Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Έχω και εγώ τις απορίες μου!

       Αυτή την εβδομάδα κοινοποιήθηκαν διάφορες ανακοινώσεις σχετικά με έργα και ημέρες στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου.

       Πρώτα βγήκε ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς και δήλωσε μεταξύ άλλων: "Το χρέος του δήμου Κύμης-Αλιβερίου σήμερα, ανέρχεται συνολικά σε 2.360.000€  , με την παρούσα δημοτική αρχή να έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με  κατασχέσεις, διαταγές πληρωμών κλπ από οφειλές του δήμου προς τρίτους."
     Απορία 1η: Δηλαδή   ο τέως Δήμαρχος κ. Θωμάς, ο οποίος παρέλαβε πέντε Δήμους, εκ των οποίων οι δύο σε κακή οικονομική κατάσταση και μάλιστα ο Ταμυναίων ,με χρέος 8.000.000ε., κατά δήλωσή του που δεν αμφισβητήθηκε,  το μείωσε για όλο το Δήμο στα 2.360.000ε; Που είναι η αλήθεια;Με τι χρέος συνολικά των Δήμων παρέλαβε ο κ. Θωμάς;
      Μετά ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Κύμης κ. Αλ. Θεοδώρου, απαντώντας σε δήλωση του κ. Δ. Θωμά, κοινοποίησε κατάσταση με χρηματικά ποσά προς τα αθλητικά σωματεία του Δήμου. 
      Απορία 2η: Μπορούμε να έχουμε τα τυπικά στοιχεία της κατάστασης που κοινοποιήθηκε, δλδ αριθμό απόφασης ΔΣ ή ΑΔΑ Δι@γειας ή απόφασης οικονομικής επιτροπής; Μήπως κάποιο αθλητικό σωματείο που πήρε τα χρήματα μπορεί να μας ενημερώσει σχετικά;
     Όλες οι ανακοινώσεις   πρέπει να συνοδεύονται με  στοιχεία και όχι του τύπου των προεκλογικών δηλώσεων

8 σχόλια:

  1. ΤΑ 8.000.000 ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ; ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ; ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ το έχει διαψεύσει κανένας; Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΧΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ Κ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ ΘΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΧΡΕΟΣ. ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ ΚΑΤΣΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Κε Μαργέλη,ο τέως Δήμαρχος σαν έμπειρος αυτοδιοικητός εφόσον κατά δήλωση του παρέλαβε χρέος 8.000.000 ευρώ,όφειλε άμεσα να προσφύγει σε οικονομικές ελεγκτικές υπηρεσίες (ορκωτούς λογιστές) έτσι ώστε να διαπιστωθεί η αλήθεια.Δεν το έπραξε.Εάν είχε γίνει ενδελεχής οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος θα υπήρχαν όλα τα στοιχεία εγγράφως και όχι κατα δήλωση.΄Ετσι θα υπήρχαν απαντήσεις στα δύο ερωτήματα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΕΟΣ. ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ;;; ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟ......ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ Γ@........ΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί φίλοι, όλοι έχουμε τις ίδιες απορίες αλλά και αμφιβολίες και θα τα ψάξω όλα, αλλά δεν νομίζω ότι ο ορίζοντας είναι τόσο καθαρός. Συμφωνώ απόλυτα ότι έπρεπε να ερευνηθεί το θέμα αλλά και για τους 5 Δήμους, αφού πλέον δημιουργούσαν κάτι νέο και να υποβάλλονται οι ετήσιοι απολογισμοί και είναι ανησυχητικό που η νέα δημοτική αρχή αρνείται τον έλεγχο προ του 2010. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει κάποια τάξη και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους. Κάθε στοιχείο επίσημο δεκτό.Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΔΑ:Ψ4ΤΘΩΛΡ-ΙΑΒ,ΑΡ.ΠΡΩΤ.23201/22-9-2014,ΑΡ.ΑΠΟΦ.174/2014 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
      Α.ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2011-12-13-14(ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΜΕΧΡΙ 31-8) ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ.
      Β.ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΕΩΣ ΣΥΝΝΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΟ ΤΟΥ 2010.Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΗΜΟΥΣ.

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ αναγνώστη
    δεν διαφωνώ αλλά πιστεύω ότι δεν μπορείς να φτιάξεις μια οικοδομή από το ρετιρέ. Ότι ο κ. Θωμάς έπρεπε να τους είχε στείλει όλους στα σίδερα, εφόσον έχει δίκαιο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.Είναι θέμα μελέτης γιατί δεν το έκανε. Αλλά πιστεύω ότι ο έλεγχος στους 5 δήμους χρονικά θα γίνει με την επόμενη δημοτική αρχή, αν γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή