Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

«ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ»


   

    Παραθέτω αυτούσιο το έγγραφο του Δημάρχου Κύμης - Αλιβερίου, που αφορά την αποπεράτωση του περιβάλλοντος χώρου του «ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ», έργο που κατασκευάσθηκε από τον Δήμαρχο κ. Θωμά Δημήτριο στο γνωστό για τους Κυμαίους χώρο του Μυλωνοπούλειου, που παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.
    Είναι προς τιμήν του κ. Μπουραντά που με την ενέργειά του αποδεικνύει την συνέχιση στην ουσία του Δήμου και ότι είναι υπεράνω μικροτήτων. Ελπίζουμε να συνεχίσει και με τα υπόλοιπα σε εξέλιξη έργα, όπως Β΄Βιολογικός σταθμός κλπ.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΜυλωνοπούλειοΘΕΜΑ : «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης».
Σχετικά : A.Π. 919/31-10-2013 προς Υπ/ργό Παιδείας Κο Συμ. Κεδίκογλου.
     Κύριε Περιφερειάρχη,
 Σας στέλνω αντίγραφο του σχετικού εγγράφου, για ενημέρωση σχετικά με το Κέντρο Περιβαλ/κής Εκπ/σης Κύμης και επί πλέον θέλω να προσθέσω και τα εξής :  Aρχικά η εκτίμηση της υπηρεσίας, για την Περίφραξη και την διευθέτηση του Περιβάλλοντος χώρου του “ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ” ήταν ότι απαιτείται το ποσό των 400.000 €.


 Από την πλευρά μου είχα προτείνει αυτό το ποσό να ενταχθεί στην  ΣΑΕΠ 056/2 και φυσικά όχι στους ΚΑΠ, αφού όλοι γνωρίζαμε ότι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς πόροι (Κ.Α.Π) των Περιφερειών, στον Τομέα των επενδύσεων έχουν διατεθεί για τα πλεονάσματα και επομένως δεν φαινόταν ότι θα αποδοθούν στις Περιφέρειες.
Παρ’ όλα αυτά η Περιφέρεια, το 2014 ενέταξε στους ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και όχι στην  ΣΑΕΠ 056/2, το ποσό των 600.000 €, αντί των 400.000 €,με αποτέλεσμα το έργο να παραμείνει ημιτελές και αν δε αλλάξει κάτι  από πλευράς Περιφέρειας, το έργο θα συνεχίσει να παραμένει ημιτελές, αφού οι ΚΑΠ για επενδύσεις δεν διατίθενται πλέον.  Αλλά και το ποσόν είναι αδικαιολόγητα υψηλό , αφού και οι 400.000 € πιστεύουμε ότι είναι υπερβολικό ,ποσό κάτι που θα αποδειχθεί και στον διαγωνισμό αν οι προσφορές κατατεθούν όπως πρέπει, δηλαδή σε ανταγωνιστικό κλίμα.
     Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτείνω να ενταχθεί το ποσό των  400.000 € για την ολοκλήρωση του έργου,
«ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ»
σε ΣΑΕΠ της Περιφέρειας που έχει χρηματοδότηση, γιατί είναι κρίμα να καθυστερεί ένα τέτοιο έργο, αφού με την λειτουργία του θα προσθέσει μία εκπαιδευτική δραστηριότητα σχετική με την Προστασία του Περιβάλλοντος  κάτι που ταιριάζει ιδιαίτερα στην Κύμη και στην ευρύτερη περιοχή, που έχει ανάγκη από παρόμοιες πρωτοβουλίες.
  
   Ο Δήμαρχος

      Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς

14 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ, ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΛΠ. ΣΤΟ Νο 53 ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ 2.400.000,00 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006.ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΗ,ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ αναγνώστη
    είχα την τύχη να λάβω γνώση του πίνακα των έργων που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και οφείλω να ομολογήσω ότι τα έργα που ενέκρινε και μερίμνησε να τύχουν οικονομικής υποστήριξης ο κ. Μπουραντάς, ήταν πολλά.
    Δυστυχώς για εμάς τους Κυμαίους δεν ήταν ανάλογα των άλλων περιοχών, αλλά αυτά ήταν προεκλογικά, πέρασαν και τελείωσαν είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε. Σημασία τώρα έχει να προχωρήσουν αυτά που είναι σε εξέλιξη και η εμπειρία του κ. Μπουραντά, θα πρέπει να είναι αποτελεσματική. Θα δούμε και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επαινούμε κάθε καλή ενέργεια.Εκ των αποτελεσμάτων θα βγουν τα συμπεράσματα.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ ΜΑΡΓΕΛΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΤΡΕΧΑΣ; ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ. ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν συγχαίρει κάποιος κάποιον για κάτι που έκανε, δημιουργεί προϋποθέσεις για μια καλή συνέχεια. Από που τεκμαίρεται το " Παπατρέχας ";
    Μακάρι να διαψεύσει τους επικριτές του και να κάνει και δικά του έργα, αφού ολοκληρώσει αυτά που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι. Άλλωστε στην Κύμη το έχουμε συνηθίσει αυτό, γιατί και ο Θωμάς συνέχισε και ολοκλήρωσε τα έργα του Σιδεράκη, όπως ο Α΄Βιολογικός Σταθμός. Που είναι το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια ξεκίνησαν οι προηγούμενοι; Εννοείς αυτά που είχαν παρατήσει; Από κάθε σχόλιό σου βγαίνει το συμπέρασμα δοξάστε το Θωμά ΕΛΕΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΜΕΣΑ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ......ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ.......ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ " Έ Λ Ε Ο Σ ".
    Απορρίπτεις τα έργα κάποιου για να είναι ανώδυνη η σύγκριση.
    Εθελοτυφλεί όταν δεν τα βλέπει κάποιος, όχι βέβαια ότι δεν μπορούσε να κάνει και άλλα, αλλά αυτά που έγιναν είναι αυτά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Η αλήθεια δεν αλλάζει, είτε σας αρέσει είτε όχι. Ας κάνουν και οι υποστηριζόμενοι από εσάς για να τα συγκρίνουμε. Αύριο θα σας έχω φωτογραφίες για του λόγου το αληθές. Χαίρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κομψά και ψύχραιμα λεβέντες, για να μου δίνετε την ευκαιρία να σας απαντάω και να μην σας διαγράφω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά, οι Θωμάδες σταμάτησαν να γράφουν γιατί τρέχουν με τα δικαστήρια αυτή την περίοδο και έβαλαν εσένα κε Μαργέλη να κάνεις τον μπλόκερ; Τι να απαντάς εσύ; Οι Θωμάδες πρέπει να απαντάνε και να απολογούνται.. Εσύ δεν έχεις καμιά δουλειά. Με αυτό που κάνεις πέφτεις πολύ χαμηλά. Μην ξεχνάς τα παράσημα που σου έχει δώσει η πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Ανώνυμε
    από την μέχρι τώρα ανταλλαγή απόψεων έχω καταλήξει σε τρία συμπεράσματα :
    1ον. Υπάρχει μεγάλο μίσος προς τον Θωμά εκ μέρους σου και επειδή διατηρείς την Ανωνυμία, για να μην εκτεθείς προφανώς, που εγώ το λέω ανανδρία, γράφεις ότι θέλεις χωρίς να έχεις αποδείξεις και παραποιώντας την πραγματικότητα.
    2ον. Δεν μπορείς να μην έχεις διακρίνει ότι ποτέ δεν υποστηρίζω το Θωμά για θέματα προσωπικά του και μάλιστα για θέματα που έχει και δικαστική εμπλοκή. Αλλά δεν είναι δυνατόν να μη βλέπω τα έργα που φέρνουν τη σφραγίδα του, γι' αυτά γράφω.
    3ον. Είναι σίγουρο ότι θα ήταν καλύτερα για οποιαδήποτε αρχή να μην υπάρχει αντίθετος λόγος και κριτική και αυτό επιδιώκεται, όχι μόνο από εσένα αλλά και από άλλους, ώστε να με πείσετε να μην γράφω. Τα δε παράσημα μου τα έδωσε η πατρίδα γιατί αξιολόγησε εμένα και καλά θα κάνεις να μην ανακατεύεις το ένα με το άλλο, εκτός αν στερείσαι επιχειρημάτων, όπως με αξιολόγησαν και οι Κυμαίοι και με τίμησαν με την ψήφο τους. Και γι΄ αυτούς γράφω και θα γράφω και τα προηγούμενα καθήκοντά μου σαν Πρόεδρος του Συμβουλίου αποτελούν "βάση δεδομένων" για μελλοντική χρήση, ανεξάρτητα καθηκόντων ή θέσεως. Και έχω πολλά ακόμα, αλλά κάθε πράγμα στην ώρα του, άλλωστε έχουμε άλλα 4 χρόνια μπροστά μας και πολύ ιστορία πίσω μας.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ κ Μαργέλη πέφτεις έξω γιατί πρώτη φορά σου γράφω και τελευταία. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Θωμάς είναι μπλεγμένος με δικαστικές υποθέσεις και δεν γράφω ότι θέλω. Πίσω από τα έργα που εσύ βλέπεις, εγώ βλέπω άλλα πράγματα τα οποία δεν μπορώ να σου αναφέρω διότι βρίσκονται και επεξεργάζονται από την Δικαιοσύνη. Πολύ σύντομα θα τα μάθεις. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ κ Μαργέλη κάνεις λάθος διότι πρώτη φορά σου γράφω αλλά και τελευταία. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ Θωμάς είναι μπλεγμένος με δικαστικές υποθέσεις και δεν γράφω ότι θέλω.Πίσω από αυτά τα έργα που εσύ βλέπεις, εγώ βλέπω άλλα πράγματα τα οποία διερευνώνται από την δικαιοσύνη. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή