Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Τα Παραπολιτικά της Συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης της 10.10.2014.

     Όπως έχω γράψει και άλλη φορά, δεν είμαι πολιτικός, δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες αλλά είμαι ένας ρεαλιστής Δημότης που γράφω ότι βλέπω και ότι καταλαβαίνω, όπως το καταλαβαίνω με τις δικές μου προϋποθέσεις και θέσεις.Θα υπάρχουν και διαφορετικές θέσεις αλλά αυτό είναι αποδεκτό και αναμενόμενο. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν.
      Προγραμματίσθηκε το Συμβούλιο Παρασκευή παρά του ότι έχω ζητήσει να μην γίνεται Παρασκευή για σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Προγραμματίσθηκε  Παρασκευή γιατί ίσως τότε να μπορούσαν να παρευρίσκονται όλα τα μέλη της συμπολίτευσης. Ήμουν στην Κύμη όλη την εβδομάδα,είχα σκοπό να φύγω την Πέμπτη αλλά έμεινα.Δεν πιστεύω ότι το έβαλαν Παρασκευή για να μη συμμετέχω.
      Εκτός των μελών του Συμβουλίου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου και οι σύμβουλοι του Δήμου κ. Μπελιάς και Β. Παππάς.
      Ο κ. Θεοδώρου, ήταν άψογος, συγκεκριμένος στις παρεμβάσεις του, ενημερωμένος και σαφής στις ενημερώσεις του και αντικειμενικός στις κρίσεις του με το βλέμμα στο μέλλον.
      Ο κ. Μπελιάς, τον οποίο εκτιμώ για τον αγώνα που έκανε, με βάση τις δικές του προϋποθέσεις και θέσεις,από την αρχή προσπάθησε να κατευθύνει την συνεδρίαση εκεί που ήθελε, με εκρηκτικό τρόπο, αλλά όπως του έχω εξηγήσεις και άλλη φορά ήταν εκτός θέματος. Με υποχρέωσε να επέμβω έντονα, να απειλήσω με αποχώρηση και τον υποχρέωσε ο κ.Πρόεδρος να επανέλθει εις την τάξη. Έφυγε μετά από λίγο.Δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι δεν είναι αντιπολίτευση και μαζί με τον κ. Πόγκα ψάχνουν τα τιμολόγια. Αφού θα βάλουν ορκωτούς λογιστές. γιατί κουνούν τα τιμολόγια όπως και πριν από μερικά χρόνια, όταν ήταν αντιπολίτευση; Τους έμεινε; Δεν έχουν υπομονή; Ας περιμένουν τους ορκωτούς! Εμείς οι Κουμιώτες περιμένουμε και δεν ψάχνουμε στα άχυρα για τη βελόνα.Έχουμε υπομονή και περιμένουμε τους ορκωτούς. Εμείς δεν θέλουμε την αλήθεια; Περιμένουμε για να δούμε  και τα έργα που θα κάνουν γιατί γιαυτό εξελέγησαν για να τα κάνουν καλύτερα από τους προηγούμενους.Έργα και διαχείριση προβλημάτων, γιατί η απάντηση του τύπου " Δεν διαθέτουμε τα λεωφορεία του Δήμου, γιατί η κίνησή τους είναι παράνομη" δεν είναι αποδεκτή. Να βρείτε λύση.
     Ο κ. Τριανταφυλλίδης όπως πάντα, ενήμερος και ακριβής στις τοποθετήσεις του, στο πνεύμα του κ. Θεοδώρου.
     Τέλος για το πρόβλημα με το κ. Δρακίδη περί των κυβόλιθων και την κακοτεχνία στη Λάκκα, που έθεσε ο κ. Λ.Παππάς.
     Κλήθηκε ο κ. Δρακίδης, λόγω επαγγέλματος να μας ενημερώσει. Όταν  ολοκλήρωσε την ενημέρωσή του για το πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα της φθοράς και ανέφερε ότι την εργασία την είχε αναλάβει εργολάβος από την Χαλκίδα και τα υλικά τα έφεραν από το Αλιβέρι, για το 2006 μιλάμε, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι ο κ. Δρακίδης είχε κάποια σχέση με την εκτέλεση της εργασίας και μάλιστα όταν αναφέρθηκε στην κακή ποιότητα των υλικών και στον κακό τρόπο εκτέλεσης της εργασίας.
     Αργότερα πληροφορήθηκα ότι αυτός σαν υπεργολάβος είχε εκτελέσει το έργο και μάλιστα δεν πληρώθηκε και για την εργασία αυτή από τον εργολάβο υποθέτω.
     Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
     Για τα μέλη της αντιπολίτευσης ας μας κρίνουν οι της συμπολίτευσης.
     Αυτά και τίποτε ασχολίαστο με σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής των Δημοτών και όχι να κάνει το Συμβούλιο αυτό που θέλει η αντιπολίτευση, όπως είπε ο κ. Πρόεδρος. Ούτε θέλουμε ούτε είναι σωστό. Ο καθένας έχει την θέση του και τις ευθύνες του.
     Σας κούρασα Κυριακάτικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου