Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Αντί Μνημοσύνου για την επέτειο θανάτου του Γ.Ν.Παπανικολάου.


     Ποτέ ο κόσμος δεν πρόκειται να ξεχάσει τον Γεώργιο Ν. Παπανικολάου, από την Κύμη, γιατί είναι ο αξεπέραστος ιατρός της ανθρωπότητας. Αντί μνημοσύνου παραθέτουμε ένα σύντομο βιογραφικό του.  Ο διάσημος γιατρός-ερευνητής Γεώργιος Παπανικολάου γεννήθηκε στην Κύμη και μεγάλωσε εδώ. Σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία. Το 1913 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου του δόθηκε η δυνατότητα να αφοσιωθεί στην ιατρική και εργαστηριακή έρευνα. Είναι παγκόσμια γνωστός από την μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που επινόησε (PAP TEST) η οποία αποδείχθηκε και αποδεικνύεται σωτήρια για εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Το πατρικό του σπίτι σώζεται στην Κύμη και πρόσφατα ανακαινίσθηκε κατά την Δημαρχεία του Δ. Θωμά, και χρησιμοποιείται για τους σκοπούς του Ινστιτούτου Παπανικολάου . 

     

11 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός από τα άκομψα σχόλια, διαγράφονται και τα ανόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Η ΜΟΝΗ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΕΝ ΖΩΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Η ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (www.inpap.org.) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτός από τα ανώριμα φρούτα υπάρχουν και άνθρωποι, ίσως γι' αυτό τους λένε και φρούτα. Το intzou είναι ένα καθαρά ενημερωτικό ιστολόγιο για θέματα που αφορούν την Κύμη. Δεν είναι ειδησιογραφικό και δεν επιδοτείται από κανέναν, δεν έχει διαφημίσεις, ούτε παίρνει οδηγίες ή κατευθύνσεις, ούτε χαράζει γραμμή . Και επίσης οι καθημερινοί 200 αναγνώστες του δεν υποχρεώνονται να το διαβάζουν. Θέλουν και το διαβάζουν.
    Για το θέμα του ιστολογίου δεν γνωρίζω τους λόγους της μη λειτουργίας. Θα πρέπει να ρωτήσετε το νέο ΔΣ του ινστιτούτου, έστω και αν η διακοπή έγινε από το προηγούμενο ΔΣ.
    Τώρα επειδή ενοχλήθηκε κάποιος που ανέφερα ότι ανακατασκευάσθηκε επί Δημαρχίας Θωμά, τι να κάνουμε, έτσι λέει η ιστορία, όπως λέει ότι το κλειστό γυμναστήριο Κύμης, έγινε επί Δημαρχίας Χρήστου Θεοδώρου. Η αλήθεια δεν αλλάζει ανάλογα με τις επιθυμίες κανενός.
    ΣΗΜΕΡΑ ΌΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ. Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΏΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. KE ΜΑΡΓΕΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 20-10-2014 ΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΕΣ.ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 24/2014 ΜΕ ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.327/23-10-2014,ΑΔΑ:ΩΞ7ΠΟΞΠ8-ΝΞΦ.ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν αμφισβητώ αυτά που λέτε, αλλά τι μπορώ να σας απαντήσω; Εάν είχε γίνει δεκτή η πρότασή μου για την αλλαγή του καταστατικού και την τοποθέτηση του Προέδρου της Δ.Κ.Κύμης της 13 Φεβ. 2013, μόνιμα στο ΔΣ του Ινστιτούτου θα μπορούσα να σας απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ. ΣΑΝ ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του, άλλα δικαιολογημένα άλλα αδικαιολόγητα, άλλα ανακοινώσιμα και άλλα όχι. Καλή Σαρακοστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή