Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Περί σήματος Τηλεόρασης και Digea

engel axil antenna uhf panel 14db photo     Την Δευτέρα   29  Δεκεμβρίου   2014 και κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ο υποφαινόμενος, ως Σύμβουλος της Δ.Κ.Κύμης, έθεσα το ερώτημα για το θέμα του τηλεοπτικού σήματος στην περιοχή και όχι μόνο, λαμβάνοντας υπόψη ότι το μεν ψηφιακό σήμα δεν καλύπτει πλήρως την περιοχή αλλά και γιατί υπάρχουν διακοπές εκπομπής, αλλά και γιατί το αναλογικό σήμα εκτός του ότι θα διακοπεί, έχει πάρα πολλά προβλήματα.
     Για το  θέμα των κεραιών της ψηφιακής τηλεόρασης ο Αντιδήμαρχος,κ. Θεοδώρου που παρ ευρίσκετο, ανέφερε ότι έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον Δήμο και περιμένει την απόφασή του.
     Αυτή τη στιγμή η κατάσταση συνεχίζεται στο ίδιο πλαίσιο. Οι μισοί βλέπουν και οι μισοί δεν βλέπουν, αλλά όλοι πληρώνουν και η ΝΕΡΙΤ εκπέμπει τρία κανάλια, ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ-ΣΠΟΡΤ και ΝΕΡΙΤ HD, χώρια τα μικρά  ιδιωτικά που εκπέμπουν μέσω ΝΕΡΙΤ
     Τι συμβαίνει; 
     Η υπουργική απόφαση 27217/14-7-2013, για την εγκατάσταση κεραιών καθορίζει ότι την  δυνατότητα τοποθέτησης χαμηλής ισχύος αναμεταδοτών  (gap fillers) για την ψηφιακή τηλεόραση, χωρίς άδεια από το κράτος, αλλά από τον πάροχο δικτύου, δλδ την Digea,   με λεφτά όμως  των Δήμων.
     Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 13.02.2015, ο Σύμβουλος του Δήμου κ. Βλάχος Αναστάσιος, έθεσε το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, αναφερόμενος σε προβλήματα λήψεως του σήματος στην περιοχή της Δ.Ε. Κονιστρών. Άρα το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Κύμης.
      Παρά την προσπάθεια του κ. Θεοδώρου, Αντιδημάρχου Δ.Ε. Κύμης να καταθέσει κάποιο έγγραφο που προφανώς θα έδειχνε κάποιες ενέργειες που έχουν γίνει και προφανώς για να μη συζητηθεί,  το θέμα τέθηκε  σε ψηφοφορία και αποφάσισε η πλειοψηφία να μη συζητηθεί. 
      Γιατί; Εγώ πάντως που παρευρισκόμουν δεν κατάλαβα. Όποιος κατάλαβε παρακαλείται να μας ενημερώσει.
      Πληρώνουμε όμως κανονικά. Και τα λεφτά για τους αναμεταδότες δεν είναι και λίγα.
      Θα βρεθεί κάποιος να μας ενημερώσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου