Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ότι κάνεις λάβεις και ένα παραπάνω!

 Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  η πρόταση του Προέδρου, ώστε μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες του Δήμου για την αντιμετώπιση της ύδρευσης της Κύμης σε συνδυασμό με τα μακροπρόθεσμα προγράμματα επίλυσης του προβλήματος, όπως η ΔΕΥΑΚΑ   αναθέσει στον Σύμβουλο και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚΑ κ. Θωμά Δημήτριο, λόγο της εμπειρίας του, την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δ. Πόγκας: Δήλωση απολογία για την καταψήφιση της πρότασης του Προέδρου, προς ΔΕΥΑΚΑ.

1. Γιατί ο κ.Θωμάς, στη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του ως Δήμαρχος και του μικρού και του μεγάλου Δήμου, δεν επέδειξε παρόμοια συμπεριφορά προς την τότε αντιπολίτευση. Δεν υπήρχε, δηλαδή τότε ούτε ένας Σύμβουλος της αντιπολίτευσης ικανός να αναλάβει κάποια αρμοδιότητα;
2. Γιατί ο κ.Θωμάς έχει παραπεμφθεί σε δίκη για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε ως Δήμαρχος και, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, πρέπει να είμαστε όλοι επιφυλακτικοί.
3. Γιατί, αν ο κ.Θωμάς μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης της Κύμης, είμαι σίγουρος ότι θα το είχε κάνει στη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος.
4. Γιατί, φοβάμαι μήπως προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα με ακατάλληλα νερά, όπως έκανε επί θητείας του.
5. Γιατί, ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚΑ διαθέτουν επιστήμονες, και μάλιστα με ειδικότητες αρμοδιότερες αυτής του κ.Θωμά, που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα. Δεν γνωρίζω, αν ήταν εν γνώσει του κ.Θωμά η πρόταση του Προέδρου. Θέλω, όμως να πιστεύω ότι και ο ίδιος δεν την αποδέχεται, για τους ίδιους παραπάνω λόγους, που κι εγώ την καταψήφισα. >>
Δημήτρης Θωμάς – Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Πόγκα.

Κύριε Πόγκα, ο Δημήτρης Θωμάς στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, υπερψηφίστηκε από το 64% των Δημοτών της Κύμης. Δείγμα αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς του στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, (συμπεριλαμβανομένου και του νερού), κατά την διάρκεια των τριών θητειών του ως Δήμαρχος του τόπου.

Μια αναγνώριση που ήρθε κόντρα στον πόλεμο λάσπης, τις συκοφαντίες, τα ψέματα,(αλήθεια που πήγε το σλόγκαν σας ότι αν εκλεγεί δεν θα μπορεί να είναι ούτε Δημοτικός Σύμβουλος?) και τα 50ευρα που μοιράζονταν αφειδώς, κόντρα στις δεκάδες μηνύσεις και τα λαϊκά δικαστήρια που στήνονταν επί πέντε συνεχή χρόνια εναντίον του από την παράταξη στην οποία ανήκετε, κόντρα στο μίσος, την εμπάθεια και τον διχασμό που είχατε σκορπίσει.

Όσο αφορά εσάς, οι πολίτες της Κύμης για άλλη μια φορά δεν σας εμπιστεύτηκαν, απόδειξη της ελλειμματικής σας προσφοράς κατά την διάρκεια της προεδρικής σας θητείας.


Το τελευταίο διάστημα έχετε αναλάβει από τους επικεφαλής σας, απ ότι φαίνεται μέσα από τις δημόσιες ανακοινώσεις σας, τον <βρώμικο> πόλεμο εναντίον μου, τορπιλίζοντας για άλλη μια φορά την ενότητα και την συνεργασία που τόσο απαραίτητη είναι.


Τις απαντήσεις επί των θεμάτων που θέτετε, αν και οι περισσότερες έχουν δοθεί, θα τις ξαναπάρετε στις επόμενες δημόσιες συνεδριάσεις του Τοπικού και του Δημοτικού Συμβουλίου <ενώπιος ενωπίω>.


Πάντως όσο πιο γρήγορα καταλάβετε εσείς και η παρέα σας ότι οι καιροί άλλαξαν και οι συνεργασίες είναι πλέον επιβεβλημένες, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο μας.

Υ.Γ. Σε μικρό τόπο ζούμε και ξέρουμε πολύ καλά ο ένας την διαδρομή του άλλου. Ποιος πχ “απομακρύνθηκε” κακήν κακώς από την εργασία του με το παρατσούκλι «βαλέριος». Δεν μιλάνε για «σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου». Αυτό ας το μεταφέρετε και στην ομήγυρή σας… 

Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε…

Κύμη 6-11-2019
Δημήτρης Θωμάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου