Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Παραλειπόμενα Α' της Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης.

       
 Από την Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης της 14 Νοε. 2014, διατηρήσαμε κάποιες εικόνες, απόψεις ή θέσεις, όπως θέλει ο καθένας να της ονομάσει κομψά, γιατί θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και διαφορετικά την λειτουργία του Συμβουλίου κατά την συνεδρίαση, χωρίς να αλλάζει η ουσία της όλης κατάστασης.

       Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, που είναι ανοικτή και με ελεύθερη συμμετοχή - παρουσία και φυσικά με δικαίωμα λόγου, καλούνται από τον Πρόεδρο τα μέλη του Συμβουλίου και κατά την κρίση του ο Αντιδήμαρχος και όποιος επιθυμεί από τους Συμβούλους του Δήμου της Δ.Ε.Κύμης.
       Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η προηγούμενη αρχή του Συμβουλίου καλούσε τους Αντιδημάρχους, με συγκεκριμένη υποχρέωση για ενημέρωση του Συμβουλίου σε θέματα των αρμοδιοτήτων τους, καθώς και την Ένωση Εμπόρων, Βιοτεχνών και Καταστηματαρχών Κύμης και Περιχώρων, πράγμα που δεν συμβαίνει με την παρούσα αρχή.
       Εδώ τώρα θα αναφέρουμε δύο θέματα περί της διαδικασίας:
       1ον. Είναι εντελώς απαράδεκτο και καθαρά αντιδημοκρατικό και βάναυσο, δημότες να ζητούν τον λόγο σε μια ανοικτή συνεδρίαση, ακόμα και Σύμβουλοι του Δήμου, εκπρόσωποι Σωματίων ή απλοί πολίτες  και να μην τους παραχωρείτε το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους ή να τοποθετήσουν τις διαφορετικές τους θέσεις. Αντίθετα σύμβουλοι της συμπολίτευσης ομιλούν όποτε θέλουν, για όποιο λόγο θέλουν χωρίς να υπολογίζουν κανέναν και βασικά τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, ο οποίος βέβαια και παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα θαυμάζοντας τη θέα.
      2ον. Σύμβουλοι της Δ.Κ.Κύμης υποβάλουν προτάσεις, τα μέλη του Συμβουλίου τοποθετούνται και με φανερή ψηφοφορία    αποφασίζουν και κάνουν δεκτή την πρόταση ή την απορρίπτουν. Στη συνέχεια η απόφαση υποβάλλεται στον Δήμο και εάν δεν δοθεί απάντηση εντός 8 ημερών, θεωρείτε ότι γίνεται δεκτή, σε διαφορετική περίπτωση επιστρέφεται και ακολουθείτε άλλη διαδικασία.  Εδώ τι γίνεται; Με την κατάθεση της πρότασης ο Πρόεδρος ή την απορρίπτει ή απευθύνεται στον παρευρισκόμενο Αντιδήμαρχο και τον ρωτά αν συμφωνεί με την πρόταση ή όχι. Ούτε Συμβούλιο, ούτε απόφαση ούτε υποβολή στο Δήμο. Πάει η προβλεπόμενη διαδικασία. Ο Πρόεδρος καταργεί το Συμβούλιο και προστρέχει στον παρόντα Αντιδήμαρχο, εκθέτοντας  και κάνοντας τον συμμέτοχο στην παρανομία. Και ο Αντιδήμαρχος καταργεί με την βιαστική απόφασή του και το Συμβούλιο αλλά και την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και τον Δήμο. Για συγκεκριμένα θέματα θα απευθυνθούμε στην νομική υπηρεσία του Δήμου.
     Θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις για άλλα θέματα που   συζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση επισημαίνοντας ότι :

Η ΔΙΑΧΕΊΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
ΑΠΑΙΤΕΙ
 ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ 
ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου