Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Καιρός είναι για επικοδομητική αντιπολίτευση.

       
Στις αρχές Αυγούστου του 2014 και κατά την διάρκεια προγραμματισμένης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης που βασικό σκοπό είχε την ενημέρωση των νικητών των εκλογών και μελλοντικών τοπικών αρχών για τα τρέχοντα θέματα που αφορούσαν τον τόπο και με την έναρξη της συνεδρίασης ο παραλαμβάνων Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Πόγκας Δημήτριος, κατέθεσε γραπτή διαμαρτυρία γιατί δεν   προσκλήθηκε έγκαιρα και την οποία υπέγραφαν και τα λοιπά μέλη του Συμβουλίου της Συμπολιτείας        Τέλος πάντων, έτσι νόμιζαν έτσι έπραξαν.
       Στο έγγραφο που κατέθεσαν και υπάρχει στο αρχείο της Δ.Κ. Κύμης, μεταξύ των άλλων είχαν θέσει και το ερώτημα της ποιότητας του νερού και τις εξετάσεις που έχουν γίνει. Μετά την παρέλευση 6 μηνών και επειδή δεν έχουμε ενημερωθεί σχετικά με το θέμα θέτουμε το ερώτημα:
       Έχει πραγματοποιηθεί εξέταση του νερού όλων των πηγών, όπως κεντρικό δίκτυο, πηγή χωνευτικού,  καθώς και των οικισμών και αν ναι ποια είναι τα αποτελέσματα;

17 σχόλια:

  1. ΜΑ ΕΣΕΙΣ ΛΕΓΑΤΕ ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ ΟΤΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ; ΤΩΡΑ ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΕΣΕΙΣ ΛΕΓΑΤΕ ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ ΟΤΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Του άρεσε και η γεύση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΝΩ ΝΕΡΟ ΚΥΜΗΣ.

      Διαγραφή
    2. Πάντως η εξέταση του νερού πρέπει να γίνεται τακτικά.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμοι φίλοι και αναγνώστες
    χαίρομαι για τα σχόλιά σας γιατί δείχνουν κατά βάθος το ενδιαφέρον σας για τα τοπικά δρώμενα. Είναι γεγονός ότι το νερό της Κύμης είναι εξαιρετικής ποιότητας και γεύσεως, αλλά λόγω της υπερφόρτωσης του υδροφόρου ορίζοντα πρέπει να ελέγχεται.
    Όταν εγώ ήμουν Πρόεδρος του Συμβουλίου και παρά τις οικονομικές δυσκολίες επέτυχα να εξετασθεί το νερό του κεντρικού δικτύου, του χωνευτικού αλλά και των οικισμών Χιλής και του Πετισούνα και πιστεύω ότι και παλαιότερα γινόταν έλεγχος. Τα αποτελέσματα τα κοινοποίησα και μάλιστα στο χωνευτικό, επειδή είχαν κυκλοφορήσει κάποιες ανησυχίες, τα τοποθέτησα μέσα σε διαφανή θήκη σε εμφανές σημείο, δύο φορές μάλιστα γιατί κάποιοι ανόητοι το κατέστρεψαν.
    Τα ανόητα σχόλια δεν τα διαγράφω, γιατί ο μπαξές έχει από όλα τα λουλούδια.
    Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ, ΣΑΦΩΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΛΛΑΓΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΡΙΝΩ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ (2011-8ος-2014) ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ,ΠΟΣΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ; ΑΡΜΟΔΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ.ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ, ΘΕΤΩ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΔΥΓ2/ΟΙΚ.42736/16-5-2014 ΑΔΑ:ΒΙΦ5Θ-1Χ8 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΣ.ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.23845/12-6-2014 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν....
    ...αυτή τη στιγμή το σύστημα με πληροφορεί ότι η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη, θα επανέλθω αργότερα.
    Ως για τα άλλα θέματα που αναφέρατε δεν είμαι σε θέση να σας ενημερώσω για την Δ.Ε.Κύμης, υπήρχε όμως συγκεκριμένος υπάλληλος που έκανε αυτή τη συγκεκριμένη εργασία και προφανώς θα έχει αρχείο.
    Σχετικά με την Δ.Κ. Κύμης, όταν διαπίστωσα ότι είχε αρκετό καιρό να γίνει έλεγχος ποιότητας του νερού λόγω εξαντλήσεως των προβλεφθέντων χρημάτων, ενήργησα όπως προανέφερα. Οι δεξαμενές της Δ.Κ.Κύμης και η πηγή του χωνευτικού, είχα ενημερωθεί ότι συντηρούντο και καθαρίζονταν κανονικά, άλλωστε και η εξέταση του νερού απέδειξε την καλή ποιότητα, ώστε να μην υπάρχει λόγος αμφιβολίας.
    Κάθε χρόνο αν δεν κάνω λάθος, στον προϋπολογισμό προβλέπεται και κάποιο ποσό για τον έλεγχο από εξουσιοδοτημένο εργαστήριο, το ποσό όμως λόγο των μειώσεων έχει μειωθεί αισθητά.Πρέπει όμως να γίνεται.Ευχαριστώ για τα στοιχεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι υποχρεωμένος να διαγράψω το προηγούμενο σχόλιο γιατί αναφέρεται σε άτομο μη εκλεγμένο κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, αλλά και εκτός θέματος της κυρίας ανάρτησης με προφανή σκοπό. Παρακαλώ μην πατάτε τις κόκκινες γραμμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάσα καταγγελία γίνεται δεκτή όταν συνοδεύεται από στοιχεία, όνομα και επίθετο, διαφορετικά λέγεται συκοφαντία. Αυτά και καθαρές κουβέντες. Έχουμε μια καραμέλα και την πιπιλάμε μέρα νύχτα. Η τοποθέτηση η δική μου είναι σαφής : Όποιος έκλεψε να πάει φυλακή, αλλά όχι ανώνυμες καταγγελίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ,ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ,ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ (2011-8ος-2014).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ,ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ,ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ (2011-8ος-2014).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΛΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με χαρακτηρισμούς και υποθέσεις, άλλωστε το αποτέλεσμα των εκλογών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εκτός των άλλων, οι Δημότες δεν ήταν και ευχαριστημένοι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Η νέα όμως Δημοτική Αρχή πρέπει να κάνει κάτι. Ήδη έχουν περάσει 6 μήνες και ο κόσμος έχει αρχίσει να μουρμουρίζει. Δεν δείχνουν ικανοί να αντιμετωπίσουν σοβαρά τα μεγάλα προβλήματα, που αποτελεί κοινή διαπίστωση και είδη το περιγράφουν και άλλα τοπικά ιστολόγια. Υπομονή.
    Δεν έχω βρει ακόμα την εγκύκλιο, αν υπάρχει κάποιος τρόπος ηλεκτρονικής διαβίβασης θα είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ για την ανταλλαγή απόψεων, έστω και αν διαφωνούμε είναι καλό να βλέπουμε τις σκέψεις των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για λόγους ενημέρωσης όλων των αναγνωστών παραθέτω τις 2 τελευταίες παραγράφους που μνημονεύει ο αναγνώστης, και θα επακολουθήσει σχόλιο
    ΕΓΚΥΚΛΙΟ΢
    ΘΕΜΑ: "ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ΢ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ΢"
    ..............................................................................................................
    Γ. 4. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ΢
    Η υγειονομική αναγνώριση των διαφόρων τμημάτων του συστήματος ύδρευσης και του
    τρόπου λειτουργίας του σε συνδυασμό με λήψη δειγμάτων νερού για εργαστηριακές
    εξετάσεις και τον έλεγχο του υπολειμματικού χλωρίου, είναι απαραίτητη προκειμένου να
    παρακολουθείται συστηματικά η κατάσταση των συστημάτων ύδρευσης.
    Σα κυριότερα στοιχεία που εξετάζονται κατά την αναγνώριση είναι:
     Λεκάνη απορροής υδροληψία
     πηγή υδροληψίας
     εξωτερικοί αγωγοί
     αντλιοστάσιο
     δεξαμενές
     δίκτυο διανομής
     σύστημα επεξεργασίας
     απολύμανση
     εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις.
    ΢ημειώνεται ότι εκτός από την κατάλληλη υγειονομική προστασία των υπόγειων πηγών
    υδροληψίας και των αγωγών μεταφοράς του νερού, πρέπει υποχρεωτικά να τηρούνται
    και οι κατάλληλες αποστάσεις ασφαλείας από γειτονικές εστίες ρύπανσης και μόλυνσης.
    5. ΤΛΙΚΑ ΢Ε ΕΠΑΥΗ ΜΕ ΣΟ ΠΟ΢ΙΜΟ ΝΕΡΟ
    Η καταλληλότητα των υλικών (σωληνώσεων, κλπ.) σε επαφή με το πόσιμο νερό,
    ρυθμίζεται από το αρθ. 10 της Τ2/2600/01 ΚΤΑ και η ανώτατη επιτρεπόμενη
    συγκέντρωση του στοιχείων που προκύπτουν από μετανάστευση στο πόσιμο νερό
    θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την κείμενη νομοθεσία (ΚΤΑ Τ2/2600/01, (ΥΕΚ
    892/Β’/11.7.01) «Ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης»,), η οποία έχει
    εκδοθεί σε εναρμόνιση με την οδηγία 98/83 της Ε.Ε. και τις κατευθυντήριες οδηγίες
    του Π.Ο.Τ.
    Δ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΤΘΗ΢Η ΚΑΙ ΕΛΕΓΦΟ΢ ΕΥΑΡΜΟΓΗ΢ ΣΗ΢ ΕΓΚΤΚΛΙΟΤ
    Η εφαρμογή της παρούσας εγκυκλίου θα παρακολουθείται από την Δ/νση Τγειονομικής
    Μηχανικής και Τγιεινής Περιβάλλοντος του Τπουργείου
    Οι φορείς που διενεργούν δειγματοληπτικούς ελέγχους συντάσσουν εκθέσεις ποιότητας
    πόσιμου νερού που αφορούν σε στοιχεία της ποιότητας πόσιμου νερού όλης της
    ΑΔΑ: ΒΙΦ5Θ-1Χ89
    επικράτειας σε τριετή βάση και αποστέλλονται στη Δ/νση Τγειονομικής Μηχανικής και
    Τγιεινής Περιβάλλοντος του Τ.Τ., η οποία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 98/83
    Ε.Ε ενημερώνει αντίστοιχα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,
    Σονίζεται ότι από την τριετία 2011-2013 η σύνταξη των εκθέσεων γίνεται σύμφωνα με τις
    απαιτήσεις σύνταξης εκθέσεων ποιότητας πόσιμου νερού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
    ανάλογα με τον πληθυσμό (άνω των 5.000 και κάτω των 5.000 κατοίκων) .
    Η παράβαση των ρυθμίσεων της παρούσης εγκυκλίου συνεπάγεται διοικητικό,
    πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο για του παραβάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή