Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Έχει αρχίσει η απαξίωση της Κύμης.: 1ον. Ο Στρατηγικός Σκοπός.

   
 Η κεντρικοανατολική Εύβοια ανέκαθεν είχε σαν μεγάλη πόλη παραθαλάσσια με ικανοποιητικό λιμάνι προς ανατολάς την Κύμη, με ισχυρή παρουσία στις επιστήμες, τις τέχνες, τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την Βουλή των Ελλήνων. Είχε πλούτο λόγω της παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας λαδιού και κρασιών, με κύκλο εμπορίου σε όλες τις Μεσογειακές ακτές και της Μαύρης Θάλασσας, με ναυτική δύναμη και ναυτοσύνη.  
     Τα αμπέλια ξεράθηκαν, το λάδι έχασε την τιμή του λόγω μεγάλης παραγωγής από άλλες χώρες και ο ναυτικός στόλος με την έλευση του ατμού εξαφανίσθηκε.
      Παρά ταύτα η Κύμη διατηρούσε την Δύναμή της. Δημιουργήθηκε η Σχολή Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού, το Νοσοκομείο "Γ.Ν.Παπανικολάου", το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής, η στρατιωτική μονάδα, αλλά  και     οι   Δημοτικές Αρχές, κατάφεραν να διατηρήσουν στην Κύμη κάποιες δημόσιες υπηρεσίες, σε συνδυασμό και με τις ανάγκες της Ν. Σκύρου.
      Και αυτά μέχρι πότε; Μέχρι τότε που υπήρχαν στην Βουλή εκπρόσωποι από την περιοχή της Κύμης. Βογιατζής και Στεφανίδης, πρόγονοι και απόγονοι,  ήταν η δύναμη της Κύμης, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης. Έφυγαν αυτοί και χάθηκε η δύναμη της Κύμης στα κέντρα αποφάσεων. Οι μετέπειτα βουλευτές της Εύβοιας βοήθησαν εν μέρη σε κάποια θέματα αλλά δεν έκαναν τομές που θα έκαναν την διαφορά. 
      Και έτσι τέθηκε ο Αντικειμενικός Στρατηγικός Σκοπός: Η απαξίωση  της Κύμης.
      Πάντα υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι θα υλοποιούσαν μια τέτοια υπηρεσία με όφελος το κέρδος, τη δόξα ακόμα και προσωπικά κίνητρα και αντιπαλότητες. Ακόμα και Κυμαίοι.
      Έπρεπε να απαξιωθεί η Κύμη, να μετατραπεί σε ένα χωριό συνταξιούχων υπερηλίκων με μεταφορά των νέων στο πλησιέστερο εργατικό κέντρο, το Αλιβέρι, όπου θα υπήρχαν υπηρεσίες, εργασιακές δυνατότητες, με σκοπό το κέρδος λόγω μεγάλης προσφοράς εργατικών χεριών σε χαμηλές τιμές.
      Τι έκαναν λοιπόν;
       1ον. Απομόνωσαν την Κύμη.
              -Δεν βοήθησαν την σύνδεση με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι Σκύρο και μόνο για την εξυπηρέτηση της Σκύρου.
              - Άφησαν το οδικό δίκτυο στην τύχη του, άθλιο και επικίνδυνο.
      2ον. Οδήγησαν την Κύμη σε οικονομικό μαρασμό.
              - Μείωσαν τις Τράπεζες, παρά του ότι ήταν κερδοφόρες.
              - Υποβάθμισαν τις δυνατότητες του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής, μη αναθέτοντας εργασίες και στην ουσία το οδήγησαν στην απραξία και το οδηγούν σταθερά στην απενεργοποίηση.
              - Έκλεισαν το Τελωνείο παρά την αναβάθμιση του Λιμανιού της Παραλίας.   
     3ον. Κατάργησαν τον Δήμο.
              - Με το "Πρόγραμμα Καλλικράτης" και την μεταφορά της έδρας του Δήμου στο Αλιβέρι, προσπάθησαν να βάλουν την ταφόπλακα στην Κύμη.  

      Αυτοί λοιπόν είναι  οι Τακτικοί Αντικειμενικοί Σκοποί, οι οποίοι συνδέονται και μεταξύ τους,τους οποίους θα αναλύσουμε στις επόμενες αναρτήσεις. Κάθε ένας είχε το στόχο του και κάθε ένας κάλυπτε κάποιο μέρος από κάθε  τομέα οικονομικό ,κοινωνικό και πολιτισμικό. Ένα ένα θα τα αναλύσουμε για να καταλάβουμε και το μέγεθος της ευθύνης των αρμοδίων.
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου