Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Περί πιάτσας Ταξί κλπ


Με την ευκαιρία σχολίου αναγνώστη επί της αναρτήσεως με θέμα "Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δ.Κ.Κύμης", θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να εφαρμοσθεί η σχετική μελέτη στο σύνολό της και να διατεθούν οι προβλεπόμενοι χώροι για ότι προβλέπεται.
Προφανώς θα υπάρχουν και άλλοι όπως και εγώ, με άλλες απόψεις, αλλά πιστεύω ότι δεν μπορεί να τροποποιηθεί η μελέτη, μια και τα διατιθέμενα χρηματικά ποσά είναι για συγκεκριμένο έργο. Με βάση λοιπόν την συγκεκριμένη μελέτη, θα πρέπει υποβληθούν προτάσεις και να ληφθεί και η ανάλογη απόφαση.
Στη συνέχεια παραθέτω αυτούσια την πρόταση για το χώρο αναμονής των αγοραίων οχημάτων (πιάτσα ταξί) που κατέθεσα στην Δ.Κ.Κύμης προκειμένου ληφθεί υπόψη στην εισήγηση του Προέδρου κατά την κρίση του.


Κύριε Πρόεδρε

Σχετικά με το μοναδικό Θέμα συζήτησης της συνεδρίασης της 28 Νοε. 2014, του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, καταθέτω την παρακάτω πρόταση, η οποία αφού πρωτοκολληθεί, να αναγνωσθεί κατά την διάρκεια ης συνεδρίασης και να ενσωματωθεί στο πρακτικό. 
Τα αγοραία οχήματα, ταξί, προτείνεται  να σταθμεύουν όσα τελικά αποφασισθεί στην κεντρική πλατεία της Κύμης και στον προβλεπόμενο χώρο και τα υπόλοιπα πλησίον του ΚΤΕΛ Ευβοίας, από όπου θα εξυπηρετούνται οι ταξιδεύοντες, αλλά και οι έχοντες εργασία με ΚΕΠ, ΙΚΑ, Δασονομείο, Δομικό Γραφείο, Εφορία, ΔΕΗ κλπ. Σειρά προτεραιότητας των ταξί με μέριμνά τους. Να μην υπάρχει υποχρέωση να ευρίσκεται ταξί «εν αναμονή» στην Παραλία, γιατί από όπου και να ξεκινήσει, μετά από τηλεφώνημα θα έχει το ίδιο κόστος.
Για την υλοποίηση του μέτρου προτείνεται να ληφθούν υπόψη και τα παρακάτω:
1ον. Να εφαρμοσθεί η μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κύμης, σχετικά με την διάθεση του προβλεπομένου χώρου στην κεντρική πλατεία, για την στάθμευση των «εν αναμονή» ευρισκομένων οχημάτων ταξί.
2ον. Να κατασκευασθεί κατάλληλος χώρος με τηλέφωνο και ηλεκτροδοτούμενος, εις βάρος του σωματείου των ιδιοκτητών ταξί, σε χώρο που δεν περιλαμβάνεται στον χώρο που έχει αναμορφωθεί ή στα όρια αυτού και πλησίον του χώρου στάθμευσης, με τις προδιαγραφές της μελέτης και των όρων του παραδοσιακού οικισμού. 

3ον. Να κατασκευασθεί κατάλληλος χώρος με τηλέφωνο και ηλεκτροδοτούμενος, εις βάρος του σωματείου των ιδιοκτητών ταξί, πλησίον του χώρου αναμονής στο ΚΤΕΛ Ευβοίας.  Μπορεί να μεταφερθεί και το υπάρχον «κιόσκι» της Παραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου