Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κύμης.


     Την  01/11/2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.30  . στο χώρο  συνεδριάσεων  του Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης συνεδρίασε το Συμβούλιο σε τακτική δημόσια συνεδρίαση για τη λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης:

1. Αλλαγή χώρου τελέσεως εξωτερικού εμπορίου Λαϊκής Αγοράς Κύμης.
            Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Προέδρου, προκειμένου η υπαίθρια  λαϊκή να διεξάγεται καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους επί της οδού Κατσούλη. Η απόφαση θα υποβληθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου για έγκριση.
2. Πρόταση προς τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, προκειμένου να ενεργήσει  προς την υπηρεσία κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ώστε         να διατεθεί το κενό ακίνητο «Γεωργικόπουλου» στην Κοινότητα Κύμης.
          Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Προέδρου.
3. Αρχικός Καθορισμός έργου για εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους
         Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Προέδρου
4.  Αίτημα  προς ΓΕΝ για στάθμευση του Α/Ν Βέλος επιστρέφοντας από Θεσσαλονίκη.
          Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Προέδρου, ώστε να πραγματοποιηθούν οι δέουσες ενέργειες προς το ΓΕΝ.
5. Πρόταση προς την ΔΕΥΑΚΑ, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ύδρευσης στην Κύμη.
           Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  η πρόταση του Προέδρου, ώστε μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες του Δήμου για την αντιμετώπιση της ύδρευσης της Κύμης σε συνδυασμό με τα μακροπρόθεσμα προγράμματα επίλυσης του προβλήματος, όπως η ΔΕΥΑΚΑ   αναθέσει στον Σύμβουλο και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚΑ κ. Θωμά Δημήτριο, λόγο της εμπειρίας του, την αντιμετώπιση του προβλήματος.
6.  Ενημέρωση για επαφές με Φιλοζωικά σωματεία για τα αδέσποτα.
              Κοινοποιήθηκε η ενημέρωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Δημά, η οποία είχε παρουσιασθεί στο ΔΣ της 29.10.2019, έγινε ενημέρωση από το  φιλοζωικό  σωματείο  Κύμης Αλιβερίου και παρουσιάστηκαν και ενδιαφέροντα στοιχεία από την εισηγήτρια κ. Κουτέλου.  
 7. Ενημέρωση για επαφές για θέματα Ινστιτούτου Παπανικολάου 
              Παρουσιάσθηκε ο Σύμβουλος κ. Καρτελιάς Κ., στον οποίο ο Δήμος ανέθεσε τα καθήκοντα του εντεταλμένου Συμβούλου για τα πολιτιστικά του Δήμου και του Ινστιτούτου Παπανικολάου. Στη συνέχεια   η κ. Κουτέλου, αναφέρθηκε σε θέματα σχετικά με την οικία Παπανικολάου.
8. Θέματα Χιλής. 
              Η πρόεδρος του συλλόγου της Χιλής κ. Μ. Μιραντου παρουσίασε προβλήματα του οικισμού.
9.  Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για πεπραγμένα από προηγούμενη συνεδρίαση Συμβουλίου, μέχρι την σημερινή. Ο κ. Κέκκης κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης προς τους μαθητές του Λυκείου Κύμης , οι οποίοι πραγματοποιούν κατάληψη.
      Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Θεοδώρου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ, Μπάτσα Αρετή, Χριστόπουλος Βασίλειος, Αναγνώστου Παναγιώτης, Κέκκης Κων/νος και Καρτελιάς Κων/νος, ο Πρόεδρος και ο γραμματέας της Ε.Ε.Β.Ε.και Περιχώρων Κύμης κ. Τράκος Κ. και Θαλασσινός Κων. , η κ Χαρτσά Μαρία μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Παπανικολάου και Δημότες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου