Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ω Αφελείς Αφελέστατοι!

      Μετά τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου, για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο τότε Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς, διέρρευσε ότι τηλεφώνησε στο νικητή κ. Αθανάσιο Μπουραντά για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του και συμφώνησαν για τις διαδικασίες ενημέρωσης και παράδοσης παραλαβής του Δήμου.
      Μετά την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος και προφανώς μετά την ενημέρωση του νέου Δημάρχου για την επικρατούσα κατάσταση και ιδιαίτερα για το πως παρέλαβε ο κ. Θωμάς τον Δήμο με την εφαρμογή του "Προγράμματος Καλλικράτη" και την συνένωση των πέντε Δήμων, εις τους οποίους υπήρχαν στελέχη σημαντικά της νέας δημοτικής αρχής και έφεραν σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση των Δήμων που παρέδωσαν, υπέβαλε το γνωστό "Εξώδικο" σχετικά με οικονομικά θέματα.
      Έτσι ακύρωσε στην πράξη την συμφωνία περί ενημέρωσης.
      Κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας των  εκλεγμένων στο Δήμο την 29 Αυγούστου 2014, ο κ. Θωμάς εζήτησε τον λόγο, μετά την ομιλία του Δημάρχου και μετά βίας απηύθυνε δύο λέξεις οι οποίες στην ουσία ήταν ευχές προς τον νέο Δήμαρχο και ευχαριστίες στους υπαλλήλους του Δήμου. Τι ποιο φυσικό; Μάλιστα θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί από τους οργανωτές της εκδήλωσης. Αλλά όχι μόνο δεν είχε προβλεφθεί, όχι μόνο ετέθησαν εμπόδια για τον σύντομο χαιρετισμό, αλλά αντικοινωνικά στοιχεία κραύγαζαν δίκην όχλου κατά την προσαγωγή του Χριστού στον Πόντιο Πιλάτο, ο οποίος και εδώ " ενυψε τας χείρας του".
      Μετά λοιπόν τα παραπάνω, ο κ. Δ. Θωμάς ζήτησε να προγραμματισθεί ένα ΔΣ, στο οποίο θα παρουσίαζε, υπό την μορφή της ενημέρωσης, τα οικονομικά του Δήμου και την εξέλιξη αυτών κατά την διάρκεια της θητείας του στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Το αίτημα έγινε δεκτό από την Συμπολίτευση, γιατί είχε υποβληθεί νόμιμα και με τις προβλεπόμενες υπογραφές και δεν γινόταν αλλιώς.
     Τι θα περίμενε λοιπόν ο κάθε ένας λογικός άνθρωπος;
      Για ένα τόσο σοβαρό θέμα να ορισθεί η συνεδρίαση του ΔΣ με μοναδικό θέμα, αυτό το τόσο σοβαρό θέμα για όλους. Και της Συμπολίτευσης αλλά και της Αντιπολίτευσης. Να ακούσουμε και τους μεν αλλά και τους δε. Και τι έγινε;
     Οργανώθηκε μία συνεδρίαση του ΔΣ και το θέμα, το τόσο σοβαρό θέμα, τέθηκε  με αύξοντα αριθμό ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ(13). Άκουσον -Άκουσον.
     Ποίο το ενδιαφέρον λοιπόν για ενημέρωση; Και να μη σε αφήνουν με υστερικές αντιδράσεις να ενημερώσεις για τα θέματα που προηγούνται. Θα το δεχθείς ;
     Φυσικά όχι!
      Εάν το δεχθείς συμμετέχεις σε μια κατάσταση μηδενισμού, αντιδημοκρατική με πισωγυρίσματα σε εποχές πολύ περασμένες.
     Φεύγεις και τους τα βγάζεις στη φόρα με άλλο τρόπο . Κρίνοντας δε από τις αντιδράσεις για την αυριανή ενημέρωση, πολύ τους ενόχλησε και αντιδρούν με ειρωνικά σχόλια προσπαθώντας να κρύψουν την αγωνία τους.
     Ας πρόσεχαν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, όπως έλεγε ένας πρώην αρχηγός τους. Ζείτε σε λάθος εποχή, εφαρμόζετε λάθος τακτικές και δυστυχώς για τους Δημότες θα έχετε πολύ κακά αποτελέσματα.
     Ω Αφελείς Αφελέστατοι!
     

5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε Νο 1, λυπάμαι που απουσιάζω και δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά σε διαβεβαιώνω ότι η απουσία μου από την περιοχή από 10 Αυγ. 2014 πλην μιας ημέρας, δεν οφείλετε σε δική μου επιθυμία αλλά σε ιδιαίτερα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα υγείας.Ευχαριστώ για την επικοινωνία.
    Το δεύτερο σχόλιο διαγράφεται άνευ σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν ήσουν παλαιός αναγνώστης θα γνώριζες ότι προϋπόθεση της επικοινωνίας είναι η επώνυμη υποβολή και μόνο, μηνυμάτων ή σχολίων. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος της διαγραφής. Ως προς την ουσία της υπόθεσης άσε την ιστορία ή ότι άλλο θες να βγάλει συμπεράσματα. Να επισημάνω όμως ότι οι καλές φιλίες δεν διακόπτονται όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για ένα θέμα. Επίσης οι καλοί φίλοι παίρνουν τηλέφωνο και συζητάνε τις απόψεις τους με έναν καφέ. Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή