Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

BLACK FRIDAY KAI TO LOYRI THS MANAS!!!(Δανικό)

η εικόνα προφίλ του Σταμάτης Μούντριχας, Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Σταμάτης Μούντριχας, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητεςΣτην Αμερική, όταν τελείωναν οι αγροτικές δουλειές, οι μαύροι εργάτες γης, οι δούλοι, αποτελούσαν βάρος στους ιδιοκτήτες τους. Δεν τους συνέφερε να τους τρέφουν και να τους στεγάζουν, μέχρι την Άνοιξη που θα τους χρειαζόντουσαν πάλι για τις δουλειές τους.
Καθιερώθηκε λοιπόν την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου ένα παζάρι, στο οποίο οι ιδιοκτήτες πουλούσαν τους μαύρους σκλάβους τους, που την ονόμασαν Μαύρη Παρασκευή. ( Λόγω του χρώματος του εμπορεύματος ).
Οι έμποροι σκλάβων,τους αγόραζαν φτηνά, τους συντηρούσαν με ψίχουλα και την Άνοιξη πουλούσαν όσους δεν είχαν πεθάνει από το κρύο, την πείνα και τις αρρώστιες.
Η αποκρουστική αυτή "ανθρώπινη" συμπεριφορά, έδωσε την ιδέα, στην καθιέρωση ενός σύγχρονου παζαριού τιμών, που εις ανάμνηση ονομάστηκε Black Friday και που ως μιμητικά ζώα αντιγράφουμε, όπως άλλωστε και πολλές άλλες εκδηλώσεις σε ξενόφερτες συμπεριφορές στον τρόπο που ζούμε.
Εικόνες υστερίας θα δουν τα μάτια μας, για αγορές αχρείαστων, φτάνει να συμμετέχουμε στην γιορτή.
Θα πουληθεί πολύ σαβούρα, θα αδειάσουν πολλές αποθήκες με το stock πολυκαταστημάτων, θα πέσει πολύ δούλεμα από τις μεγάλες εμπορικές εταιρίες - οι μικρές ούτε τους υπαλλήλους που απασχόλησαν δεν θα μπορούν να πληρώσουν- αλλά όμως θα είμαστε κι εμείς διεθνείς.
Αν η κατάσταση στην αγορά δεν ομαλοποιηθεί, αν οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται σωστά, ούτε με τις Μαύρες Παρασκευές, ούτε με τις Λευκές Νύχτες θα δούμε άσπρη μέρα.
Γιατί είναι γνωστό σε όλους, εδώ και αρκετά χρόνια, τα καταστήματα στην χώρα μας έχουν μαύρη Παρασκευή όλο τον χρόνο.
Σ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου