Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Παραλειπόμενα Γ' της Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης.



Περί μη διάθεσης Κλειστού Γυμναστηρίου Κύμης.

       Οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει να συζητηθεί προ των θεμάτων της  ημερησίας διάταξης  στη συνεδρίαση της 14 Νοε. 2014,  το θέμα της διάθεσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Κύμης στις ομάδες του Α.Ο.Κύμης. Το θέμα απερρίφθη μετά από έντονη συζήτηση και διάφορες αντεγκλήσεις  των  παρευρισκομένων γενικά. Από την όλη διαδικασία διατηρήθηκε στη μνήμη μας η άρνηση του Προέδρου να δώσει τον λόγο σε δημότες για να πουν την άποψή τους και η  φράση του Αντιδημάρχου που έκλεισε τη συζήτηση του θέματος  απαντώντας στο ερώτημα για το που θα ασκούνται οι αθλητές του Α.Ο.Κύμης : "να παίξουν μπάσκετ στα ανοιχτά γήπεδα με τσιμέντο".
      Εδώ τώρα έχουμε να εξετάσουμε τα παρακάτω θέματα, δίδοντας και τις απαντήσεις που είναι διαθέσιμες:
      1ον. Ποιος είναι αρμόδιος για την διάθεση του κλειστού γυμναστηρίου; Προφανώς ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, αλλά μπορεί να την μεταβιβάσει και σε κάποιον άλλο. 
      2ον. Υπάρχουν ώρες που το γυμναστήριο δεν τις έχει διαθέσει σε κάποια ομάδα ή σύλλογο ή ελεύθερα ασκούμενους δημότες; Προφανώς και υπάρχουν όπως συνάγεται από το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί. 
      3ον. Η διάθεση στις οργανωμένες ομάδες είναι ανάλογη του δυναμικού των και της θέσεως στα πρωταθλήματα που λαμβάνουν μέρος;Προφανώς και δεν είναι, αρκεί να γίνει μια σύγκριση μεταξύ των αποτελεσμάτων που έχουν φέρει οι ομάδες, που είναι και αναμφισβήτητα και ο χρόνος που τους διατίθεται.
      4ον. Ο κ. Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου και ταυτόχρονα πρόεδρος του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Κύμης είναι ηθικό να διαχειρίζεται την χρονική διάθεση του γυμναστηρίου; Κατά την άποψή μου δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Η διάθεση των άλλων γυμναστηρίων, ανοικτών και μη γίνονται με τον αυτό τρόπο; Υπάρχουν ανάλογες διαθέσεις γηπέδων με την υπογραφή του κ. Αντιδημάρχου;
      5ον. Υπάρχει περίπτωση να χαρακτηρισθεί ως εκμετάλλευση δημοσίου χώρου, του γυμναστηρίου, για προσωπικό όφελος, αφού ο διαχειριστής του γυμναστηρίου Αντιδήμαρχος, είναι και πρόεδρος του Γυμναστικού ;
Θεωρώ ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Αντιδημάρχου, εκτός αλλά και εντός της δημοτικής του παράταξης, θα εκμεταλλευτούν αυτό εν καιρώ, που κατά την γνώμη μου είναι λάθος. 

       Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και εκ του προχείρου, διαβλέποντας το πιθανό πρόβλημα, κατέθεσα την πρόταση "να ανατεθεί σε τρίτο πρόσωπο  η σύνταξη του προγράμματος διάθεσης του γυμναστηρίου" και μάλιστα ανέφερα τυχαίο δημότη που καθόταν απέναντί μου, ο οποίος ήταν και υποψήφιος σε άλλο  σχήμα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Μέχρι ότι έψαχνα να του βρω δουλειά έγραψαν και ότι προσπαθώ να μειώσω τα δικαιώματα του Αντιδημάρχου. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική, γιατί σκοπός μου ήταν η απεμπλοκή του προέδρου του Γυμναστικού από το θέμα. Τέλος πάντων, τα λάθη τα βρίσκεις μπροστά σου. Θα φανεί στο μέλλον. Βέβαια και στο θέμα αυτό ο Πρόεδρος ακολούθησε την προσφιλή του διαδικασία και "πέταξε το μπαλάκι στον Αντιδήμαρχο", τον οποίο και πάλι εξέθεσε. Τονίζουμε ξανά προσπαθώντας να διασώσουμε ότι μπορούμε: Το Συμβούλιο αποφασίζει και υποβάλει τις αποφάσεις στο Δήμο υπό την μορφή πρότασης και ο Δήμος αποφασίζει, είτε θετικά είτε αρνητικά και ο Αντιδήμαρχος υλοποιεί τις αποφάσεις του Δήμου.

     Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ορισμένα πράγματα:
     - Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού είναι Αντιδήμαρχος όλων των Δημοτών.
     - Ο αθλητισμός θα πρέπει να συνδέει τους ανθρώπους και όχι να τους χωρίζει.
     - Η πολιτική δεν έχει θέση στον αθλητισμό.
     - Το να αναθεωρείς μια απόφασή σου, είναι ένδειξη δύναμης και όχι υποχώρησης.
     
     Από τις μέχρι τώρα γραπτές αναφορές μου σε προηγούμενες αναρτήσεις, έχω σαφώς τοποθετηθεί  ότι εκτιμώ τον κ. Αλέξανδρο Θεοδώρου και ότι θα τον βοηθήσω να επιτύχει στο έργο του, άλλωστε με την οικογένειά του έχω στενούς δεσμούς, αλλά τιμώ και τον κ. Παναγιώτη Θωμά, πρόεδρο του Α.Ο.Κύμης, αναγνωρίζοντας το έργο του στη νεολαία της Κύμης, λόγος για τον οποίο τιμήθηκε και από τον Σύλλογο των εν Αττική Κυμαίων το 2011. Θα πρέπει λοιπόν αυτοί οι επιφανείς Κυμαίοι να βρουν τρόπο να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητές τους. Για το καλό των παιδιών της Κύμης   πρέπει να βρουν λύση για τα εν αθλητική ζωή προβλήματα. 

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Παπουτσή
    είμαι υποχρεωμένος να διαγράψω το μήνυμά σας με βάση τις προϋποθέσεις που έχω καθορίσει. Θα πρέπει όμως να σας διαβεβαιώσω ότι εάν αυτά που λέτε τώρα μου τα λέγατε και πέρσι και πρόπερσι θα έκανα τις ίδιες ενέργειες που έκανα και εφέτος. Η μόνη καταγγελία που μου είχε γίνει ήταν για διακοπή των παιδικών τμημάτων νωρίς και η απάντηση που έλαβα όταν ερεύνησα το θέμα ήταν ότι ο λόγος ήταν οικονομικός. Ουδείς άλλος μου κατήγγειλε κάτι. Τώρα γι' αυτό που γράφτηκε σε κάποιο ιστολόγιο, ότι δήθεν υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στο Συμβούλιο και το απέρριψα λόγω αρμοδιότητας, είναι απολύτως ψευδές.Για οποιοδήποτε θέμα, μπορούμε να το συζητήσουμε, αλλά επωνυμα, γιατί ο καθένας μπορεί να γράψει ένα όνομα, το οποίο και δεν αποδεικνύει τίποτε αφού δεν σας γνωρίζω προσωπικά.
    Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή