Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Πάνε και τα κούλουμα!


    Θυμάμαι από την εποχή του Δημάρχου Σιδεράκη  και αφού ανακατασκευάστηκε η πλατεία της Παραλίας, μία από τις χειμερινές εκδηλώσεις που έδινε κάποια πνοή στα μαγαζιά, ήταν η εορτή της Καθαράς Δευτέρας.

    Επί Σιδεράκη υπήρχε μπουφές με διάφορα νηστίσιμα, γαρίδες, λαγάνες, ταραμάδες,  διάφορα ποτά και χορός και τραγούδια και μπόλικος χορός.
    Στη συνέχεια επί Θωμά, το πράγμα οργανώθηκε ακόμα καλύτερα, με χορευτικά, γαϊτανάκι, διαγωνισμούς χαρταετού κ.α., ίσως γιατί βρέθηκαν στις κατάλληλες θέσεις τα κατάλληλα άτομα, όπως η Αντιδήμαρχος κ. Μπάτσα Αρετή και η δραστήρια υπάλληλος του Δήμου κ. Ελευθερία Γλυκού, η οποία και έπαιρνε τηλέφωνα προκειμένου να πάρει προσφορές από τα διάφορα καταστήματα και εταιρείες. Μάλιστα τα δύο τελευταία χρόνια της κάναμε και πλάκα, επειδή λόγο κακοκαιρίας της έμειναν οι φασολάδες.
    Εφέτος τι έγινε; Γιατί οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται, ότι αν και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κύμης είναι από την Παραλία, δεν οργάνωσε τίποτε, ώστε να δουλέψουν και αυτοί;
    Λένε ψέματα γιατί θέλουν να εκθέσουν πρόσωπα και καταστάσεις;
    Εάν οι καταγγελίες που έγιναν δεν είναι αληθινές ας μας δώσει κάποιος στοιχεία, ώστε να διαψεύσουμε τους συκοφάντες.
    Θα λειτουργήσουμε ως πολλαπλασιαστές επικοινωνίες και για τα καλά και για τα κακά.
    Εύχομαι οι καταγγελίες να μην ευσταθούν και ελπίζω του χρόνου καλύτερα!

15 σχόλια:

  1. ΑΑ ΡΕ ΑΓΓΕΛΕ.....ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες γιατί δεν βγαίνουν οι ίδιοι; Τι φοβούνται; Γιατί πρέπει να βάλουν εσένα κε Μαργέλη να τα πεις; Δεν το έχεις καταλάβει γιατί; Βάζουν εσένα γιατί εσύ είσαι καθαρός ενώ αυτοί είναι βρομιάρηδες και φοβούνται το γιουχάρισμα. Αλλά θα θα σου έβγαζα το καπέλο αν τους κατονόμαζες δημόσια να πάρουν αυτοί την απάντηση και όχι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά...
    Ναι, πάρε δύο τηλέφωνα στην Παραλία στα μαγαζιά και θα ακούσεις και εσύ αυτά που άκουσα και εγώ. Οι πηγές μου είναι ορατές και ανοικτές. Και να υπολογίσεις ότι δεν έγραψα τις εκφράσεις που μου είπαν.
    Η ουσία όμως είναι άλλη.
    Είναι πραγματικές οι καταγγελίες ή τα παράπονα στην ουσία; Λένε αλήθεια; Τα σχόλια και των δύο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι αλήθεια.
    Με αξιόλογο άτομο της Δημοτικής Αρχής για άλλο θέμα που μιλούσαμε, με διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνέχεια στο Δήμο και ότι όλα θα γίνουν και μάλιστα καλύτερα. Λοιπόν αφήστε την καραμέλα ότι με βάζει κάποιος άλλος να γράφω και κοιτάξτε δίπλα σας τι συμβαίνει, εάν θέλετε το καλό του τόπου σας και μην εκνευρίζεστε με την προσπάθεια που κάνω προσωπικά και πιέστε προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν με απασχολεί τι θα γίνει μετά από 4-5 χρόνια με τις δημοτικές αρχές, μην κοιτάτε πίσω. Πρέπει η δημοτική αρχή να επιτύχει για το καλό των δημοτών. Το παρελθόν είναι ιστορία, η ιστορία διδάσκει αλλά δεν επαναλαμβάνεται και όταν επαναλαμβάνεται είναι σαν φάρσα.
    Άντε μπράβο, με εκνευρίσατε. Μόλις γράψουμε κάτι στραβό, πρέπει κάποιος να με έβαλε. Και όταν γράφουμε κάτι καλό, τότε ποιος μας έβαλε;
    Καλή σαρακοστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζεις ότι με αυτό τον τρόπο βοηθάς τη δημοτική αρχή; Είσαι πολύ λάθος. Το μόνο που κάνεις είναι να γελάει ο κόσμος με αυτά που γράφεις. Υπονοούμενα , δήθεν, μήπως, μου είπαν, αν αληθεύει, είναι λέξεις που λέγονται από ανθρώπους του χαβαλέ και όχι από σοβαρούς. Σταμάτα να γράφεις μ.......ες στο ίντζου και πλησίασε τους δημοτικούς συμβούλους και ρώτα τους πως μπορείς να τους βοηθήσεις και άσε τους πεθαμένους Θωμάδες. Απ' αυτούς ο τόπος δεν περιμένει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ
    με το να χάνεις την ψυχραιμία σου αποδεικνύεις ότι έχω δίκαιο με αυτά που γράφω αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζεις και την έλλειψη επιχειρημάτων.
    Προσπαθείς να επιβάλεις λογοκρισία στα σχόλια, που τα χαρακτηρίζεις άκομψα για να μην κατέβω στο επίπεδο που χρησιμοποιείς, αλλά ταυτόχρονα αποφεύγεις πάντα να σχολιάσεις την αλήθεια και η αλήθεια δεν ανατρέπεται ούτε μπορείς να την κρύψεις για πολύ καιρό.
    Ως για το πως βοηθάω την δημοτική αρχή, θα ήθελα να ψάξεις να βρεις άν άλλος "παραδίδων" πρόεδρος τοπικού Συμβουλίου προγραμμάτισε τρεις(3) συνεδριάσεις για την ενημέρωση της νέας τοπικής Αρχής, εάν άλλος Πρόεδρος παρέδωσε πλήρες και οργανωμένο αρχείο σε έντυπη αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή.
    Τέλος τα Συμβούλια συνεδριάζουν σε ανοικτές συνεδριάσεις και τα θέματα ακολουθούν την ημερησία διάταξη. Ψάξε λοιπόν να δεις τι θέματα, γραπτώς έχω θέσει και τι από αυτά έγινε για να μάθεις πως μπορείς να βοηθήσεις φανερά και όχι εκ του πονηρού μια νέα τοπική αρχή.
    Η σύγκριση με προηγούμενες Δημοτικές αρχές αποτελεί υποχρέωση και σημείο ελέγχου και είναι όπως είπαμε ιστορία πλέον και η ιστορία διδάσκει.
    Τώρα, εάν αυτά που γράφω προκαλούν το γέλιο με κάνει ιδιαίτερα ικανοποιημένο, γιατί το γέλιο είναι δύσκολο στις μέρες μας.
    Τέλος, εάν δεν γελάς με αυτά που γράφω, μην διαβάζεις το intzou, μου αρκούν οι τρεις χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα πέντε αναγνώστες του προηγούμενου μήνα.
    (Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα 3.595)
    Ευχαριστώ για τις ευκαιρίες που μου δίνεις να επικοινωνώ με αναγνώστες μου, έστω και "Ανώνυμους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το προηγούμενο σχόλιο είναι ασαφές και άκομψο. Ένεκα τούτων διαγράφεται μετά πολλών επαίνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χαρακτηρισμός " κακώς" αποτελεί υποκειμενική δική σας κρίση, δεν έχετε το δικαίωμα να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο αφού γράφετε "Ανώνυμα" και σε ξένο ιστολόγιο. Εγώ μπορώ να γράφω αυτά που πιστεύω, αυτά που μαθαίνω και ας τα διαβάζω μόνο εγώ.
      Περί του σχολίου σας όμως, εκτός του ότι η φρασεολογία είναι άκομψη, είναι και ακατανόητο. Τι θέλετε να πείτε. Μπορείτε να γίνεται σαφής; Θα το διαγράψω πάλι σε δύο ημέρες,όχι γιατί με αυτό το δικτατορικό ύφος προσπαθείτε να το επιβάλετε, αλλά προκειμένου να δώσω την ευκαιρία σε όποιον έχει διάθεση να το σχολιάσει και να το ερμηνεύσει!

      Διαγραφή
  9. ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ ΑΓΓΕΛΕ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Η ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΟΥ.....ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΗ ΣΟΥ ΒΛΕΠΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την ξέρω την κυρία, σχολιάζει διάφορες αναρτήσεις αλλά δεν έχουμε πάντα τις ίδιες απόψεις και αυτό είναι καλό και για τους δυο μας.

      Διαγραφή
  10. Κύριε Μαργέλη, πήρα ένα φίλο μου στην Παραλία Κύμης που έχει ταβέρνα και μου είπε γελώντας: Τι μ@λ@κίες λέει πάλι ο Μαργέλης;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή ο φίλος σου στην Παραλία θα είχε πρόβλημα εάν είχε πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια;Υπάρχει μήπως και καμιά φωτογραφία από την κοσμο-πλημμύρα της Καθαρής Δευτέρας στην Παραλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατάλαβα......ήθελες Άγγελε να τρίψεις το πιπέρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή