Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ορισμένες Αλήθειες για το Ίδρυμα "Γ. Παπανικολάου"


    

   
      Το Ίδρυμα "Γ. Παπανικολάου" και ότι αυτό αντιπροσωπεύει, είναι αντικείμενο για το οποίο έχουν αναφερθεί διάφοροι σχετικοί και άσχετοι προκειμένου στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν καταστάσεις προς όφελός τους.
A photo on Flickr      Πρέπει όμως να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να καταγράψουμε αυτό που είναι γεγονός και αυτό που πιστεύουμε και τελικά την αλήθεια.
      Εάν ο Θωμάς δεν είχε ξεκινήσει το θέμα, θα είχαμε μείνει στα αγάλματα και στις ομιλίες για το έργο του ευεργέτη της ανθρωπότητας. Το πατρικό του σπίτι γίνεται μουσείο και τα συνέδρια υλοποιούν το όραμα του Παπανικολάου. Μαζί όμως με το Θωμά ξεκίνησαν και κάποιοι ενδιαφερόμενοι είτε λόγω γειτνίασης με το ακίνητο, είτε λόγω εργολαβικών αντιπαλοτήτων να δημιουργούν προβλήματα και να καθυστερούν το έργο. Εάν δεν είχαν διαγνώσει οικονομικά συμφέροντα θα είχαν ασχοληθεί με το θέμα; Γιατί δεν τους είχε απασχολήσει και ποιο μπροστά; Τώρα τους έπιασε ο πόνος; Έγιναν περισσότερο Κουμιώτες από τους Κουμιώτες;
     Και τώρα, λόγω εκλογών, με λογιστικούς προβληματισμούς, αν και τα δικαστήρια έχουν δώσει απαντήσεις, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο - μαύρο! 
     Ακόμα και αρχηγός νεοσύστατου συνεταιρισμού, γιατί περί συνεταιρισμού πρόκειται, που αμφιβάλω αν γνώριζε που ήταν το σπίτι του Παπανικολάου, ψάχνει να βρει κάτι, προκειμένου να μειώσει το έργο του Θωμά. Προσέξτε " να μειώσει " και όχι να κάνει μια πρόταση   για κάτι καλύτερο. Αλλά τι πρόταση να κάνει, η τακτική του συνεταιρισμού τους είναι η καταστροφή και όχι η δημιουργία, όπως ήταν και η διαγωγή τους στην εξουσία.

     Στη συνέχεια παραθέτω αυτούσιες την ανακοίνωση του Δήμου αλλά και την επιστολή της ελληνική εταιρία κλινικής κυτταρολογίας για την ενημέρωσή σας.

  ΔΗΜΟΣ  ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                            ΑΛΙΒΕΡΙ 17/04/2014
 
Η αποκατάσταση της αλήθειας για την μεγάλη προσφορά  του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου στο Ινστιτούτο Παπανικολάου από την  Ελληνική Εταιρία Κλινικής Κυτταρολογίας!


Την απόλυτη στήριξή της στον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν όλα  αυτά τα χρόνια αναφορικά με την ανάδειξη του έργου του  Ινστιτούτου « Γεώργιος Ν. Παπανικολάου», εκφράζει με επιστολή της η Ελληνική Εταιρία Κλινικής Κυτταρολογίας. Στην επιστολή αναφέρονται εκτενώς οι ενέργειες του Δημάρχου, σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο για την ανάδειξη του Ινστιτούτου.
Πρόκειται για την εταιρία που ίδρυσε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανικολάου και η οποία συνεχίζει το έργο του, αποτελώντας την επίσημη επιστημονική έκφραση των Ελλήνων κυτταρολόγων.

Η επιστολή που επισυνάπτεται, αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους όψιμους υποστηρικτές του μεγάλου επιστήμονα. Όσοι,  παραμονές εκλογών πληροφορήθηκαν   την  ύπαρξη του παγκόσμιου ευεργέτη Γεώργιου Παπανικολάου, ας αντιληφθούν την  διεθνώς αναγνωρισμένη εμβέλεια του Ινστιτούτου Παπανικολάου.  Δίπλα στην   γέφυρα της Χαλκίδας  "Γεωργίου Παπανικολάου" υπάρχει ο ανδριάντας του,  που δυστυχώς όλοι οι επισκέπτες της Εύβοιας διαπιστώνουν καθημερινά ότι έχει πνιγεί στα σκουπίδια και στα αγριόχορτα. Χρόνια τώρα δυστυχώς ούτε η Νομαρχία , ούτε η αντιπεριφέρεια  είχαν την ευαισθησία να απομακρύνουν. 


                             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΑΣ
                   ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ 23    11528  ΑΘΗΝΑ
www.cytology.gr      

Αθήνα  16-04-2014
Αρ. πρωτ..  15/2014












Διοικητικό Συμβούλιο   

Πρόεδρος                                
Καρακίτσος Πέτρος
                                                     
Αντιπρόεδρος                    
Μαρκάκης Γιώργος      
                                    
Γενική Γραμματέας 
Νασιουτζίκη Μαρία

Ταμίας                        
Κασιμάτη Αικατερίνη

Μέλη                                        
Διαμαντής Αριστείδης
Μαστοράκης Εμμανουήλ
Νέπκα Χαριτίνη          


Προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο
Δήμου Κύμης - Αλιβερίου


 Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,
Η Κύμη ως η γενέτειρα πόλη του Γ.Παπανικολάου ήταν πάντα στη σκέψη και στην καρδιά του μεγάλου αυτού Έλληνα. Ο Δήμος της Κύμης τιμώντας τη μνήμη και τη μεγάλη προσφορά στην ανθρωπότητα του άξιου αυτού τέκνου της πόλης σας ειδικά κατά τη διάρκεια  της δημαρχείας σας, ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφ’ ενός αναδεικνύοντας τους χώρους όπου αυτός έζησε και μεγάλωσε καθώς και το ομώνυμο μουσείο και αφ’ ετέρου συμμετέχοντας ή διοργανώνοντας διάφορες επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις με αντικείμενο τη ζωή και το έργο του.
Η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Κυτταρολογίας, της οποίας ιδρυτής ήταν ο αείμνηστος Γ.Παπανικολάου, εκπροσωπώντας τους Έλληνες Ιατρούς Κυτταρολόγους, ως συνεχιστές του έργου και της επιστημονικής παρακαταθήκης που εκείνος κληροδότησε, οργάνωσε και συμμετείχε σε επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις τόσο στην Κύμη όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος ή του εξωτερικού, στις οποίες η συνεισφορά σας υπήρξε καθοριστική, όπως α) στη λήξη του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας (Κύμη, 25 Ιανουαρίου 2009) β)  στην Επιστημονική Εκδήλωση “George N. Papanikolaou MD. PhDSymposium 2009” Weill Medical College of Cornell University, New York (May 14, 2009) γ) στο 3rd Annual European Tutorial EFCSymi Evia, 20-24 September 2010)  δ)στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γεώργιος Ν.Παπανικολάου» (Κύμη, 21-23 Σεπτεμβρίου 2012).
Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τις προσπάθειες του Δημάρχου, κυρίου Δημήτριου Θωμά και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία μαζί σας και στο μέλλον όπου και όταν χρειαστεί αναδεικνύοντας το έργο και την προσφορά του μεγάλου αυτού Έλληνα.


Μετά τιμής
                                                             για το Δ.Σ.
Η Γ. Γραμματέας

Μαρία Νασιουτζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου