Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Έχει αρχίσει η απαξίωση της Κύμης.: Εισαγωγή.


 

      Η Κύμη, η ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, είναι μία πόλη με δόξα και ιστορία και είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα ανθρώπων, που τιμούν την Ελλάδα, τον τομέα τους αλλά και την ιδιαιτέρα τους Πατρίδα, όπως ο Γαλάνης, ο Παπανικολάου, ο Βελισσαρίου,ο Παππάς και τόσοι άλλοι.      Η Κύμη ήταν ένδοξη πόλη, με αποικίες σε όλη την Μεσόγειο, όταν οι σημερινές πόλεις του Δήμου δεν υπήρχαν ή ήταν συνοικισμοί. Αυτή λοιπόν η πόλη, έχει μπει στο μάτι κάποιων, προκειμένου να ικανοποιήσουν ταπεινά ένστικτα, να αναδείξουν τη  δική τους πόλη, να αποκομίσουν οικονομικά κέρδη,  εις βάρος της Κύμης, Ιδιαίτερα μετά τον χαρακτηρισμό του λιμανιού ως Εθνικής Σημασίας  σε συνδυασμό με τα βελτιωτικά έργα,την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης μετά από ανελέητο αγώνα ετών και την παγκόσμια αναγνώριση του σωτήρα της ανθρωπότητας Γ. Παπανικολάου, που το "Τεστ ΠΑΠ"  δεν ξεπεράστηκε ποτέ,καθώς και  με την μετατροπή του σπιτιού που έζησε σε μουσείο και χώρο πραγματοποίησης   ιατρικών συνεδρίων. Ακόμα και η σχεδιαζόμενη "καύση" των τοξικών υπολοίπων των σκουπιδιών στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, αποτελεί στοιχείο της παραπάνω αναφερόμενης κατάστασης.
Image
   Επίσης η κουλτούρα της Κύμης και των κατοίκων της ήταν κάτι που ποτέ δεν έγινε ανεκτό από διάφορους. Οι καλλιτέχνες που  προέρχονται από την Κύμη, έχουν δημιουργήσει μία εικόνα που δίνει τον χαρακτηρισμό της πολιτισμικής κατάστασης και του επιπέδου των κατοίκων της. Η μόρφωση των Κυμαίων, το σχολαρχείο, τα σχολεία, το Γυμνάσιο το Λύκειο, γενικά το επίπεδο, καθώς και η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου απετέλεσαν σημεία έλξης, σε συνδυασμό με οικονομικά κίνητρα,  των κατοίκων των γειτονικών χωριών να συγκεντρωθούν στην Κύμη. Γέμισε λοιπόν η Κύμη με ανθρώπους "μέτοικους",  χωρίς αυθεντική συνείδηση και "Κουμιώτικα" πιστεύω.  
         Από σήμερα λοιπόν "θα ανεβάζουμε" στο παρόν ιστολόγιο κάποιες σκέψεις, οι οποίες κατά την άποψή μου αποδεικνύουν τα προαναφερόμενα.  
        Η προσπάθεια αυτή γίνεται στην θέση άσκοπων ανταλλαγών απόψεων επί άλλων αναρτήσεων και σχολίων και ο κάθε αναγνώστης θα μπορεί να γράφει το σχόλιό του επώνυμα και στα ελληνικά. Ανώνυμα και σχόλια με λατινικούς χαρακτήρες θα διαγράφονται άνευ εξηγήσεων.
        Θά τα λέμε λοιπόν.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σχόλια αφαιρέθηκαν από τον "συντάκτη" και όχι από τον "Διαχειριστή " του ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή