Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τα έργα αποτελούν τον καμβά της Ιστορίας!

         Μπορεί ο καθένας να αμφισβητεί το πρόσωπο και την προσωπικότητα του καθενός, μπορεί να μην συμφωνεί με τα πιστεύω του άλλου, μπορεί σε όλα τα θέματα τα υποκειμενικά να θέτει ερωτήματα , αλλά δεν μπορεί να αμφισβητεί αντικειμενικά θέματα, όπως αυτά που έχουν μεταφερθεί σε δικαστικές αίθουσες, εάν δεν υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
        Σε καμιά περίπτωση όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί τα έργα που έχουν γίνει και είναι ορατά και σε κοινή θέα. Μπορεί να αμφισβητεί τον τρόπο που έγιναν, αλλά όχι την ύπαρξή τους. Βέβαια μπορεί πατέρες του έργου να είναι πολλοί, όλοι όμως ξέρουμε την μητέρα του έργου, γιατί αυτή το έκανε.
     
Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι με βάση το πρόγραμμα του Δημήτρη Θωμά, η Κύμη είχε δύο στοιχεία επί των οποίων έπρεπε να στηριχθεί για το μέλλον της:
        - Λιμάνι Κύμης :Το σχεδίασε, βρήκε τους πόρους και ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση. Και μη βρεθεί κανένας να μου πει ότι κάποιος άλλος το έφτιαξε, γιατί μέχρι και την προεκλογική περίοδο μόνο από το χάρτη το ήξεραν και μάλιστα υπάρχουν και δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι ούτε την μελέτη δεν γνώριζαν λέγοντας ότι " ένα καραβάκι από την Σκύρο πάει, τι χρειάζεται η επέκταση;".
        - Γ.Ν. Παπανικολάου: Αγοράσθηκε το σπίτι που έζησε ο μεγάλος Κυμαίος ευεργέτης της ανθρωπότητας, ανακατασκευάσθηκε και παραδόθηκε, έστω και την τελευταία στιγμή, μέσω της νέας δημοτικής αρχής στους Δημότες. Ελπίζω να το αξιοποιήσουν ανάλογα.
        Εκτός όμως από τα παραπάνω θα αναφέρω εν συντομία και τα παρακάτω έργα μεγάλης σημασίας για την Κύμη και όχι μόνο:
        - Α΄ Βιολογικός Σταθμός
        - Ιστορικό Κέντρο Κύμης.
        - Κέντρο Περιβαντολλικής Εκπαίδευσης
        - Αντικατάσταση του μεγαλύτερου δικτύου ύδρευσης
       - Έναρξη ανακύκλωσης απορριμμάτων.
        Από πλευράς πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας καθιερώθηκαν πλήθος εκδηλώσεων  με πρωτεύοντα τον αγώνα ανάβασης αυτοκινήτων Παραλίας - Κύμης, αγώνας  που περιλαμβάνεται και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων.
        Φτιάχτηκαν με άσφαλτο δρόμοι αγροτικοί με πρωτεύοντα αυτόν που οδηγεί από την Κύμη ,μέσω Μισόκαμπου. στο Σουτσίνι καθώς και άλλοι πολλοί που δεν είναι δυνατόν να τους αναφέρουμε τώρα. Επίσης δημιουργήθηκαν χώροι στάθμευσης οχημάτων απέναντι από το ΚΤΕΛ και δίπλα στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κύμης και τόσα άλλα θέματα όπως η υπογειωποίηση των ηλεκτροφόρων καλωδίων στο Κέντρο της Κύμης και πολλά άλλα όπως πλατείες, στενά με πλακόστρωτα,  του Αγίου Κυπριανού, κ.α. 
      Δεν τελειώνουν! 
      Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τον αγώνα που έδωσε ο Δημήτρης Θωμάς για την διατήρηση στην Κύμη του Ειρηνοδικείου, του ΙΚΑ, της Εφορίας καθώς και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου.
      Αυτά λοιπόν και τόσα άλλα που δεν ανέφερα, αλλά που υπάρχουν ανάμεσά μας είναι πράξεις και έργα που έγιναν και δεν μπορούν να τα διαγράψει κανείς   είτε του  αρέσει είτε όχι.   Η ιστορία θα τα χρεώσει ανάλογα . 





10 σχόλια:

  1. Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΈΡΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΕΧΑΣΕ Κ ΜΑΡΓΕΛΗ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ. ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΤΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΣΠΑ. Ο ΘΩΜΑΣ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.egnomi.gr/article.php?id=48323&category_id=6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://eviapost.blogspot.com/2014/04/22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έργα αποτελούν τον καμβά της Ιστορίας!
    Το μένος εναντίον του Θωμά είναι τόσο μεγάλο, που ούτε τα κείμενα που σχολιάζετε δεν τα διαβάζετε και αν τα διαβάζετε δεν τα καταλαβαίνετε και αν τα καταλαβαίνετε τα παραποιείτε.
    Βασικά έχετε πρόβλημα.
    Θα πρέπει και εσείς να περιμένετε τους ορκωτούς λογιστές και να μη βγάζετε εύκολα συμπεράσματα.
    Ναι είναι γεγονός ότι τα έργα είναι μιας 4ετίας, για την ακρίβεια 3,5 ετών, γιατί τότε ήμουν στο Δήμο. Ως για τα οικονομικά δεδομένα φαντάζομαι ότι μόνο οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου θα είναι σε θέση να απαντήσουν.
    Διερωτώμαι όμως γιατί τόσο μίσος και τόσο πάθος;
    Τι σας έκανε ο Θωμάς; Μήπως γι΄αυτό σχολιάζετε ως "Ανώνυμοι";
    Τι ζητήσατε και δεν σας το έκανε; Και ήταν νόμιμο αυτό που ζητήσατε; Και φυσικά δεν θα ήταν γιατί αν ήταν θα το αναφέρατε επώνυμα.
    Θα συγκρίνουμε τα έργα κάποτε και θα τα λέμε, αλλά που να σας βρούμε μέσα στους "Ανώνυμους"; Τότε θα είστε πάλι "Ανώνυμοι" ενάντια σε κάποιους άλλους επώνυμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΜΒΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΥΠΕΡ ΘΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ. ΕΑΝ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΤΕ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΑΚΡΑΙΑ ΑΦΟΥ Ο ΘΩΜΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΡΕΜΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άρα θα πρέπει να συγχαρούμε τους φωτογράφους που κατάφεραν να φωτογραφίσουν τα φαντάσματα και να τα βλέπουν προς παραδειγματισμό και οι νέοι διοικούντες.Που να έβαζα φωτογραφίες όλων των έργων!
    Ως για τα έργα-φαντάσματα, όπως διάβασα στα αρχεία που στείλατε, οι καταγγελίες είναι από τους αποκαλούμενους στα ίδια αρχεία, " τζάμπα μάγκες".Αλλά μάλλον δεν το διαβάσατε μέχρι το τέλος, ε;
    Σχετικά με τα δικαστήρια που αναφέρετε συνεχώς, δεν έχω καμία αντίρρηση εάν ο Δ. Θωμάς τελεσίδικα καταδικαστεί να πάει φυλακή, αλλά μέχρι τότε υπομονή.Επί του θέματος έχω τοποθετηθεί πολλές φορές.
    Τέλος, προφανώς δεν με ξέρεις, γιατί αλλιώς δεν θα έγραφες ότι με πληρώνουν για να γράφω, αυτά που γράφω, γιατί θα έπρεπε να με πληρώνουν και οι σημερινοί άρχοντες του τόπου μια και τα καλά τα δικά τους τα γράφω και τα επαινώ.
    Αγαπητέ το να γράφεις επώνυμα αυτά που πιστεύεις, δύο πράγματα χρειάζονται: αλήθεια και θάρρος.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΖΟ.... ΤΑ ΕΡΓΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ..ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ...... Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΌ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θαρθει η ωρα που θα κριθητε και τωτε τα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή