Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Α/Τ Βέλος - Αίτημα για στάση στην Κύμη!

Υποδέχεται επισκέπτες από σήμερα το "Βέλος"



Κύριε Αρχηγέ,

      Είναι γνωστό ότι ο Ναύαρχος Νικόλαος Παππάς, Κυβερνήτης του ΑΤ Βέλος με την πρωταγωνιστική συμμετοχή του στο Κίνημα του Ναυτικού έγινε σύμβολο των αγώνων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Κέρδισε, επάξια, εξέχουσα θέση στις σελίδες της νεότερης Ιστορίας μας. Κέρδισε το θαυμασμό, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων.

       Ιδιαίτερα για την πόλη της Κύμης, ο ναύαρχος Ν.Παππάς αποτελεί κόσμημα της ιστορικής της κληρονομιάς, αφού είναι η γενέτειρά του, η πόλη που τον ανέθρεψε και εν τέλει τον «κοιμίζει» (σύμφωνα με την επιθυμία του) από τον Απρίλιο του 2013.   
      
       Ο τάφος του Ναυάρχου ευρίσκεται στο κοιμητήριο της Παραλίας, επίνειο της Κύμης και αντικρίζει την θάλασσα, από την οποία θα πλεύσει το αντιτορπιλικό επιστρέφοντας από Θεσσαλονίκη.
      
      Παρακαλούμε λοιπόν, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του αείμνηστου Ναύαρχου Ν.Παππά, όπως κατά την επιστρφή του Μ.Α.Α. Α.Τ. Βέλος, εισέλθει στο λιμάνι της Κύμης για μια ολιγοήμερη παραμονή, προκειμένου να το επισκεφθούν και οι συγχωριανοί του Ναύαρχου.
    Το αίτημα υποβάλλεται από την Τοπική Κοινότητα όπου ομόφωνα λήφθηκε η πρόταση αυτή εκφράζοντας έτσι και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας..
.   

      Ευελπιστώντας στη σύμφωνη γνώμη σας και εν αναμονή των ενεργειών σας.

                                                                     Ο
                                                      Πρόεδρος της   Κοιν. Κύμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου