Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Παρασκευή 22 Νοέ. 2019 - 5

19.00- 21.30 : Συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚΑ


   Η τοπική Κοινότητα Κύμης είχε λάβει απόφαση κατά πλειοψηφία να προτείνει στην ΔΕΥΑΚΑ να  αναθέσει το ΔΣ την αντιμετώπιση του προβλήματος της υδροδότησης της Κύμης στον πρώην Δήμαρχο κ. Δημήτρη Θωμά, όπου κατά την περίοδο της Δημαρχίας του, κατά κοινή ομολογία δεν είχαμε τα χάλια των τελευταίων ετών. Όχι ο΄τι και τότε δεν υπήρχαν προβλήματα ειδικά για τις  υψηλά ευρισκόμενες ιδιοκτησίες, αλλά όχι να φεύγει ο κόσμος λόγο έλλειψης νερού.
  Στη πρόσκληση για την πρώτη συνεδρία, με το νέο ΔΣ, είχε συμπεριληφθεί  και θέμα για την υποβολή προτάσεων   για αντιμετώπιση προβλημάτων. 
   Λέγαμε ότι το θέμα θα συζητηθεί τότε, πλην όμως ο κανονισμός στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ, δεν προέβλεπε συζήτηση θεμάτων, πλην της έγκρισης τοποθέτησης του Αντιπροέδρου. Στην δεύτερη συνεδρίαση δεν υπήρχε στην ημερησία διάταξη θέμα ανάλογο. Μπαίνοντας στην αίθουσα ρώτησα τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΚΑ γιατί δεν μπήκε το θέμα και μου απάντησε: " Δηλαδή εμάς μας θεωρείς ανίκανους;"
   Έχει δίκαιο, γιατί τώρα ανέλαβε   και θα του δώσουμε τον χρόνο του, αλλά θα τον κρίνουμε εκ του αποτελέσματος και όχι τώρα, που βρέχει και η κατανάλωση είναι περιορισμένη, αλλά όταν θα είναι περίοδος αιχμής. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να επιτύχει, γιατί αλλιώς εμείς θα την πληρώσουμε. Μέχρι τότε θα βοηθάμε όπου μπορούμε αλλά και θα ελέγχουμε 
την πρόοδο εφαρμογής του προγράμματος αντιμετώπισης των προβλημάτων, όπως δοκιμαστικές γεωτρήσεις, απομόνωση παλαιού δικτύου, βλάβες κλπ.  
   Από τα θέματα της ημερησίας διάταξις να επισημάτων την απόφαση για την εκτέλεση δύο δοκιμαστικών γεωτρήσεων στην περιοχή της Κύμης, που και αυτές οι επιλογές των χώρων θα κριθούν εκ του αποτελέσματος και ο καθορισμός επιτροπής αιτήσεων Δημοτών , προκειμένου να εισάγονται στο ΔΣ της εταιρίας για απόφαση.
ΣΧΟΛΙΑ: 1. Αλκο-τεστ στην είσοδο!
                  2. Τόσο ανοργάνωτη συνεδρίαση είχα καιρό να δώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου