχειρηθεί να δοθεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας στον ανάδοχο σε σχέση με την εκτέλεση του έργου.
Δηλώνουμε, επιπρόσθετα, ότι θα μετέλθουμε κάθε νομίμου μέσου για να αποκαταστήσουμε κάθε ζημιά θετική και αποθετική που υφιστάμεθα αλλά και μέλλει να υποστούμε από την πάρα πέρα καθυστέρηση της εκτέλεσης του έργου και της παράδοσης του δρόμου στην ελεύθερη χρήση  των πολιτών.
Θα επιδιώξουμε  την αποζημίωση μας από τους αναδόχους, αλλά  και την εφαρμογή των νομίμων κυρώσεων εναντίον όλων των υπηρεσιακών παραγόντων (περιφέρειας και αρμοδίων υπηρεσιών), που με τις  πράξεις ή παραλείψεις τους,  τροχοπεδούν το έργο,  είτε γιατί δεν αποδεσμεύουν τους απαραίτητους πόρους και κονδύλια για την πληρωμή του, είτε γιατί δεν εξαναγκάζουν τους εργολήπτες να περαιώσουν το έργο και έτσι ανέχονται ή συμβάλλουν στην καθυστέρηση.
Με την επιφύλαξη κάθε εν γένει νομίμου δικαιώματός μας ο Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να κοινοποιήσει την παρούσα προς εκείνους εναντίον των οποίων απευθύνεται και προς απόδειξη να την αντιγράψει αυτούσια στην οικεία Έκθεση Επιδόσεως.
Αλιβέρι, 5 Ιουνίου 2013
Ο Δήμαρχος Κύμης -Αλιβερίου
Δημήτρης Γ. Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου