Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Περί λαϊκίστικων λόγων της Λαϊκής Αγοράς Κύμης.

   Πληροφορούμαι ότι αλλαγές τρέχουν στη Λαϊκή Αγορά Κύμης. Έγινε κάτι για το οποίο δεν μας ενημέρωσαν; Τι συμβαίνει;
    Ένα στοιχείο που χρησιμοποιήθηκε μετά φανατισμού κατά την προεκλογική περίοδο για τις προ 6μήνου δημοτικές εκλογές ήταν ο τρόπος λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Κύμης. Και τι δεν είπαν οι διάφοροι υποψήφιοι και οι παρατρεχάμενοι "συμπολιτειοφρουροί" που τους συνόδευαν στις γνωστές αστείες εφόδους στο χώρο της Λαϊκής.
     Η Λαϊκή Αγορά Κύμης που λειτουργεί στο  χώρο ενός θερινού κινηματογράφου επί της οδού Βελισσαρίου, είναι απόφαση του τέως Δημάρχου κ. Δημητρίου Θωμά από τις αρχές της 1ης δεκαετίας του 2000 και έλυσε σοβαρά προβλήματα της πόλεως. Έχω προσωπική εμπειρία μια και το σπίτι μου ήταν σε ένα τέτοιο δρόμο.
    Ο χώρος του παλαιού κινηματογράφου διευθετήθηκε κατάλληλα και διαθέτει αφοδευτήρια και ένα μικρό κυλικείο και καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων και των επισκεπτών του χώρου. Η Λαϊκή λειτουργούσε υπό την επίβλεψη μονίμου υπαλλήλου του Δήμου και από τα έσοδα πληρώνονταν το ενοίκιο του χώρου καθώς και τα έξοδα καθαριότητας και συντηρήσεως και ότι άλλο προέκυπτε.
    Είμαι σε θέση να βεβαιώσω ότι εκτός από το καλοκαίρι στη διάρκεια του έτους τα έξοδα ήταν περισσότερα από τα έσοδα.
    Κατηγόρησαν λοιπόν την τότε Δημοτική Αρχή για κακή διαχείριση, γιατί με το να εξοφλούνται τα έξοδα δεν έμεναν χρήματα για να μπουν στα ταμεία του Δήμου. Όταν ανέλαβαν σταμάτησαν να πληρώνουν.
     Τι έχει αλλάξει; Μήπως πρέπει να μας ενημερώσουν;
     Τώρα πως πληρώνουν το ενοίκιο: Έμαθα ότι πλήρωσαν!  Πως πληρώνουν τα έξοδα καθαριότητας και συντήρησης του χώρου; Έχουν προσλάβει προσωπικό για την λειτουργία της Λαϊκής; Ποιός είναι ο διαχειριστής;
    Τελικά τι έχει αλλάξει προς το καλύτερο; Ποια είναι η διαχειριστική διαφορά που τώρα είναι νόμιμη;
     Ζητήσαμε να μας δοθούν κατά κωδικό τα έσοδα της Λαϊκής και μας απήντησαν με ένα νούμερο! Και βέβαια και κουβέντα για τα έξοδα. Γραπτώς για να τα έχουμε.
     Περιμένουμε μια απάντηση.
     Παρακαλώ βγάλτε ένα δελτίο τύπου να μας ενημερώσετε.
   

       

18 σχόλια:

  1. Maria Hliaxtida Άγγελε............μην τρίβεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη ...............έχουν αναρτηθεί δικές σας αποδείξεις χωρίς αιτιολογία...( πίστεψέ με είναι πολλές ) ....χωρίς καθαρά ονόματα....χωρίς όνομα υπαλλήλου που εισέπραττε τα χρήματα...... το θέμα των λαϊκών το έχει αναλάβει η δικαιοσύνη.....όταν θα σε καλέσει ο ανακριτής, θα σε δω τι θα έχεις να πεις, γιατί για την λαϊκή της Κύμης είσαι εσύ υπόλογος.......μάλλον στρατηγέ δεν γνωρίζεις....επίσης υπάρχουν μαρτυρίες ότι όποιος παραγωγός ή έμπορας δεν είχε πουλήσει αντί χρημάτων έπαιρναν είδος....όπως τυρί...παπούτσια......σαγιονάρες.......τσάντες με ζαρζαβατικά......αυτά τα κενά πως τα κάλυπτες;........για να κόπτεσαι έτσι.....λέω ίσως..... σου τα έφερναν στο σπίτι;. ...παπαγαλίζεις πολλά..... εεεεε .....μάθε λοιπόν ότι είσαι και εσύ τυλιγμένος σε λαδόκολλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν χαίρομαι ιδιαίτερα όταν μία ανάρτηση σχολιάζεται με αυτό τον τρόπο για τους παρακάτω λόγους και φυσικά δεν την διαγράφω γιατί "δουλεύει" για μένα:
    1ον Αποδεικνύει στους αναγνώστες με τι αχρείους αντιπάλους έχω να κάνω που πίσω από ψεύτικα προφίλ κατηγορούν τα πάντα χωρίς το παραμικρό ίχνος θάρρους. Εάν γράφεις την αλήθεια, με το όνομά σου παρακαλώ.
    2ον.Δεν απαντά επί της ουσίας αλλά προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή, με ηχηρό τρόπο.
    3ον. Αποδεικνύει ότι είναι κατευθυνόμενα σχόλια με συγκεκριμένο στόχο και σκοπό.
    Τώρα, επί της ουσίας.
    Υπάρχει απάντηση στα ερωτήματα που έχω θέσει;
    Θα γίνει ενημέρωση εάν υπάρχει κάτι νεότερο;
    Πως πληρώνονται τα ενοίκια; Υπάρχει νέο συμβόλαιο ή αυτό που ίσχυε;
    Πως πληρώνονται τα έξοδα συντήρησης και καθαριότητας;
    Φυσικά δεν κατηγορώ κάποιον για κάτι, αλλά θέλω να μάθω τον νόμιμο τρόπο λειτουργίας.
    Ως γι΄αυτά που με κατηγορεί η σχολιαστής την αφήνω στην κρίση των καθοδηγητών της γιατί οδηγεί το παιχνίδι σε λάθος δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι αλήθεια αυτά που λέει η Ηλιαχτίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαγραφή του προηγούμενου σχολίου έγινε γιατί είναι το αυτό με την απάντηση που έδωσα και όχι κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    2. Η διαγραφή του προηγούμενου σχολίου έγινε γιατί είναι το αυτό με την απάντηση που έδωσα και όχι κάτι άλλο.

      Διαγραφή
  5. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο KONSTANTINOS NIKOLIAS;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα αναφερόμενα για τσάντες κλπ τα θεωρώ γελοία και δεν έπεσε κάτι ανάλογο στην αντίληψή μου, όπως επίσης ότι υπάρχει κάποια δικαστική εμπλοκή γιατί θα έπρεπε να έχω ενημερωθεί, αν και η σχέση του προέδρου του τοπικού είναι μόνο για τον χώρο που γίνεται ή Λαϊκή και όχι με τον τρόπο που γίνεται και τη διαχείρισή της. Αυτό είναι θέμα του Δήμου, εκτός και αν ανατεθούν καθήκοντα.
    Μετά της εκλογές ενημερώθηκα ότι μία ομάδα ελέγχου αποτελούμενη από τον κ. Μπελιά, ήταν είδη σύμβουλος,τον κ.Πόγκα ο οποίος είχε εκλεγεί και τον κ. Αντωνίου, ο οποίος έβγαζε και φωτογραφίες και τις ανέβαζε στα διάφορα ιστολόγια, άραγε με ποια αρμοδιότητα, επισκέπτονταν την Λαϊκή και δημιουργήθηκε μία κατάσταση πανικού στους προμηθευτές επειδή ήταν παράνομοι λόγο αλλαγής του νόμου, φαντάζομαι ότι τώρα θα είναι νόμιμοι, απείλησαν δε ότι δεν θα έρχονται. Έτσι, ένα Σάββατο συνάντησα την ομάδα ελέγχου, τους εξήγησα τον τρόπο λειτουργίας, και ότι ο Δήμος δεν είχε βρει καταλληλότερο και αυτόν τον τρόπο τον είχε χρόνια, όταν δε αναλάβουν αυτοί ας βρουν το καλύτερο. Έτσι σταμάτησαν οι έλεγχοι και συνεχίστηκε η λειτουργία της Λαϊκής. Την ίδια ερμηνεία και εξήγηση έδωσα και κατά την διάρκεια Συμβουλίου, όταν πλέον είχε αναλάβει η νέα δημοτική αρχή. Αναμένομε λοιπόν τα καλύτερα και τα νόμιμα.
    Ως για τα αναγραφόμενα από την "Ηλιαχτίδα" , ας κρατήσουμε κάποιες επιφυλάξεις, γιατί όπως λέει ο γνωστός φίλος μου που τα "έχει" με τον Νικολιά, τα ψεύτικα προφίλ μη τα πιστεύεις και να προσθέσω και εγώ " ψεύτικα είναι ψέματα λένε".
    Πάντως καλό θα ήταν, έτσι για να δούμαι και εμείς τα λάθη μας, ας βγάλει και κάνα δελτίου η Δημοτική Κοινότητα ή Δημοτική Ενότητα, εάν άλλαξε κάτι.Έτσι για ενημέρωση.
    Ευχαριστώ τους σχολιαστές που μου δίνουν την ευκαιρία να αναφέρομαι σε κάποια θέματα. Ιδιαίτερα ευχαριστώ αυτούς που εργάζονται για μένα έστω και αν δεν το καταλαβαίνουν, όπως η Ηλιαχτίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ. Μαργέλη. Πράγματι ήμουν στην ομάδα ελέγχου της νέας Δημοτικής Αρχής με την ιδιότητα του απλού πολίτη που αγαπά τον τόπο του. Πράγματι, έβγαζα διάφορες φωτογραφίες της λαϊκής αγοράς και όχι μόνο, τις οποίες ανέβαζα στο site μου ΜΟΝΟ και όχι σε διάφορα ιστολόγια όπως ψευδώς αναφέρεις. Ίσως δεν το γνώριζες. Είναι γεγονός ότι, η λαϊκή αγορά της Κύμης δεν λειτουργούσε με τον καλύτερο τρόπο με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές καταγγελίες και παράπονα των μικροεμπόρων. Ένα από τα σημαντικά θέματα τα οποία ανέπτυξα στην ομάδα μου στο fb, ήταν ότι οι αποδείξεις εισπράξεως του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ήταν ατρύπητες, χωρίς νούμερο, χωρίς υπογραφή και όνομα του ΕΙΣΠΡΑΞΑΣ του ποσού και χωρίς αιτιολογία είσπραξης. Όπως γνωρίζουμε, το θέμα θεωρήθηκε σοβαρό και το έφερε και ο κος Πόγκας σαν θέμα σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

      Διαγραφή
    2. https://www.facebook.com/groups/401200656683713/

      Διαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΕ ΜΑΡΓΕΛΗ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
    1)ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ,ΕΤΗΡΕΙΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΝΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;
    2)ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;
    3)ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΜΙΚΡΟΥ Ή ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΥΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;
    4)ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ;
    ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΣΕΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011 ΕΩΣ 8ο -2014 ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχετικά με τη διαχείριση της Λαϊκής απάντησα στο προηγούμενο σχόλιο και είναι σαφές ότι δεν έχω κανένα στοιχείο. Το σίγουρο όμως είναι ότι η Λαϊκή δεν έβγαζε τα έξοδά της και το ξέρω γιατί οι αναμένοντες το ενοίκιο ή άλλα έσοδα από καθαριότητα ή άλλες εργασίες μου ζητούσαν την επέμβασή μου για να πληρωθούν. Και έτσι πληροφορήθηκα ποια ήταν τα έσοδα και ποια τα έξοδα. Δράμα η κατάσταση.
    Γνωρίζω όμως ότι η υπάλληλος που εργάζονταν στην Λαϊκή τηρούσε ένα πρόχειρο βιβλίο-τετράδιο, όλων των ετών, το οποίο και παρακολουθούσε ο Αντιδήμαρχος κ. Παππάς επί εβδομαδιαίας βάσεως. Κατά την κρίση μου δεν ήταν το σωστό, ζήτησα να το αλλάξουν αλλά δεν ήταν και αρμοδιότητά μου, πάντως τα έγραφε όλα μέσα έσοδα-έξοδα.
    Τα μπλοκ είχαν την σφραγίδα της Δημοτικής Ενότητας Κύμης και όπως είχα ενημερωθεί δεν απαιτούσαν θεώρηση και γινόντουσαν δεκτά από λογιστές για τις φορολογικές υποχρεώσεις των πωλητών. Ήταν δε διπλότυπα.
    Ως για το αρχείο που λέτε ποιος να το παραλάβει και από ποιον; Μόνο εγώ παρέδωσα έντυπο και ηλεκτρονικό αρχείο. Πάντως στο γραφείο της υπαλλήλου υπήρχαν φάκελοι με διάφορα έγγραφα, αιτήσεις κλπ.
    Για σύγκριση το μόνο που ξέρω είναι ότι ή νόμιμα ή παράνομα ο Δήμος δεν χρωστούσε για την Λαϊκή σε κανέναν.
    Σωστά τα ερωτήματα που θέσατε και ευχαριστώ και οι απαντήσεις μου μέσα στις δυνατότητές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΑΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ. ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φαντάζομαι ότι όταν θα βρεθεί ο νόμιμος και σωστός τρόπος λειτουργία της διαχείρισης της Λαϊκής και αφού κάποιος επώνυμα ερωτήσει, τότε θα δοθούν και οι κατάλληλες απαντήσεις.
    Βασικά όμως και με βάση την ειλικρινή τοποθέτηση, χωρίς υπερβολές και κουτσομπολιά και πιστεύοντας ότι δεν ψάχνουμε να βρούμε το λάθος και τον δόλο, αλλά τον σωστό τρόπο λειτουργίας, τότε δεν πρόκειται να βγει τίποτε. Γιατί δεν υπήρχε δόλος επί της ουσίας. Αυτά.
    Ας κοιτάξουμε όμως εμπρός, ο χρόνος τρέχει, οι καιροί δεν είναι καλοί και τα χρόνια δύσκολα, τι ψάχνουμε τον θησαυρό εκεί που δεν υπάρχει.
    Τα ερωτήματα που θέτω ως αντιπολίτευση ενεργή και μετά συμπλήρωση 6μήνου από αναλήψεως των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, έχουν κάποιο σκοπό προς όφελος των Δημοτών και της Κύμης, έγκαιρα και όχι εκ των υστέρων να ψάχνουμε να βρούμε υπεύθυνους και λάθη.
    Τώρα να βρούμε το σωστό και όχι μετά βρούμε τα λάθη.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από Κώστα Αντωνίου
    Καλησπέρα κ. Μαργέλη. Πράγματι ήμουν στην ομάδα ελέγχου της νέας Δημοτικής Αρχής με την ιδιότητα του απλού πολίτη που αγαπά τον τόπο του. Πράγματι, έβγαζα διάφορες φωτογραφίες της λαϊκής αγοράς και όχι μόνο, τις οποίες ανέβαζα στο site μου ΜΟΝΟ και όχι σε διάφορα ιστολόγια όπως ψευδώς αναφέρεις. Ίσως δεν το γνώριζες. Είναι γεγονός ότι, η λαϊκή αγορά της Κύμης δεν λειτουργούσε με τον καλύτερο τρόπο με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές καταγγελίες και παράπονα των μικροεμπόρων. Ένα από τα σημαντικά θέματα τα οποία ανέπτυξα στην ομάδα μου στο fb, ήταν ότι οι αποδείξεις εισπράξεως του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ήταν ατρύπητες, χωρίς νούμερο, χωρίς υπογραφή και όνομα του ΕΙΣΠΡΑΞΑΣ του ποσού και χωρίς αιτιολογία είσπραξης. Όπως γνωρίζουμε, το θέμα θεωρήθηκε σοβαρό και το έφερε και ο κος Πόγκας σαν θέμα σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Κώστα
    είσαι από τους λίγους που σχολιάζουν επώνυμα και το εκτιμώ. Επίσης να παρατηρήσω ότι επαληθεύεις αυτά που ανέφερα, με ένα λάθος. Δεν αναφέρω ψευδώς τίποτε εκ πεποιθήσεως και από οικογενειακή αγωγή, πλην όμως τις αναρτήσεις σου τις έχουν αναδημοσιεύσει και άλλα ιστολόγια, ίσως εν αγνοία σου, αλλά φιλικά προς την παράταξη που υποστηρίζεις. Ερεύνησε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Μαργέλη, επειδή οι αναρτήσεις μου είναι πάντα αληθινές και τις συνοδεύω με αποδεικτικά στοιχεία, λογικό είναι να τις παίρνουν και τα επαγγελματικά site και να τις αναδημοσιεύουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα και το επισημαίνω διότι, έτσι όπως το αναγράφεις στο σχόλιό σου βγαίνουν άλλα λανθασμένα συμπεράσματα.

      Διαγραφή
  13. Τη θες και ασχολησε με αυτα τα καθικια ρε στρατηγε τους τεμπεληδες μονο μηνυματα στα κινητα μας στελνη για την ομαδα του λες και μας ενδιαφερει ο Γ.Σ.Κ ελα αλεκοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή