Κλειστή Λαϊκή Αγορά Κύμης
Μεταξύ των θεμάτων που οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν να συζητηθούν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ήταν και η θέση της νέας τοπικής Δημοτικής Αρχής στην κατασκευή σκέπαστρων στη θέση των πωλητών εμπόρων και παραγωγών της κλειστής λαϊκής αγοράς της Κύμης. Αντί να τοποθετηθούν τα μέλη του Συμβουλίου και οι παρευρισκόμενοι και τέλος πάντων να καταλάβουν όλοι τις θέσεις τους, άρχισαν να κινούν κάτι καταστάσεις με τα χρήματα που κατέθεσαν στα ταμεία του Δήμου, ενώ η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε κάνει κάτι ανάλογο.
Η Λαϊκή αγορά της Κύμης λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε ιδιωτικό χώρο έναντι ενοικίου με συμβόλαιο,με φωτισμό, αφοδευτήρια και ένα μικρό χώρο για παρασκευή καφέ, έχει έξοδα καθαριότητας του εσωτερικού χώρου αλλά και έξοδα συντήρησης των αφοδευτηρίων. Λειτουργούσε δε υπό την επίβλεψη καθορισμένης δημοτικής υπαλλήλου, η οποία και ελάμβανε κάποιο ποσό μικρό από τα έσοδα της Λαϊκής όταν υπήρχαν διαθέσιμα , για τα έξοδά της μετακίνησης και της εργασίας του Σαββάτου καθώς και για την όλη διαδικασία καθαριότητας και συντήρηση του χώρου, πραγματοποιούσε δε τις εισπράξεις όπως είχαν καθορισθεί και κατέβαλε τα διάφορα έξοδα.Είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο και πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι τα έξοδα της Λαϊκής είναι περισσότερα από τα έσοδα. Τα σταθερά έξοδα είναι περίπου 250 ευρώ την εβδομάδα και τα έσοδα τον χειμώνα μπορεί να είναι και λιγότερα από 50 ευρώ.Μετά τις εισπράξεις και τις πληρωμές τι χρήματα να κατατεθούν στα ταμεία του Δήμου; Η αρμοδιότητα δε του χώρου λειτουργίας της Λαϊκής είναι της Δημοτικής Κοινότητας και ο έλεγχος της λειτουργίας, του Δήμου .
Η νέα Δημοτική Αρχή κατάργησε την ορισθείσα υπάλληλο και ανέθεσε σε κάποιον άλλο τυχαίο την λειτουργία της Λαϊκής, αγνώστου τρόπου και κριτηρίων επιλογής, άσχετο με το Δήμο, εθελοντή κατά μία έκφραση και συνέχισε να την λειτουργεί χωρίς να πληρώνει ούτε τον διορισμένο υπάλληλο ( γείτονα στελέχους του Συμβουλίου κατά μία πληροφορία), ούτε τα άτομα που πραγματοποιούσαν την καθαριότητα, με την υπόσχεση ότι θα προσληφθούν μελλοντικά. Επίσης δεν καταβάλουν και το ενοίκιο στους ιδιοκτήτες του χώρου. Έτσι κατέθεταν λεφτά στα ταμεία του Δήμου. Αφού δεν πλήρωναν τους έμειναν τα χρήματα. Όταν δε, βρουν τον νόμιμο τρόπο θα τους πληρώσουν. Ωραίο ε; έτσι βγαίνουν και τα πλεονάσματα!
Αυτά λοιπόν τα έργα είναι τα νόμιμα που διαλαλούν; Ποιους κοροϊδεύουν; Ίσως τον εαυτό τους. Θα προσλάβουν δε τους ¨εθελοντές", όπως είπε ο κ. Πρόεδρος, όταν θα προσληφθούν υπάλληλοι με 5μηνη θητεία. Αυτές οι προσλήψεις όμως γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, πως είναι σίγουροι ότι θα τους προσλάβουν; Τι αφήνουν να εννοηθεί με αυτή τη φράση; "Στηρίξτε εμάς και θα σας διορίσουμε μέσω ΑΣΕΠ;" Πως θα το κάνουν; Άντε τώρα να μας βάλουν να ψάχνουμε και το νόμιμο ή όχι των προσλήψεων ή των δικαιολογητικών. Και μη χειρότερα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου